Dodaj do ulubionych

do r.kruger

04.07.05, 15:23
czesc
w ktoryms poscie napisalas, ze wlasnie niedawno sie zatrudnilas. Napisz prosze
jak dawno i jakie byly reakcje w pracy na Twoja ciaze.

Przyznam sie szczerze, ze ja do nowej pracy poszlam juz w ciazy, ale
zorientowlalam sie troche pozniej. Powiedzialam dopiero w 12 tyg, ale i tak mi
nikt nie uwierzyl, ze to pzrypadek. Zwlaszcza, ze osoba, ktora pracowala
pzrede mna na tym stanowisku wlasnie poszla na zwolnienie, bo byla w 6
miesiacu, a pzrydarzylo jej sie to w podobny sposob. Argumenty typu, ze gdybym
wiedzialala, to nie zmienialabym pracy, do nikogo nie pzremawiaja. Teraz jest
juz dobrze. Ludzie z zarzadu nie patrza na mnie uwielbieniem, ale nikt nie
robi mi nieprzyjemnosci. Co prawda zanim sie dowiedzieli obiecali mi awans i
nowy komputer, za to teraz z tego nici, jedynie spadlo na mnie wiecej
obowiazkow, ale jakos o dotrzymaniu obietnic nikt nic nie wspomina. Szczerze
powiedziawszy uwielbiam ta prace i jest to ostatnia firma, ktorej moglabym
wykrecic taki numer. To byl na prawde wspanialy pzrypadek.
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: do r.kruger 04.07.05, 16:53
      w polowie marca rozmawialam z przyszla szefowa i zatrudnila mnie od
      1kwietnia,nie wiedzialam ze jestem w ciazy bo okresy mialam nieregularne
      (karmilam piersia a u mnie bez tabletek jest balagan),dodatkowo pierwszy test
      zrobilam chyba zbyt wczesnie bo wyszedl negatywny.(zaczelam sie zle czuc i
      chcialam sie upewnic,zrobilam test...badania krwi)11kwietnia zwolnilam sie do
      lekarza i zaraz po wizycie poszlam powiedziec(strasznie sie balam).Ku mojemu
      zaskoczeniu pogratulowala mi.szybko musialam isc na L4-juz 17maja.Szefowa byla
      bardziej zatroskana niz zla.Teraz zus robi kontrole wiec nie wiem czy relacje
      sie nie zepsuja.Boje sie tego bardziej niz ze zus zabierze mi swiadczenia.
      Przepraszam za brak polskich liter-problemy z klawiatuta
      • konefka29 Re: do r.kruger 04.07.05, 17:04
        u mnie w firmie wlasnie byla kontrola zus po poprzedniej ciezarnej. Jeszce nie
        wiadomo jak sie skonczyla, ale wiem, ze firma zaplaci kary za inne rzeczy. Boje
        sie, ze mi tez nie uwierza i zabiora swiadczenia. Slyszlalas moze jak sie pzred
        tym ustrzec?
        • r.kruger Re: do r.kruger 04.07.05, 17:27
          jestes na L4?albo masz wskazania?
          przed kontrola nie bardzo mozna sie ustrzec,ja mam wszystkie papiery ok.bo
          szefowa jest skrupulatna-ale boje sie,to taka przerazajaca instytucja.
          • konefka29 Re: do r.kruger 05.07.05, 09:20
            ja caly czas pracuje i zamierzam pzrynajmniej jeszce kilka miesiecy. Przyjdzie
            kiedys moment, ze pojde na zwolnienie, a potem na macierzynski i czy wtedy beda
            placic. Jesli nie, no to wytoczenie sprawy nie wchodzi w gre, bo ja pzreciez nie
            bede sie wloczyla po sadach z malym dzieciatkiem. Wtedy nie mam szans, bo z
            jedenej pensji tj meza nie pzrezyjemy. Co moge zrobic, jak udowodnic, ze pracuje?
            • r.kruger Re: do r.kruger 05.07.05, 09:25
              Mysle ze nie bedzie problemów,bedziesz miala przepracowany odpowiedni wedlug
              prawa polskiego okres,jesli masz umowe o prace a pracodawca oplaca skladki nie
              bedzie problemu
              • konefka29 Re: do r.kruger 05.07.05, 09:43
                wlasnie ta dziewczyna przede mna pracowala do 6 miesiaca czyli mialal 6 miesiecy
                pracy w tej firmie i ja wlasnie sprawdzalisad

Dzieki za wszystko, nie ma sie co martwic na zapas, bedzie dobrze.
                • r.kruger koniec kontroli ZUS 25.07.05, 14:58
                  Mój mąż widział się rano z szefową,powiedziała że dostała już odpowiedź z
                  zusu,nie znaleźli nieprawidłowości-wszystko ok smile
                  mam się zdecydować ile chce urlopu wychowawczego bo do mojego powrotu chce
                  kogoś zatrudnić.Pewnie mnie ta osoba całkiem zastąpi bo nim wróce to ona
                  nabierze dużo wprawy i doświadczenia,ale raczej nie chce się tym teraz martwić.
                  • konefka29 Re: koniec kontroli ZUS 26.07.05, 09:48
                    Zazdrosze Ci, ze juz po wszystkim. Ja jeszcze pracuje i kontrola jeszce pzrede
                    mna...
                    • r.kruger Re: koniec kontroli ZUS 26.07.05, 11:18
                      Niekoniecznie będziesz miała kontrole.To komputer losuje...(pani w zus mi tak
                      powiedziała)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka