asmi7 12.07.05, 23:35 Podejrzałam u "Sierpniówek" ciekwy link: morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/zewoponowka.swf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk Re: prezenatacja o zzo 13.07.05, 10:14 właśnie wczoraj trafiliśmy w szkole rodzenia na zajęcia z anastezjologiem opowiadał o zzo i już wszystko mi się rozjaśniło część tego co pisałam - o opóźnieniu akcji jest prawdą, jeśli jest zrobione znieczulenie w dwu-trzykrotnie zwiększonej dawce lub podpajęczynówkowe jak jest dobrze - można chodzić i jest to nawet lepsze dla malucha może przyspieszyć wszystko, myślę, że przez dobrą współpracę z położną, a położne w MSWiA teraz są bardzo ZA no i teraz myślę poważnie nad zzo, chociaż boję się mimo wszystko powikłań niby procet szans niewielki na nie, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: prezenatacja o zzo 13.07.05, 10:15 niezłe.... bardzo łopatologiczne ale tłumaczy istotę całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
p_kol1 Re: prezenatacja o zzo 13.07.05, 12:53 No niezla prezentacja, ale i bez niej zdecydowana bylam na zzo Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: prezenatacja o zzo 14.07.05, 12:03 a dla mnie to przerażajace!! nie miałam pojęcia, że to aż tak boli.. nie samo przeprzepychanie dziecka, tylko tak po prostu sobie boli dla zasady.. i to na takim obszarze..! siedzę w pracy i płaczę.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmi7 Re: do miimiimii 14.07.05, 20:39 Miimiimii, nie martw się! Jakos sobie poradzimy z tym bólem. A może nie będzie aż tak strasznie... Zresztą pewnie przytulenie nowo narodzonego dzidziusia uśmierzy ten ból lepiej niż największa dawka znieczulenia. Taką mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś