madelaine6 16.08.05, 21:02 Bo mi chyba tak Zauwazam to najbardziej jak siedze-lezy mi wtedy na nogach i musze nogi rozkladac ,zeby sie zmiescil hi hi. Chociaz jak stoje przed lustrem,to wcale az tak zauwazalne nie jest.W pierwszej ciazy w ogole nie zwrocilam na to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patoga Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 21:44 Mnie opadł choć skończyłam 34 tc. Poznaję to właśnie po tym że leży bardziej na nogach i że więcej mam miejsca w żołądku - całkiem przeszedł mi refluks i objadam się jak prosiaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 21:52 Mi brzuch opadl juz 2 i pol tygodnia temu, od razu to zauwazylam, bo lepiej mi sie oddychalo i na gorze brzucha mam 2 pieprzyki i dopoki brzuch byl wysoko to pieprzyki tez, a kiedy brzuch opadl,pieprzyki tez sa zdecydowanie nizej. I jak sie przegladam w lustrze to tez widze roznice. I tak samo jak ty brzuch mam na kolanach jak siedzie i tez musze sie rozkraczac bo inaczej nie da rady.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 22:17 Mnie juz dawno opadł, ale ja tak jak z pierwszym dolnopodwoziowa jestem i taka moja uroda ciaży Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 07:32 całą ciążę nosiłam brzuszek na dole bo już ponad miesiąc temu znajomi mówili mi ze opadł ale to nie była prawda, po prostu taka była uroda mojej ciąży a oni się guzik znają. teraz jednak widze różnice - faktycznie jak siadam to z rozkrokiem bo mi wygodniej ale najbardziej ucieszyła mnie w niedziele znajoma położna bo jak mnie zobaczyła powiedziała: "OOjjjooojjjjooooj widzę ze już niedługo!" Tak się ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 14:12 Ja osobiście u siebie tego nie zauważyła, jednak znajome zauważyły, więc chyba opadł. Poza tym faktycznie jak siedzę to tez mam go na nogach. Przed chwila przeczytałam, że na 2 tygodnie przed porodem właśnie opada brzuch, wydzielina z pochwy jest bardziej gęsta z pasemkami krwi lub zabarwiona na rózowo. Do tego wszystkiego mam nieregularne skurcze, czasami bolesne. A to dopiero 36 tydzien.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaminia76 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 14:24 hej mnie niektorzy mowili juz tydzien temu ze opadl mi brzuch ale ja sama zauwazylam to dopiero na poczatku tego tygodnia, rzeczywiscie nie da rady usiasc ze zlaczonymi nogami, brzuch lezy na udach, a do tego moge z latwoscia wlozyc 3 palce miedzy zebra a dno macicy a jeszcze niedawno owe dno bylo pod sama linia zeber no i Maly kopal w nie bolesnie a teraz zdecydowanie nizej... co do oddychania to tez jest lzej oddychac i moge wiecej zjesc bo zoladek przesunal sie ciut nizej... tak wiec porod zbliza sie wielkiemi krokami))) niby moge juz rodzic ale chcialabym zeby to sie stalo za tydzien w 39tc, teraz powoli koncze 38 pozdrawiamy wszystkie wrzesniowki kaminia i synuś Kubuś 38tc Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 15:22 opadł. Objawy takie same jak u wszystkich, nawet położna na ktg zdziwiona była, bo zaczął opadać po 36 tc i opada coraz bardziej, i główkę czasem czuję bardzo nisko. 3 palce pod żebrami jak u Kamini. Ja zaczęłam 39 tc. Wczoraj na ostatniej wizycie lekarskiej pani doktor zaleciła już tylko - cytuję - bzykanie Pozdrawiam wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
buka22 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 21:04 To ja się wyłamię , nic mi nie opadło a wg usg koncze 38 tydzien.Brzuch nosze wysoko , dalej katuje mnie zgaga i ciezko oddychac i jeśc.Jedyne co zauwazyłam , to to ,ze dziecko jakby niżej sie porusza .Kłębi się tuz przy wyjsciu az czasem zaboli . Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 07:41 Oj, opadł w 36 tc. Teraz to jak usiądę w wannie, sama nie wyjdę Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 07:53 buuu chyba nie chociaz trzy tygodnie temu w karcie ciazy mialam napisane wm/4p a teraz wm/2p cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 09:07 dotychczas to maz mi mowil, ze opadl, ale wczorj zauwazylam, juz mi wisi, a do tego juz biust nie opiera sie na gornej czesci, bo gornej czesci juz nie ma, opadla. od dzis leci 39 tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś