Dodaj do ulubionych

Opadł Wam brzuch?

16.08.05, 21:02
Bo mi chyba tak uncertainZauwazam to najbardziej
jak siedze-lezy mi wtedy na nogach i musze
nogi rozkladac wink,zeby sie zmiescil hi hi.
Chociaz jak stoje przed lustrem,to wcale az tak
zauwazalne nie jest.W pierwszej ciazy w ogole
nie zwrocilam na to uwagi...
Obserwuj wątek
    • patoga Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 21:44
      Mnie opadł choć skończyłam 34 tc. Poznaję to właśnie po tym że leży bardziej na
      nogach i że więcej mam miejsca w żołądku - całkiem przeszedł mi refluks i
      objadam się jak prosiaczek...
    • mloda25 Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 21:52
      Mi brzuch opadl juz 2 i pol tygodnia temu, od razu to zauwazylam, bo lepiej mi
      sie oddychalo i na gorze brzucha mam 2 pieprzyki i dopoki brzuch byl wysoko to
      pieprzyki tez, a kiedy brzuch opadl,pieprzyki tez sa zdecydowanie nizej. I jak
      sie przegladam w lustrze to tez widze roznice. I tak samo jak ty brzuch mam na
      kolanach jak siedzie i tez musze sie rozkraczac bo inaczej nie da
      rady.Pozdrawiam.
      • aniapatryk Re: Opadł Wam brzuch? 16.08.05, 22:17
        Mnie juz dawno opadł, ale ja tak jak z pierwszym dolnopodwoziowa jestem i taka
        moja uroda ciaży smile
    • miodzio_k Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 07:32
      całą ciążę nosiłam brzuszek na dole bo już ponad miesiąc temu znajomi mówili mi
      ze opadł ale to nie była prawda, po prostu taka była uroda mojej ciąży a oni się
      guzik znają. teraz jednak widze różnice - faktycznie jak siadam to z rozkrokiem
      bo mi wygodniej ale najbardziej ucieszyła mnie w niedziele znajoma położna bo
      jak mnie zobaczyła powiedziała: "OOjjjooojjjjooooj widzę ze już niedługo!" Tak
      się ciesze.
    • paulinka84 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 14:12
      Ja osobiście u siebie tego nie zauważyła, jednak znajome zauważyły, więc chyba
      opadł. Poza tym faktycznie jak siedzę to tez mam go na nogach. Przed chwila
      przeczytałam, że na 2 tygodnie przed porodem właśnie opada brzuch, wydzielina z
      pochwy jest bardziej gęsta z pasemkami krwi lub zabarwiona na rózowo. Do tego
      wszystkiego mam nieregularne skurcze, czasami bolesne. A to dopiero 36
      tydzien....
      • kaminia76 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 14:24
        hej
        mnie niektorzy mowili juz tydzien temu ze opadl mi brzuch ale ja sama
        zauwazylam to dopiero na poczatku tego tygodnia, rzeczywiscie nie da rady
        usiasc ze zlaczonymi nogami, brzuch lezy na udach, a do tego moge z latwoscia
        wlozyc 3 palce miedzy zebra a dno macicy a jeszcze niedawno owe dno bylo pod
        sama linia zeber no i Maly kopal w nie bolesnie a teraz zdecydowanie nizej...
        co do oddychania to tez jest lzej oddychac i moge wiecej zjesc bo zoladek
        przesunal sie ciut nizej... tak wiec porod zbliza sie wielkiemi krokamismile)))
        niby moge juz rodzic ale chcialabym zeby to sie stalo za tydzien w 39tc, teraz
        powoli koncze 38

pozdrawiamy wszystkie wrzesniowki

kaminia i synuś Kubuś 38tc
    • sylwia_zi Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 15:22
      opadł. Objawy takie same jak u wszystkich, nawet położna na ktg zdziwiona była,
      bo zaczął opadać po 36 tc i opada coraz bardziej, i główkę czasem czuję bardzo
      nisko. 3 palce pod żebrami jak u Kamini. Ja zaczęłam 39 tc. Wczoraj na
      ostatniej wizycie lekarskiej pani doktor zaleciła już tylko - cytuję -
      bzykaniewink
      Pozdrawiam wszystkiesmile
      • buka22 Re: Opadł Wam brzuch? 17.08.05, 21:04
        To ja się wyłamię , nic mi nie opadło a wg usg koncze 38 tydzien.Brzuch nosze
        wysoko , dalej katuje mnie zgaga i ciezko oddychac i jeśc.Jedyne co zauwazyłam ,
        to to ,ze dziecko jakby niżej sie porusza .Kłębi się tuz przy wyjsciu az czasem
        zaboli .
    • isia_50 Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 07:41
      Oj, opadł w 36 tc. Teraz to jak usiądę w wannie, sama nie wyjdęsmile
    • pimpek_sadelko Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 07:53
      buuu chyba niesad chociaz trzy tygodnie temu w karcie ciazy mialam napisane
      wm/4p a teraz wm/2p cokolwiek to znaczysmile.
      • youngeva Re: Opadł Wam brzuch? 18.08.05, 09:07
        dotychczas to maz mi mowil, ze opadl, ale wczorj zauwazylam, juz mi wisi, a do
        tego juz biust nie opiera sie na gornej czesci, bo gornej czesci juz nie ma,
        opadla. od dzis leci 39 tydzien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka