kocia_kotna 02.09.05, 16:17 .....serduszko i jego bicie? Maluszka ofkors)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Kiedy bada się....... 02.09.05, 16:25 U mnie badane jest na kazdej wizycie a szczegolowe badanie bylo przeprowadzone podczas USG w 21 tyg. Na ostatniej wizycie dodatkowo mialam KTG. Nie wiem o ktore badanie ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kiedy bada się....... 02.09.05, 16:39 Szczegółowe badanie serca dziecka (jego anatomii) miałam na USG połówkowym. A od dwóch miesięcy lekarz na wizycie słucha bicia serducha takim ręcznym niedużym urządzonkiem elektronicznym i mierzy puls (nie stetoskop) - przez brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Kiedy bada się....... 02.09.05, 16:44 U mnie to samo - od 18 tc na każdej wizycie lekarz słucha bicia serduszka (smarując brzuch żelem jak przed usg), a w 22 tc podczas usg połówkowego dokładnie oglądał serduszko, czy są dwa przedsionki, dwie komory i przegroda. Wszystko było. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: Kiedy bada się....... 02.09.05, 16:57 Hmm....mam super lekarza ale jeszcze nie słuchał bicia serduszka...ani razu.... co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Kiedy bada się....... 02.09.05, 17:11 Może zapytaj? Powiedz, że w mądrej książce czytałaś, że od 18 tc zazwyczaj się bada i dlatego pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Kiedy bada się....... 03.09.05, 10:10 moj nie słucha serduszka choć ma taki przyrząd w gabinecie - powiedział że jak czuję ruchy (czuję aż nadto) to nie trzeba, a ten przyrząd emituje dużo więcej fal niż usg więc nie ma sensu go używać bez potrzeby. szczerze mowiąc nie wiem co o tym sądzić. oczywiscie miałam badane serduszko na usg połówkowym i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Kiedy bada się....... 05.09.05, 21:46 dzię powiedział że na następnej wizycie (za miesiąc, czyli 33 tc) zbada serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: Kiedy bada się....... 03.09.05, 18:03 U mnie co wizyta od 17 tc, dla mnie to czysta przyjemność! Odpowiedz Link Zgłoś
estellle Kocia! 05.09.05, 09:59 Kociu, jak to możliwe? Mi lekarz bada serduszko na wizytach, właśnie takim urządzeniem, o jakim piszą dziewczyny - przypominającym stetoskop.Kurczę, on to jest zakręcony. Zapytaj go następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: Kocia! 05.09.05, 10:39 Jest, jest ostatnio musiałam wracać po receptę którą...zapomniał wypisać Dopomnę się o serduszko na kolejnej wizycie!) Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: Kocia! 05.09.05, 16:01 Ja też jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serduszka Kariny... (( Odpowiedz Link Zgłoś