Dodaj do ulubionych

Większy brzuszek?

27.09.05, 10:50
Czy Wam tez się wydaje, iz macie już ciut, ciut większy brzuszek niż przed
ciążą, bo ja mam takie wrażenie, iż mi już sie troszkę powiększył. Nie wiele,
ale jednak.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 10:56
      Hmmm......ty mówisz troszke ja jestem w drugiej ciąży i z natury jestem
      szczupła i mój brzuszek jest juz obłędny...o spodniach nie ma mowy zapinam sie
      ale tylko na ścisk! na i musze chodzić w spódniczkach bo narazie nie zakupiłam
      wiekszych spodni! a dzis musze go zasłaniać szlem bo jest tak widocny! śmieję
      sie z moim mężem i mówię że będą bliźniaki!
      • anja.t Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 10:59
        U mnie na razie sie tylko biust powiększył, chociaz normalnie i tak mam duzysad
        • an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:00
          biust tez mam niezły a w dodatku boli!!!!!!
          • kachuss Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:22
            To śmieszne, ale dziś w pracy odpaliło mi guzik z spodniach smile)Tez czuje jak
            sie troche spodnie zaczynają wpijać. Ciekawa jestem czy się sprawdzi że osoby
            szczupłe w ciąży tyja zawsze więcej...
            • an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:33
              ja Wam moge powiedzieć ile przytyłam w pierwszej ciąży nie majac do 4 miesiaca
              prawie brzuszka, 30 kg!!!! ważyłam przez 55 a przed porodem 85, ale wiecie co
              jest w tym najfajniejsze w cztery miesiace po porodzie ważyłam juz 52 kg bez
              diet. Organizm sam reguluje widać byłam za chuda a wspomne że mam 176.
              • sylwia.ax Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 13:46
                Ja sie juz nie mieszczę w jeansy; w inne spodnie też zresztą. Na szczęscie mam
                zapas ubrań z pierwszej ciaży, wiec zaczełam od dziś nosić spodnie ciązowe.
                Trochę na razie za luźne nawet jak sciągnę na maksa,ale za to jaka wygoda, jak
                nic nie uciska brzuszka. Mam jednak wrażenie, ze przy pierszym dziecku brzuch
                pojawił się nieco poźniej. A może tylko tak mi się wydaje, bo wtedy to było
                lato i więcej chodziłam w spódnicach.
                • pinik Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 13:56
                  No mnie sie tez wydaje, ze mi troszke brzuch wychodzi (choc chuda to ja nie
                  jestem!). Ale caly czas mam takie poczucie, jakbym sie wlasnie straszliwie
                  najadla. Spodnie cisna...

Wczoraj bylam u lekarza (pierwsze USG i potwierdzenie ciazy) i tez najpierw
                  pomacal macice i stwierdzil, ze jestem w ciazy: "Macica wyraznie powiekszona".

I zaczelam sie zastanawiac, jak powiekszona? czy tylko tak troche, ze on to
                  zauwazy i tak jest juz np. zaraz po zaplodnieniu, czy ze juz troche urosla i ja
                  to tez moge odczuwac?

Przy pierwszym dziecku chyba pozniej odczuwalam brzuch. Ale podobno przy drugim
                  to szybciej idzie. Pewnie miesnie sa juz troche "rozluznione".

Ale taki maly brzuszek to sama radosc! smile

Pozniej jest troche gorzej.... smile
    • lila_m Re: Większy brzuszek? 28.09.05, 10:41
      Ja mam od początku taki twardy jak przed @ . Spódnice które leżały u mnie na
      biodrach teraz mam w talii ....
      Ale podobno schudły mi uda .. smile
      Jem normalnie, mam nadzieję że nie przytyję ponad normę smile

Lila
      • aiowa Re: Większy brzuszek? 28.09.05, 16:58
        ja mam znacznie wiekszy brzuch mimo iz schudlam juz 3 kgsad mam jadlowstret i
        ciagle wymiotuje...ale brzuch wywalilomi niesamowicie!!w nic sie nie mieszcze a
        bluzki i swetry sa za male bo piersi takze sporo urosly i przez to brzuch jest
        odkryty i odstajacysmile
    • mimoooza brzuch nie, ale więcej w talii 29.09.05, 13:57
      Mój brzuch na razie się nie powiększył, ale przybyło mi trochę w talii. Zawsze
      miałam spore wcięcie, a teraz się zmniejszyło. Przeczytałam w książce "W
      oczekiwaniu", że w 2 miesiacu to normalne, zwłaszcza u szczupłych kobiet, a
      spowodowane jest tym, że miednica się rozszerza.

Pozdrawiam
      • dido_dido Re: brzuch nie, ale więcej w talii 29.09.05, 15:21
        Dodatkowo "winę" za powiększenie brzuszka ponosi spowolnienie pracy jelit i
        związane z tym wzdęcia i zaparcia. Ot, takie "uroki wczesnej ciąży.
        Iwona
    • anuska.pl Re: Większy brzuszek? 29.09.05, 15:39
      Oj mi też brzuszek rośnie troche za szybko. Tez mam wrażenie że szybciej niz za
      pierwszym razem. Ale głowa do góry przeciez to samo szczescie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka