chimba 27.09.05, 10:50 Czy Wam tez się wydaje, iz macie już ciut, ciut większy brzuszek niż przed ciążą, bo ja mam takie wrażenie, iż mi już sie troszkę powiększył. Nie wiele, ale jednak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 10:56 Hmmm......ty mówisz troszke ja jestem w drugiej ciąży i z natury jestem szczupła i mój brzuszek jest juz obłędny...o spodniach nie ma mowy zapinam sie ale tylko na ścisk! na i musze chodzić w spódniczkach bo narazie nie zakupiłam wiekszych spodni! a dzis musze go zasłaniać szlem bo jest tak widocny! śmieję sie z moim mężem i mówię że będą bliźniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 10:59 U mnie na razie sie tylko biust powiększył, chociaz normalnie i tak mam duzy Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:00 biust tez mam niezły a w dodatku boli!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kachuss Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:22 To śmieszne, ale dziś w pracy odpaliło mi guzik z spodniach )Tez czuje jak sie troche spodnie zaczynają wpijać. Ciekawa jestem czy się sprawdzi że osoby szczupłe w ciąży tyja zawsze więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 11:33 ja Wam moge powiedzieć ile przytyłam w pierwszej ciąży nie majac do 4 miesiaca prawie brzuszka, 30 kg!!!! ważyłam przez 55 a przed porodem 85, ale wiecie co jest w tym najfajniejsze w cztery miesiace po porodzie ważyłam juz 52 kg bez diet. Organizm sam reguluje widać byłam za chuda a wspomne że mam 176. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 13:46 Ja sie juz nie mieszczę w jeansy; w inne spodnie też zresztą. Na szczęscie mam zapas ubrań z pierwszej ciaży, wiec zaczełam od dziś nosić spodnie ciązowe. Trochę na razie za luźne nawet jak sciągnę na maksa,ale za to jaka wygoda, jak nic nie uciska brzuszka. Mam jednak wrażenie, ze przy pierszym dziecku brzuch pojawił się nieco poźniej. A może tylko tak mi się wydaje, bo wtedy to było lato i więcej chodziłam w spódnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Większy brzuszek? 27.09.05, 13:56 No mnie sie tez wydaje, ze mi troszke brzuch wychodzi (choc chuda to ja nie jestem!). Ale caly czas mam takie poczucie, jakbym sie wlasnie straszliwie najadla. Spodnie cisna... Wczoraj bylam u lekarza (pierwsze USG i potwierdzenie ciazy) i tez najpierw pomacal macice i stwierdzil, ze jestem w ciazy: "Macica wyraznie powiekszona". I zaczelam sie zastanawiac, jak powiekszona? czy tylko tak troche, ze on to zauwazy i tak jest juz np. zaraz po zaplodnieniu, czy ze juz troche urosla i ja to tez moge odczuwac? Przy pierwszym dziecku chyba pozniej odczuwalam brzuch. Ale podobno przy drugim to szybciej idzie. Pewnie miesnie sa juz troche "rozluznione". Ale taki maly brzuszek to sama radosc! Pozniej jest troche gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: Większy brzuszek? 28.09.05, 10:41 Ja mam od początku taki twardy jak przed @ . Spódnice które leżały u mnie na biodrach teraz mam w talii .... Ale podobno schudły mi uda .. Jem normalnie, mam nadzieję że nie przytyję ponad normę Lila Odpowiedz Link Zgłoś
aiowa Re: Większy brzuszek? 28.09.05, 16:58 ja mam znacznie wiekszy brzuch mimo iz schudlam juz 3 kg mam jadlowstret i ciagle wymiotuje...ale brzuch wywalilomi niesamowicie!!w nic sie nie mieszcze a bluzki i swetry sa za male bo piersi takze sporo urosly i przez to brzuch jest odkryty i odstajacy Odpowiedz Link Zgłoś
mimoooza brzuch nie, ale więcej w talii 29.09.05, 13:57 Mój brzuch na razie się nie powiększył, ale przybyło mi trochę w talii. Zawsze miałam spore wcięcie, a teraz się zmniejszyło. Przeczytałam w książce "W oczekiwaniu", że w 2 miesiacu to normalne, zwłaszcza u szczupłych kobiet, a spowodowane jest tym, że miednica się rozszerza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: brzuch nie, ale więcej w talii 29.09.05, 15:21 Dodatkowo "winę" za powiększenie brzuszka ponosi spowolnienie pracy jelit i związane z tym wzdęcia i zaparcia. Ot, takie "uroki wczesnej ciąży. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
anuska.pl Re: Większy brzuszek? 29.09.05, 15:39 Oj mi też brzuszek rośnie troche za szybko. Tez mam wrażenie że szybciej niz za pierwszym razem. Ale głowa do góry przeciez to samo szczescie... Odpowiedz Link Zgłoś