kretoszczurek 12.10.05, 10:30 Jakich wkładek używacie?? Ja miałam belle a teraz gerbera. Strasznie dużo tego idzie a gerber dość drogi. Co polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapatryk Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 11:13 Ja uzywalam przy pierwszym i drugim tylko Gerbera, anjelepiej mi odpowiadaja bo sa cienkie, faktycznie drogie niestety i idzie tego troche, ale najabradziej jednak z nich zadowolona byłam Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 12:04 ja miałam canpol i avent, ala najbardziej zadowolona jestem z... wkładek laktacyjnych marki TiP, dostepnych w auchanie. tanie, duże, miękkie i więcej chłoną niż pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 14:12 Dla mnie Gerbera sa za cienkie,uzywam Belli-w tesco kosztuja 8zl. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 14:25 ja zaczelam od Penatena-super, miekkie, chlonne,b.wygodne - co tam, czy widac, czy nie, wazne abym nie miala plam, ani obolalej piersi pózniej skusilam sie ze wzgledu na cene na Belle i porazka-przegrywają z Penatenem-cienkie, nie-profilowane, bez wglebienia na brodawkę, przeciekają nawet musze spróbować też Chicco) duzo na ten temat tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=29501841&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 16:34 A kolezanka poleciła mi wkladac pieluchy tetrowe na noc w biustonosz, oszczednosc na wkładkach i przynajmniej łożko suche.No a w dzien wkładki Odpowiedz Link Zgłoś
roska11 Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 19:49 ja uzywam wkladek firmy canpol.Ale nie pamietam ile kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Wkładki laktacyjne 12.10.05, 20:44 gerbera bardzo fajne, ale rzeczywisicie drogo wychodza Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: Wkładki laktacyjne 13.10.05, 13:39 Ja używam belli i jestem zadowolona. Dwie ostatnie noce przespałam z pieluszką tetrową w koszulce, bo niewygodnie mi spać w staniku no i gorąco przede wszystkim. Czasami za radę kiki tnę podpaskę na pół i wkładam w stanik Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Wkładki laktacyjne 13.10.05, 18:22 u mnie tetra nie przejdzie bo leci mi tyle mleka ze cala pielucha po jednym karmieniu jest mokra! juz zalalam lozko wiec musze spac w staniku i wkladki na sile trzymaja mleko na miejscu a uzywam penatena, poki co dla mnie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
leefka Re: Wkładki laktacyjne 14.10.05, 15:31 a ja zakupiłam wielorazowe (takie do prania, z materiału) Aventu i bardzo sobie chwalę, choć przy pierwszej córze, gdy mleko mi tryskało na lewo i prawo przez czas jakiś zupełnie się nie sprawdzały, bo w momencie były mokre. Teraz laktacja jakoś szybko mi się ustabilizowała i są ok. Poza tym mam Penaten, na wypadek, gdybym zapomniała przeprać Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Wkładki laktacyjne 16.10.05, 18:08 Penaten tylko-faktycznie jest teraz promocja 30 szt + 20 gratis, wiec jak za tę jakość super cena Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Wkładki laktacyjne 26.10.05, 17:45 A ja ostatnio kupiłam NUK i jestem z nich zadowolona, całkiem dobrze wchłaniają, a poza tym mają klej, więc nie przesuwają się w staniku (mam też wielorazówki Aventu, ale nie używam, bo właśnie wiecznie się przesuwają). Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Wkładki laktacyjne 26.10.05, 20:18 ja uzywalam: Gerbera - byly ok, cienkie dobrze wchlaniajace Canpolu - nie polecam - male przemieszczaja sie i jeszcze jednych, nie wiem jakie marki, ale mialy wazna dla mnie zalete, byly przyklejane, wiec sie nie przemieszczaly w staniku Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Wkładki laktacyjne 27.10.05, 08:32 zarówno Penaten i Avent jednorazowe maja przylepiec wiec sie nie przesuwają Bella nie ma i faktycznie ucieka Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika 20szt za 1,80zł ;-) 27.10.05, 13:02 niemożliwe?? a jednak potrzeba matką wynalazku. Z kasą cienko, trzeba oszczęzac, bo po macierzyśnkim chcę zostać jeszcze troche z Maksiem w domu więc... wkładki robię z .... podpasek belli - zwykłe - normal, ciach podpaskę na pół i po połówce do stanika - jak się je ładnie ułoży - nie są widoczne, nie przeciekają - wazne, by ciętym dać do góry. Jedyna wada to to, że jak się nie uważa, to można wypełnieniem podpaski zmechacić caaaały stanik i brodawkę ale.... jak się uważa (za tą cene to nie problem ;-?)) to jest ok. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: 20szt za 1,80zł ;-) 27.10.05, 13:40 Ja uzywam wkladek Johnsona w dzien i jestem bardzo zadowolona, nie przesuwaja sie mimo ze ich nie przyklejam, sa bardzo delikatne no ale nie najtansze - ok 14 zl 30 sztuk. Na noc do karmienia, do wolnej piersi przykladam pieluche bo nienawidze spac w biustonoszu. Natomiast wiem ze jezeli chodzi o oszczedna wersje to sposob Kiki jest bardzo dobry i wiem ze mamusie go stosja, mozna tez przeciac podpaske na pol. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiercipietka Re: Wkładki laktacyjne 31.10.05, 09:25 Ja uzywam wielorazowek Avent oraz jednorazowek Gerber i Bella. Najbardziej odpowiada mi Avent (mimo ze sa najgrubsze, sa najmniej widoczne!) a najmniej Gerber. w. Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Wkładki laktacyjne 26.11.05, 13:58 jeszcze raz wracam. dziewczyny zupełnie przypadkiem wypróbowałam aż tyle: TIP z Auchana Canpol Avent jednorazowe Bella Gerber Johnsons mam więc wrażenie, że wszystkie oferują coś innego. gerber rzeczywiście cieniutki, ale dość twardy i drogi, bella tania ale nie polecam, bo się rozkleja i zostają na piersiach resztki, jak z waty. chyba Tip i Johnsons najwygodniejsze.chłonne i mięciutkie. bo Avent mi sie wydaje za... mały. Odpowiedz Link Zgłoś