aga.roro 17.10.05, 20:55 widzę tu wątek o kąpieli, ale nie ma w nim nic na temat czy trzeba codzień? wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miodzio_k Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 21:32 My nie kąpiemy codziennie. Kąpiemy w poniedziałki, środy i soboty. Dzidziuś się nie brudzi przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 22:08 A my kąpiemy codziennie, gdyż układ termiczny organizmu jest jeszcze nie wykształcony i w ciągu godziny może być jej chłodno, a za chwilę za gorąco i się spoci. Chodzi głównie o wszystkie zagięcia, bo tam się ten pot gromadzi i mogą się robić odparzenia. Pozdrawiamy (mamy 2 miesiące) Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 23:22 Ja zgadzam sie z majka i tez kapie codziennie, ale wiem ze wiele osob nie kapie codziennie i tez jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:07 spotkałam się z opinią pewniego warszawskiego profesora dermatologi, że nie należy kąpac niemowląt codziennie, bo wyjałaiw się im skórę i pozbawia naturalnej ochrony i to się staje jedną z przyczyn alergii. Codziennie należy dokładnie umyć twarz, rączki i pupę (poza myciem przy przewijaniu) a kąpiel dwa, ew. trzy razy w tygodniu. Jak widać opinie są różne. My nie kapiemy codziennie i odparzeń, tfu ftu nie mamy. Ale starannie przecieram codziennie te co bardziej uporczywe fałdy - w naszym przypadku szyję i pachwiny. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:25 my kąpiemy codziennie...takie zalecenie-nawet główkę i włoski Odpowiedz Link Zgłoś
aloiram_m Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:24 my staramy się kąpać codziennie, chyba że mały przyśnie w godzinach pory kąpania. Główkę myjemy co 2-3dni Odpowiedz Link Zgłoś
hautnah Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 10:32 my kapiemy raz na tydzien. a pupe przemywam czasem pare razy dziennie woda bez kosmetykow i przemywam buzke raz dziennie i czasem szyjke. nie stosuje zadnych kosmetykow. tylko czasem na pupe make ziemniaczana. dziala super Odpowiedz Link Zgłoś
gusia-81 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 10:44 My kąpiemy co 2 dni.. codziennie rano i wieczorem myjemy buzię, a pupę myjemy po każdej kupie Oliwka nie ma żadnych problemów ze skórą, więc uważam że wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:26 my kapiemy codziennie, jakos mi nie przyszlo do glowy zeby nie kapac. hmmm tylko glowki jeszcez nie mylismy, od kiedy mozna?pewnie juz dawnopowinnismy umyc.. ewa i 18dniowa JUleczka Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:38 Kąpiemy codziennie. Pierwsze że dzidzia czysta bo wiadomo za dnia się spoci jak sobie na mamusi poleży, drugie już miała początki ciemieniuchy i główkę codziennie trzeba jej umyć no i trzecie że zasypia po kąpieli jak suseł. Jest to dla niej znak że idziemy luli. Raz omineliśmy kąpiel bo mała ją poprostu przespała no i nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:50 my tez codziennie. pola widac ze to lubi. glowe codziennie i potem oliwimy Odpowiedz Link Zgłoś
ala77a Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 15:23 My też kąpiemy codziennie w Oliatum, bo miała suchą skórę - polecam, nie trzeba nic innego do i po kąpieli, my jeszcze stsujemy oliwkę po ze wzgledu na skórę. Główkę też codziennie. Mała lubi kąpiele. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: kąpiel codziennie? 19.10.05, 12:21 Ja tez kąpie małego w oilatum - rewela!! Do tego woda 38stopni i mały jest najszczęśliwszy na świecie )) taaaaaaaaaaki banan pojawia mu się na buzi jak tylko wyląduje w wanience! Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: kąpiel codziennie? 19.10.05, 13:01 Nam pediatra zaleciła codzienne kąpiele. Powiedziała, że tylko tak się wydaje, że dziecko się nie brudzi, ale przecież: poci się, robi kupkę, sika, ma fałdki, w których moga się zrobić odparzenia. Poza tym dobrze jest myć główkę (choćby samą wodą) żeby nie miało ciemieniuchy (jak myliśmy niedokładnie to od razu się pojawiła, wystarczyły 2 razy dokładnego umycia głowki mydłem i przeszło jak ręką odjął). Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 17:45 uuf- a juz myslalam, ze tylko ja jestem wyrodna matka i nie kapie dziecka codziennie, tylko trzymam brudne Zreszta jak sama przestałam się kapać codziennie (co nie znaczy, ze sie nie myję codziennie to mi sie i azs poprawil - co za swinstwo co leci z kranu (( Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 12:17 A nasz Emiś był kąpany najpierw dwa razy dziennie (jeszcze w szpitalu, a potem przez 3 tygodnie w domu), teraz już kąpiemy tylko raz dziennie. Z tym, że u niego było to zalecenie lekarskie ze względu na bardzo wrażliwą skórę, stosujemy Balneum Hermal do każdej kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 16:30 my też codziennie i codziennie myjemy glówkę staramy się kąpac o jednej godzinie, żeby Basia się przyzwczajala po każdej kąpieli nacieramy oliwką, zakladamy świeże ubranka, karmimy i kladziemy spać.. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 17:15 A my co drugi dzien kapiel+glowka a potem bepanthen na pupcie i oliwka.Uzywamy Bubchen do kapieli z oliwka ale Maya ma dosc sucha skore ,wiec oliwimy jeszcze rumiankowym johnsonem.Mloda bardzo lubi sie kapac,robi wtedy przeurocze minki Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 21:06 My też kąpiemy małego codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: kąpiel codziennie? 20.10.05, 10:38 Kapiemy antka codziennie, bo lubi to i on i my) glowke co drugoi dzien i uwielbia czesanie) wiec dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś