Dodaj do ulubionych

Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o tym?

28.10.05, 13:44
Ja się nad tym zastanawiałam i na 99% jestem pewna, że kupię jakiś fajny
bardzo mocno rozkładany, aby maleństwo mogło leżeć na płaskim.
Bo czy jest sens kupować głęboki na te kilka miesięcy???
Jakby nie było urodzę w maju, dwa tygodnie będzie pod namiotemsmile czyli w
domku, a potem to już chica na dworzesmile
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

ps: mam kilka takich fajnych, jak znajde to wkleje linki do ich stronysmile

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 13:56
      Ja zdecydowanie głęboki ( zresztą mam po synku), takie maleństwo musi mieć
      zupełnie płasko, a wózki sportowe tego nie zapewniają. Co do wychodzenia to, ja
      z synkiem ( urodzonym 1.10), wychodziłam już po tygodniu, a ponieważ była
      śliczna pogoda, to spędzałam z nim dużo czasu na polu.
      • sylwia.ax Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 14:02
        Pierwsze dziecko urodziłam zimą, wiec jednak gondola była wskazana. I moim
        zdaniem generalnie na początku jest lepsza niż rozkładane niby na płasko
        spacerówki. Ale jeśli chcesz nieco zaoszczędzić, poszukaj wozka spacerowego z
        wstawianą do niego gondolą. te gondole są zwykle mniejsze niz normalne ale na
        parę pierwszysch m-cy zupełnie wystarczające. Osobiście polecam Emmaljungę, ale
        jest dośc droga; jednak zapewne inne firmy też mają coś podobnego.
    • dollores1 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 13:58
      Ja mam dwa wózki - wielofunkcyjny (gondola + spacerówka) Deltim Focus na dużych
      pompowanych kołach oraz Inglesinę Zippy - spacerówkę na średnich skrętnych
      kółkach.
      Oba wózki bardzo mi się przydały.
      Deltim ma super amortyzatory, jest szeroki, córce było w nim bardzo wygodnie;
      idealny na śnieg (kółka nie blokuja się); idealny na nierówny teren (moi
      rodzice mieszkają w miejscowości letniskowej, w lesie)
      Potem kupiłam Inglesinę jak córka podrosła. Wózek rozkłada się prawie na
      płasko, ma dużą budę, rewelacyjnie prowadzi się, lekki, używam do tej pory i
      jestem bardzo zadowolona.

Moim zdaniem najlepiej mieć dwa wózki. Najpierw gondolę na pompowanych kołach
      (można kupić używaną) na kilka pierwszych m-cy, a potem kupić jakąś dobrą
      spacerówkę, np. Peg Pergo P3 lub Peg Perego Atlantico lub Inglesinę Zippy.

Ale to wszytsko zależy od tego gdzie się użytkuje wózek, ile ma się kasy (choć
      na prawdę polecam używane wózki dobrych firm), na którym piętrze mieszka itd.

Pinik (z naszego forum) przetestowała prawie wszystkie wózki jakie są dostępne
      w sprzedaży smile więc pewnie chętnie cos doradzi
      • monikajacka Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 14:04
        dollores podaj przykładowe ceny wózków które masz,ja w ogóle nie mam pojęcia
        jaki byłby najlepszy,mieszkam w wieżowcu z małą,ciasną windą i zastanawiam sie
        jak tu wyprowadzać wózek a co zrobić z dzieckiem,wiem ze bede mogła liczyć
        tylko na siebie??
        • dollores1 do monikijacka 28.10.05, 14:17
          Deltima Focusa (gondola + spacerówka) kupiłam nowego za ok 800 zł, a Inglesinę
          Zippy (spacerówka) kupiłam używaną w stanie prawie idealnym (trzeba było wyprać
          tapicerkę) za 300 zł.

A tu masz zdjecia i ceny nowych wózków

Inglesina Zippy
          www.inglesina.pl/katalog.php?id=111&kat=3&rodz=29
          calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122_120&products_id=973
          kosztuje ok. 1000 zł (sama spacerówka),
          jest jeszcze Inglesina Zippy System - z gondolą i fotelikiem za ok. 1800

Deltim Focus
          calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_70&products_id=141
          kosztuje 800 zł

• monikajacka Re:dollores dzięki 28.10.05, 14:21
            zapoznam sie chętnie,dziś widzę sie z Jackiem to pooglądamy smile
            • dollores1 Re:dollores dzięki 28.10.05, 14:36
              Monika
              ja proponowałabym ci zmierzenie windy pzred wyborem wózka, bo potem może okazać
              się że wybrany wózek nie mieści się
        • kkatie Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 14:21
          ja mam po synku, wielofunkcyjny. taki, ze byl gondola na poczatku, a pozniej
          robilam z niego spacerowke. kola pompowane-super amortyzatory wink
          dla mnie to bylo najlepsze rozwiazanie.
          ale teraz i tak nowy musze kupic.
          poluje na allegro na emmaljunge classic, taka z krzeselkiem dla starszego
          dziecka. bo moj synek jeszcze czuje, ze bedzie chcial sobie pojezdzic smile) a
          krzeselko mozna zdejmowac, do tego mozna z niego zrobic tez spacerowke. znajomi
          maja taki-super sprawa, a jak sie lekko prowadzi..
          wiec jakby ktoras z Was sie gdzies natknela w necie na taki to prosze o znak smile)
    • pszczolka2 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 14:29
      Ja myśle o tym wózku:
      www.jane.pl/wozki/slalom3.html
      Rozkładany jest na bardzo płasko i do dokupienia jest twardy materacyk z
      głębokiego. Buda jest również doczepiana z przodu i posnóżnik jest prostowany.
      Cena tego wózka około 1600zł. Mam naprawde dużo funkci i są one bardzo
      praktycznesmile

Pozdrawiam,Ola
      • kkatie Pszczoleczko 28.10.05, 14:47
        ten pierwszy chyba lepszy, bo moze byc i gondola i spacerowka. ja mam wlasnie
        podobny, z przekladana raczka (rewelacja w wietrzne dni smile)
    • pszczolka2 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 14:31
      I jeszcze myśle o tym:
      www.x-lander.com/
      Jest bardzo podobny do tego poprzedniegosmile Cena przybliżona.

Pozdrawiam,Ola
      • mika113 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 15:29
        X-landery w realu wcale nie sa takie fajne (troche kiepsko wykonczone, a cena w
        sumie niemala). Kolezanka wlasnie nabyla quinny. Prowadzi sie go suuuuuper!!!!
        www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=625&d4=1326&id=-
        1&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=WxybeVmL&k=0&dd=2&pp=1 Ja w sumie na 95% tez sie
        chyba na taki zdecyduje, z gondolka. POdobno na poczatku dzidzius musi miec
        zupelnie plasko i zarazem stabilnie. Poza tym jakos tak nie mam za bardzo
        przekonania do rzeczy typu "dwa w jednym". Chyba po prostu gondolka + pozniej
        spacerowka na tym samym stelazu.
        • pszczolka2 Re: mika:) 28.10.05, 15:36
          Dzieki, podoba Mi się ten.
          Spacerówka + gondola = 1600zł Bardzo mnie to ucieszyłosmile
          www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=101&d2=1135&d3=-1&d4=0&id=1831&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=XIHeuvUj&k=0&dd=2&pp=1

Pozdrawiam,Ola
          • mika113 Re: mika:) 28.10.05, 15:47
            nie ma sprawysmile)))) ale z kolorkami trzeba sie zapoznac, ze tak powiem
            naoczniesmile Niektore sa strrrrraszliwie zarowiaste wink Tyle wiem od mojej
            kolezanki, a tak w ogole prawda, ze na serio fajniutkie sa obydwa???? Ten
            freestyle ma dodatkowo palak, ale nie wiem czy to jest praktyczne, czy nie
            wystarczy brzdaca zapiac w szelkach? Wielokrotnie widuje mamusie, ktore usiluja
            wepchnac wierzgajacego dzieciaczka do spacerowki i przez ten palak strasznie
            sie musza nameczyc, ja chyba jednak zdecyduje sie na speedi SX.
            • dollores1 Re: mika:) 28.10.05, 15:50
              mnie się podoba Quinny Buzz ale on chyba nie ma gondolki? Czy to coś co wygląda
              jak fotelik samochodowy jest gondolką ??
              No i szkoda że nie ma opisu tych wózków
            • mika113 Re: pszczolko:)))) 28.10.05, 15:51
              zapomnialam dodac, ze mozna do tego stelaza dodac jeszcze fotelik samochodowy
              maxi cosi www.wozkidzieciece.pl/index.php?
              d1=82&d2=1280&d3=626&d4=253&id=-
              1&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=XIHeuvUj&k=0&dd=2&pp=1
              lub
              www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=82&d2=1280&d3=626&d4=306&id=-
              1&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=XIHeuvUj&k=0&dd=2&pp=1
              • mika113 Re: pszczolko:)))) 28.10.05, 16:15
                nie da sie wstawic pelnej nazwy tych linkowsad((( Trzeba skopiowac cala nazwe i
                wkleic
    • k_maja Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 28.10.05, 17:12
      Jezu, Dziewczyny, przerażacie mnie!!! Wy to normalnie wiecie chyba wszystko o
      wszystkim!!! smile)) Jaka spacerówka? Jaka gondola? Czuję się przy Was jak
      ignorantka ostania, bo nawet nazw firm nie znam, nie mówiąc już o szczegółach!
      Dobrze, że mam siostrę z roczną dzidzią i cała nadzieja w "dziedziczeniu" po
      niej akcesoriów,bo bym się całkiem zgubiła w tych technicznych sprawach!!! No i
      dobrze, że Wy jesteście i że forum nasze jest, przynajmniej jest od kogo
      ściągnąć smile))
      całuski, kasia - lekko zdezorientowana
      • agus-ka Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 30.10.05, 12:36
        Ja tez sie czuje jak ignorantka. Nic nie wiem ani o firmach ani o funkcjach.
        W temacie wózków to nawet nie będe się za specjalnie rozglądać, bo jakiś czas
        temu dostałam od kolezanki wózek z gondolą + spacerówka. Całość jest z na
        trzech kołach z hamulcem w rączce. Ona z małym jeżdziła na rolkach i mówiła, że
        całkiem fajnie się prowadzi. Dodatkowo kupię od niej fotelik do samochodu i
        chyba lekką spacerówkę.
    • gosiek289 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 31.10.05, 07:46
      Ja bym chciała jednak na początek kupić głęboki
      Coś podobne co jest niżej
      www.urwis.com.pl/deltim_fokus.html
      Jest wózek głęboki, spacerowy i fotelik do samochodu i cena jest OK.
      • olutek_m Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 31.10.05, 08:16
        JA rówież myślałam o Fokusie smile Bardzo mi się podoba, że fotelik można przypiąć
        bezpośrednio do stelaża wózka, a nie jak w chicco kładzie się na spacerówce
        (gondolę i fotelik). Wydaje mi się, że nie ma mozliwości, żeby materiał
        spacerówki chicco się nie zniszczył.
        Szukam wózka wielofunkcyjnego. Musi być gondola, bo dziecko bedzie dużo czasu
        spedzać na dworze, oraz musi być przypinana jak fotelik w samochodzie (dużo
        jedżdzimy).
        Deltim Fokus przekonuje do siebie rówież cenąsmile
    • pinik Re: Wózek - spacerowy czy głęboki...Myślałyście o 31.10.05, 07:53
      Hej dziewczyny,

watek jak dla mnie smile

Na forum zakupy b. czesto rozpisywalam sie na temat wozkow. Mam 2,5 letniego
      synka i mialam juz chyba okolo 40 wozkow dla niego. KOcham wciaz testowac nowe,
      zmieniac kolory itd. Takie troche glupawe hobby, ktore jednak niektorym
      przyszlym mamom sie przydaje wink

Z wozkow trojkolowych, bo tu cos glownie o nich mowa (przynajmniej linki), za
      najbardziej udany uwazam quinny speedi SX (ma jedna wade: siedzonka nie da sie
      ustawic zupelnie w pionie i w pewnym momencie sie do tego wozka zrazilam, ale
      da sie sprawe zalatwic rzepem!). Prowadzi sie genialnie (ruchome kolo jest
      lepsze od takiego skretnego i od ruchomej osi!!!), jest lekki, ma szerokie
      siedzonko i co wazne regulowany podnozek! Nie ma palaka, ale pasy ma dobre.

Dobre wozki to tez emmaljungi i pegi (tej firmy polecam bardzo spacerowke
      parasolke model Pliko P3).

I oplaca sie kupic wozek lepszej firmy uzywany zamiast nowego gorszego.

Do quinny pasuja tez gondolki X-Lander, ktore pewnie sa tansze i ktore pozniej
      nie tak trudno sprzedac na allegro.

Ja bym raczej wolala miec wozek taki, zeby w pierwszych miesiacach moc widziec
      dziecko (czyli jesli juz spacerowy to zeby byla ta mozliwosc).
    • monisku32 Re: Wózek - spacerowy czy głęboki... 31.10.05, 08:20
      zobaczcie www.gugustyle.pl/
      to polskie wozki, moi przyjaciele kupili i uzywaja i sa bardzo zadowoleni,
      zaplacili za nowy mniej niz 500 zl
      aha ma kola na polskie drogi wink
    • monisku32 tanie wózki 31.10.05, 08:33
      takie znalazlam (wlasnie gugu style): www.bajama.pl/opis.php?pid=24032

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka