Dodaj do ulubionych

mamy z bydgoszczy

31.10.05, 10:40
Witam wszystkie mamy. Mam pytanie, czy wszystkie robicie badania prenetalne,
a jeżeli tak to gdzie je mozna wykonavc w Bydgoszczy i ile kosztuja.
Obserwuj wątek
    • anwaryl Re: mamy z bydgoszczy 31.10.05, 11:02
      czy naprawdę nie ma zadnej mamy, ktora moglaby mi pomoc?
    • mimoooza Re: mamy z bydgoszczy 31.10.05, 11:09
      Cześć,

jestem z Bydg., ale na badania prenatalne się nie wybieram (nie jestem w grupie
      podwyższonego ryzyka, a tak "profilaktycznie" uważam, że nie ma powodu i
      wystarczy dobre USG co jakiś czas), więc Ci nie pomogę. Ale poczekaj jeszcze
      trochę, wiem że są na tym forum jeszcze co najmniej 2 dziewczyny z Bydg., więc
      może będą coś wiedziały.
      • anwaryl Re: mamy z bydgoszczy 31.10.05, 11:13
        dzięki za informacje.

A mozesz mi powiedziec do jakiego lekarza chodzisz-interesuje mnie b.dobre USG.

anka
        • mimoooza Re: mamy z bydgoszczy 31.10.05, 11:21
          Chodzę do M. Przeperskiego, kt. ma gabinet na Jagiellońskiej. Jego USG to nie
          jest jakiś superwypas, ale sprzęt dobrej klasy, a On jest świetnym specjalistą
          od USG (co jest jeszcze ważniejsze od dobrego sprzętu). Wiem też, że w szpitalu
          na Kapuściskach jest jakaś specjalna pracownia USG (niestety nie pamiętam
          nazwy), gdzie jest USG najnowszej generacji i można je zrobić za darmo, trzeba
          mieć tylko skierowanie od swojego lekarza. To badanie daje b. dokładny opis
          dziecka, wymiary, prawidłowość budowy itd. Moja siostra robiła to badanie w 8
          mcu, wiem, że trzeba się rejestrować wcześniej, bo trochę się czeka, ale
          podobno naprawdę warto. Pozdrawiam
          • mia80 Re: mamy z bydgoszczy 31.10.05, 14:17
            Ja wybieram się na takie badanie. Świetnym specjalistą w tym zakresie jest dr
            Wasilewski. Pracuje na patologii ciązy w Bizielu, a oprócz tego przyjmuje
            prywatnie na Wielorybiej. Idę na prywatne badanie, bo nie wiem czy dostanę
            skierowanie na bezpłatne, a nie chcę czekać. Badanie prenatalne wykonuje się
            pomiędzy 13 a 14 tc. Pytałam telefonicznie o koszt tego badania. Wynosi ono 80
            zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka