aniak-i 30.11.05, 13:35 cos słyszałam a w zasadzie na innym forum ktos sie pytał gdzie go kupic. wiem ze do smarowania krocza jest-ale po co to nie za bardzo wiem? jak cos wiecie oswieccie mnie_ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata.londyn Re: olejek migdałowy 30.11.05, 15:45 Ostatnio mnie kolezanka oswiecila Tu link, po angielsku, w sklad tego olejku wchodzi m.in. olejek migdalowy: www.activebirthcentre.com/shopping/unscentedmassageoil.shtml Jest to olejek do masowania, ktory podobno ulatwia porod i zapobiega w pewnym stopniu rozdarciom. Mozna go rowniez stosowac do masowania piersi jesli sie karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: olejek migdałowy 30.11.05, 16:40 ja znowu slyszalam ze tym olejkiem dobrze smarowac brzuch i piersi bo bardzo uelastycznia i rostepow nie ma. prawda to dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: olejek migdałowy 30.11.05, 16:42 dzieki ponoc w Polsce ciezko go kupic- a zwykły olej jakos mni nie pzekonuje.Ale bede na swieta w Londexie to tam tez popytam jak nie znajde w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
krishka Re: olejek migdałowy 08.12.05, 18:48 Zajrzyj do jakiejś zielarni. Ja dzisiaj kupiłam (ale w Warszawie - w zielarni na pl. Trzech Krzyży) czysty olej migdałowy Polleny-Aromy (z serii Dr. Beta), 100ml za ok. 12 zł. Używam jako balsamu do ciała - świetny i wbrew pozorom dość szybko się wchłania. Dobry też jako olej bazowy do aromaterapii. Można też dodać wit. E (do kupienia w aptece w buteleczce). Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: olejek migdałowy 30.11.05, 16:49 ja słyszałam ze generalnie dobrze sie smarowac oliwkami. ze zwykłe oliwki dla niemowlat cuda czynią-własnie antyrozstepowo mysle ze sie tez smarne czasem ja słyszałam ze migdały do jedzenia moga działac poronnie lub przyspieszac poród! ale mysle ze trzeba by sie ich najesc konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś