Dodaj do ulubionych

Płeć Majowych Bobasków!

06.12.05, 13:38
Byłam dziś na Usg. Przygladałam się z Pania dr cóż to za cudo we mnie rośnie.
Nie było żadnej "wypustki". Będzie dziewczynka!!! Pani dr powiedziała, że
trzeba to jeszcze sprawdzić po Nowym Roku, ale ja juz się cieszę!!! Kupiłam
dziś pierwszą sukienusię i pokazałam rodzicom jako prezent od Św Mikołajasmile
Mąż kupił rózowy kocyk z Kubusiem Puchatkiem!
Jakby był chłopiec to radość byłaby tak samo duża. Cieszy nas sam fakt, że juz
wiemy. Wczoraj mąż dostał on Niuni pierwszego pstryczka w ucho, bo przyłożył
do brzusia słuchawki i sam chciał podsłuchaćsmile Dzidzia niespodziewanie dała o
sobie znaćbig_grin
Jestem bardzooo szczęśliwa!
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 14:00
      Olu, gratuluje! Ja po cichy też liczę na dziewczynkę, ale jak będzie chłopak to
      też będę się cieszyć. W czwartek mam USG, może będzie już widaćsmile
    • mfka Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 14:40
      A mnie się marzył chłopczyk i prawdopodobnie jest chłopczyk. Choć początkowo na
      USG3D było widać dziewczynkę, ale po chwili się okazało, że to była pępowina
      między nogami. I mały pokazał cały męski instrument! Ale radość,że to chłopak!!!
    • dido_dido Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 15:02
      Olu, Gratuluję małej Emilki!
      Ja płeć pewnie poznam w piątek - wybieram się po odbiór wyników po amniopunkcji.
      Iwona
    • maga202 Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 16:25
      Ja bym sie jeszcze tak nie nastawiała bo to jeszcze za wcześnie na pewność.
      • anwaryl Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 18:33
        Gratulacje dla wszystkich przyszlych mam, ktore juz znają plec swoich pociech.
        Ja dołączam do grona mam spodziewających sie dziewczynek i muszę napisac, ze
        jestem bardzo szczesliwa z tego powodu.
        Zakupilam juz kilka rozowych ciuszkow, a moj mąż rozowy kocyk!!

ania
    • olciamaz Re: Płeć Majowych Bobasków! 06.12.05, 21:03
      Gratuluję smile
      U mnie też dziewuszka niby na 90%. Rozmyślać zaczełam nawet nad imieniem i
      troche jestem zalamana bo kompletnie nic mi sie niewidzi. Okropnie marudze. Ale
      to chyba przez tą okropną pogodę za oknem...
    • pszczolka2 Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 09:32
      Ja najprawdopodobniej dowiem się 20.12 na wizyciesmile
      Miło byłoby dostać taki miły prezent świątecznysmile))

Pozdrawiam,Ola
      • ab76 Re: Płeć Majowych Bobasków! 10.12.05, 18:07
        O! a ja też mam usg 20 grudnia. Też mam nadzieję poznać płeć, zwłaszcza że to
        moje urodziny smile.
    • apple_pie_76 Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 10:26
      ja chciałam córkę, bo mąż był pewnien, że będzie córka. Miał taką pewność, że
      uwierzyłam, a na USG wyszło - facet.
      Mąż się ucieszył a ja chyba też wink choć córka to córka.
      • mia80 Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 11:05
        Mi lekarz powiedział już w 14 tyg., że prawdopodobnie będziemy mieć córcię,
        choć stu procentowej pewności nie dał. Nakupowałam mnóstwo różowych ciuszków,
        najwyżej chłopeiec przez pierwsze 3 m-ce swojego życia będzie wyglądał jak
        dziewczynka wink
        • olutek_m Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 11:47
          Mąż raczej juz nie bedzie sie opierać i bedziemy kupowac ciuszki, oraz inne
          potrzebne rzeczy. (W poniedziałek sam wybrał i namawiał mnie abysmy kupili
          wannienkę do kąpielismile Mam sasiadkę, która juz napewno bedzie miała dziewczynkę.
          Gdyby mojej Emilci cos nieprzewidzianego urosłotongue_out zawsze mogę oddać ciuszki
          sąsiadcesmile
          W sumie przed ciążą nie jadłam wcale słodyczy. Tylko wszystko co słone i ostre.
          Odkąd się zaciążyłam nie tknełam chipsów. Ciągle piekę i jem ciasta, ciasteczka
          i inne słodycze. Nie moge sie opanować. Od ogórków kiszonych mam zgagęsmile Do
          tego od 7 tygodnia żygałam. Objawy jak u mojej mamy przy dwóch dziewczynkach.
          Przy bracie wcale nie czuła, że jest w ciąży. Coś musi w tym być...
          • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 12:37
            hwj Olu!

Skoro Ty znasz juz płeć a jesteśmy na tym samym etapie ciąży (różnica 1 dnia)
            to pewnie u mnie też by coś juz było widać, ale ja mam USG dopiero w połowie
            stycznia...miałam ostatnie w 12 tc i teraz lekarz powiedział, że następne w 22
            tc, więc czekam. Mam przeczucia, że to chłopiec ale nie wiem skąd te
            przeczucia, jak dla mnie może być i Pola i Julek, dla mojego chłopaka na
            szczęście też oba warianty są tak samo ekscytującesmile
            Kiedy masz następne USG?
            • olutek_m Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 12:54
              Maju, mam USG w zalezności kiedy pójdę do ginki. Ona ma aparat w gabinecie.
              Sądzę, że wybiore sie po Nowym Roku. Teraz bedę czekała z niecierpliwością, bo
              chciałabym sie upewnić.
              Obojętna nam była płeć. Mąż chciał syna, bo mogłby bawic się jego zabawkamitongue_out, a
              dziewczynkę, bo chciałby miec słodkiego przytulasa. Dziewczynki są naogół
              grzeczniejsze. Ja cały czas miałam przeczucie, że to chłopiec.
              A nie mogłabyś przejść się troche wczesniej? Przed Świetami. Mogłabyś zrobic
              męzowi niespodziankę i dać mu w prezencie słodką sukienieczkę, lub spodenkismile

Emilcia?
              • anja.t Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 13:13
                Oj dziewczynki wcale nie są grzeczniejsze... ja mam taką co przebija wszsytkich
                chłopaków na osiedlu. strasznie rozrabia. A co do przytulania, to z tego co
                widzę chłopaczki są większymi przytulachami.
                • olutek_m Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 13:33
                  Ja byłam straszna chłopczycą i biłam wszystkich chłopców, łacznie ze starszym
                  bratem. Za to moja młodsza siostra to istny wzór cnót. Tak więc marzy mi sie
                  taki mały słodki przytulas. A imię wybrałam po bardzo słodkiej i milutkiej
                  kolezankce. Liczę, że nadająć imię dziecko przejmuje niektóre cechy charakterusmile
              • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 13:31
                No więc właśnie się zastanawiam, hmm, ja chodzę do Damiana i tam tez jest USG w
                gabinecie ale mój gin powiedizał przy ostatnim, że wszytsko jest bardzo dobrze
                i że bez potrzeby nie ma co tak często robić USG i że teraz w 22 tc zrobimy,
                więc przyęłam to do wiadomości. Ale to jeszcze tak długosmile Tatus mojego
                dziecka to nei mój mąż a mój ukochany facetsmile Hmm, diomyślam się, że naeert
                jak już poznam płeć to nie wytrzymam doświąt i powiem mu od razusmileWizitye mam
                w każym razie jutro więc zapytam lekarza co myśli o USG jeszcze przed świętami,
                może nie chce mi robić USG za często? Na początku ciąży robiłam często, w sumie
                aż 3 razy, w 5 tyg bo przed wakacjami chcialam sie upewnic czy jest wogole
                ciąża, potem w 7 tyg po wakacjach, bo chcialam sie upewnic czy wszytsko ok po i
                potem w 12 tyg takie normalne, teraz było by już czwarte ale spróbuje lekarza
                namówićwink
                • monikajacka Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 13:45
                  olutku i xixx nasze dzidzie sa w takim samym wieku!Ja mam Usg na początku
                  stycznia i też myślałam o wcześniejszym terminie ale postanowiliśmy zrobić
                  sobie prezent styczniowy i zobaczyć naszego chłopczyka(chyba ,że zmieni sie w
                  Marysię) w nowym roku...czekam na tę chwilę
                  Monika i Pimpuś
                  • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 14:11
                    A właśnie Monika, bo Tobie już lekarz całkiem dawno określił płeć prawda? Czyli
                    18 tydzień, a tak by było za tydzień, to juz całkiem dobry czas na określenie
                    płci?
                    • olutek_m Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 15:20
                      Napewno lekarz juz by mógł okreslic. Chyba, że Maluch by się zakrył. Nasza
                      Niunia pokazała sie w całej okazałosci. Gdyby wyszedł jednak chłopak to byłabym
                      bardzo zdziwniona. Ani ja ani pani dr nie widziałysmy nic "podejrzanego".
                      Moniko. Ty, Maja i ja idziemy juz tak od forum "dla starających się". Ciekawe
                      która z nas pierwsza bedzie rodzićsmile
      • agnes3131 Re: Płeć Majowych Bobasków! 15.12.05, 20:51
        U mnie było trochę podobnie- myśleliśmy, ze będzie córeczka, miałam ochotę na
        słodkie, itp. A dziś dowiedziałam sie że synek- pokazał nam na usg swoje
        klejnoty smile Malutki smuteczek jest, ale widocznie tak miało być, podobno
        synkowie są bardziej za mamą smile
    • karolcia86 Re: Płeć Majowych Bobasków! 07.12.05, 22:00
      Ja dziś byłam na USG i chyba chłopak. Wolałam dziewczynkę, bo chłopa mam
      już.Ale co tam, też będzie fajny - Wiktor.
      • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 10:17
        Dziś byłam na konsultacji i mój doktor bez problemu zgodził się na USG jeszcze
        przed świętami, umówiliśmy się na 20go grudnia do gabinetu gdzie jest super
        nowoczesne USG i będzie to juz 19 tc więc , jak mówi mój doktor, bardzo
        prawdopodobne będzie precyzyjne określenie płci smile)) Nie moge się juz
        doczekać!!!! I sama juz nie wiem czy chcę Polę czy Julka smile))
        • anja.t Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 10:51
          Ja mam nadzieję, ze dowiem sie za niecałe 2 tygodnie. Będzie to 22 tydzień. już
          nie moge się doczekać. Mam juz córeczkę i w sumie jest mi to obojetne czy to
          będzie dziewczynka czy chłopczyk, ale jednak chciałabym wiedzieć. I jak to się
          mowi: byle by było zdrowesmile
          • monikajacka Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 11:30
            olutku ( xixx czemu nie ma Cię w statystyce?) sprawdziłam w statystyce i prawie
            nie róznimy się terminami z tym,że ja wg Usg mam termin na 19maja i prawde
            mówiąc wolałabym tę datę, ale co na to maluszek ?Bardzo sie cieszę,że razem
            byłysmy w starających się a teraz tu przez to znamy się już długo,potem może
            znów razem zawędrujemy inne forum.Co do płci to mój dr(chodzę do innego na Usg)
            był pewien na 90% już pod koniec 12 tyg,mam nadzieję,że to się nie
            zmieni.Wszyscy znajomi daja jednak odczuć,że najlepiej mieć pierwszą
            dziewczynkę,że niby taka pomocna będzie i zajmie się rodzeństwem
            później.Doprawdy ile bym się nie zastanawiała to ich nie rozumiem,ja z całego
            serca pragnę mojego Jaśka,o Jacku nie wspomnę...
            Monika i Pimpuś
            • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 12:18
              Ja zupełnie nie mam pojęcia kogo chcę, a co do statystyki to juz jestemsmile Bo
              chodziło Ci o wątek "Nasza Lista" tak?

Pozdrawiam!
              • monikajacka Re: xixx 08.12.05, 12:32
                nie chodzi mi o statystykę tam na górze gdzie są miedzy innymi nasze zdjęcia
                tam Cie nie ma.Pozdrawiam
                • olutek_m Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 12:51
                  Moim zdaniem to nie prawda, że dziewczynki sa bardziej pomocne przy nastepnym
                  dziecku. Mam starszego brata i młodsza siostrę. Michał bardzo się cieszył i
                  chciał miec siostry. Nosił nasze zasikane pieluchytongue_out Do tej pory sie smieje, że
                  czuje jeszcze te opary radioaktywne... Uczył mnie mówić, pisac, razem bawilismy
                  sie resorakami i klockamismile Był bardzo opiekunczy.
                  Ja mam termin wg usg na 26 maja. Ale sadze, że jak bede mieć cc to i tak troszkę
                  wczesniej. Tyci sie boje jak to bedziesmile
                  • monikajacka Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 12:59
                    ja też sie troszkę boję porodu ale będzie przy mnie Jack,bedziemy denerwować
                    sie razem.Chyba bardziej boję się tego co po porodzie-bólu,krwawienia,nawału i
                    różnych objawów,których nie będę znała.Postanowiliśmy,że pierwszy tydzień
                    spędzimy we trójke tylko ja Jack i maluszek.Zobaczymy jak to będzie,teraz
                    obczytuję sie na wszystkie tematy,żeby być ciutkę obeznazą.Od kilku dni szukam
                    list wyprawkowych i robię sobie taką własną i mam wielką frajdę.Jeszcze 2 dni i
                    zobaczę Jacka.
                    Monika i Pimpuś
                    • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 13:13
                      Powiem wam jeszcze w ramach płci, że siostar mojej koleżanki dwa tyg temu
                      rodziła chłopca, kóry do ostatniej chwili, takze wg ostatniego USG, miał być
                      dziewczynką smile)) więc do tej płci należy chyba podejść mimo wszytsko z duzym
                      dystansemsmile

Ja na 99% będę miała cc, jestem szczuła, mam wąską miednicę i do tego jestem
                      wąska w środku, lekarz dziś stwierdził, że jak na razie wydaje mu sie że raczej
                      cc ale wszytsko się jeszcze może zmienić więc zobaczymy smile jednak bez względu
                      na forme porodu mój chłopak będzie ze mna przy porodzie, a jest to dla mnei
                      bardzo ważne, będę o połowę spokojniejsza wiedząc, że on nad wszystkim czuwa.

A zaraz po porodzie też spędzuimy trochę czasu razem, tylko w trójkę, jak juz
                      bedzie można pojedziemy w 3czkę nad morze, mamy tam dom na dziekiej plaży i
                      będzie to wspaniała okazja, żeby tam pobyć a maluszek powdycha jod i mam
                      nadzieję, że będzie piękne słońce więc będdzie mnóstwo spacerów i labysmile)

Pozdrawiam!
                      • olutek_m Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 13:43
                        Mój mąż troche się boi ze mna rodzić. Nie chcę na niego naciskac. Chciałabym,
                        abysmy byli razem w takiej chwilisad
                        Zastanawiałam sie nad tym kiedy mozna dziecko zabrac w pierwsza podróż.
                        Chcielismysmi sie wybrać nad morze w Lipcu- Sierpniu. Nie wiem czy to nie za
                        wczesnie? Jak sądzicie?
                        U mnie na osiedlu prawdopodobnie będzie budowany blok na placu obok nas. Rodzice
                        zaproponowali, abysmy przez pierwsze miesiace, póki jest ciepło zostali u nich.
                        Piekna okolica na spacer, zaraz obok lasu i zalewu. Dziecko może byc cały czas
                        na swieżym powietrzu. Gdybym chciała wyjść to zawsze miałby kto się zająć
                        Maluchem. Na miescu są dziadkowie i moje rodzeństwo. Rozwiazanie idealne, ale
                        boję się aby mi Niuni za mocno nie rozpiescilismile
                        • xixx Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 15:07
                          Pomysł jest dobry i fajnie, że chca pomóc smile Budowa i hałasy pod oknem to
                          chyba nic miłego dla takiego małego człowieczka, nie wspominając juz o Was.
                          • anja.t Re: Płeć Majowych Bobasków! 08.12.05, 15:34
                            Oj dziadkowie dzidziucha rozpieszczą. I nie ma na to innego wyjścia. nie
                            uchronisz się przed tymsmile
                            • hedonka Re: Płeć Majowych Bobasków! 10.12.05, 20:39
                              Przede wszystkim, w jak najlepszej intencji, będą dawać masę dobrych rad,
                              początkującej mamie raczej niełatwo się w tym odnaleźć, tak myślę. Dla rodziny
                              to tak nowa sytuacja, że jak dla mnie duzo lepiej, gdy na początek układa ją w
                              swoim ścisłym gronie. Jesli chodzi o hałas, małemu dziecku malo co jest w stanie
                              przeszkodzić w spaniu. Pamiętam swoje niezwykłe zadziwienie, kiedy zobaczyłam,
                              że to mi przeszkadza dźwig za oknem, a mojemu dziecku zupełnie nie!
                              • 1urszula1 Re: Płeć Majowych Bobasków! SYNEK!!! 15.12.05, 22:55
                                No wlasnie! W poniedzialek sie dowiedzialam! Z wrazenia od razu kupilam mu
                                prezent! Welurowe, marynarskie ubranko w rozmiarze 68. smile))
                                Ale sie ciesze!
                                Ula
                                • kkatie a u mnie niespodzianka i to duza 16.12.05, 09:15
                                  na 80% miala byc dziewczynka, a wczoraj okazalo sie na 100%, ze bedzie drugi
                                  synek smile
                                  tatus wniebowziety smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka