majka.majka 07.12.05, 14:33 Niestety wracam do pracy i moja Weronika zacznie dostawać mleko z butli, dotąd tylko na cycu. Czy możecie napisać jakie mleko stosujecie i dlaczego. Pozdrawiamy (mamy 3,5 miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadis76 Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 14:56 my zaczynalyśmy od enfamil premium, mleczko dostępne tylko w aptece, 24 zl za puszkę po 3-4 tygodniach Basia zaczęla strasznie marudzić podczas jedzenia, wypluwala smoczek, plakala zmieniliśmy mleko na NAN Nestle 1, kartonik okolo 10 zl to jej smakuje i to zjada chętniej wybralam to, bo polecali znajomi, ich syn niechętnie jadl np bebiko, ponieważ "zaskoczylo" i Basia polubila mleczko to zostaliśmy przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 15:33 My podajemy Julii Bebiko. Smakuje jej. Cena u nas niecałe 10 zl Odpowiedz Link Zgłoś
ala77a Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 15:38 Ja tez dokarmiam moja Małą mlekiem modyfikowanym i zaczynalismy od NAN 1, jest bardzo delikatne ilatego poleca się je małym dzieciaczkom takim 1-2 tydodniowym już, teraz stosuje bebilon 1, zawiera Prebiotyki to taki substancje jak w mleku marki. Odpowiedz Link Zgłoś
agadiaz Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 18:12 Hi hi, najlepsze mleko matki. A tak serio moze sprobuj odciagnac swoje mleko, skoro wracasz do pracy cos z tym swoim musisz zrobic. Ja tak wlasnie robie, z tym ze mam pelna zamrazarke zapasow. Pomysl nad tym , bedzie cie to kosztowac troche pracy, ale warto. Jesli jednak zdecydujesz sie na formulke, mysle ze powinnas sprawdzic ktora bedzie najlepsza dla twojej corci. Pozdrawiam i zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 19:09 my od początku zwykłe bebiko 1, a od tygodnia na noc podajemy humane 1 plus- zagęszczona i mały przesypia prawie cała noc! od jutra będziemy próbowali humane 1 - nie zageszczona na dzień a zagęszczoną na noc. Zmieniam bo humana tańsza- jesli małemu zasmakuje to będzie ok. bebiko w tesco 9,50zł, a humana 1 8,90zł, a humana 1 plus 8,59zł opakowania maja po 350 gr. ps. od pewnego czasu mały ma kupki zabarwione na zielono i w sumie tez dlatego spróbuje inne mleko. Nie wiem dlaczego sa zielone a wczesniej tak nie było- kurcze mały już w szpitalu dostawał bebiko....a zadnych innych objawów np alergi na białko nie ma zobaczymy jak będzie po zmianie.. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 22:45 o kurcze, smeagoul,to w Tesco Humana taka tania? szkoda, ze ja nie mam Tesco blisko. ja place za Humane 1: 11,50 - 12zl my uzywamy odkad skonczylo sie moje mleko wlasnie Humany 1 i Nutramigenu (teraz najczesciej Nutramigen). Tez probowalam uzywac Humany 1+ na noc i mala jakby spala gorzej i czesciej sie budzila na jedzenie nie wiem, jak to mozliwe. Moze przez to ze zageszczone lecialo trudniej i bardziej sie nameczyla? czy dawalas malemu 1+ przez wiekszy smoczek (Natalka teraz je przez Avent 2). Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul do ninjo 08.12.05, 09:23 no humana tyle kosztuje- napisali że cena obniżona jest na długo. a co do smoczka to używam avent2 lub canpol babies(balonik) slow- zalezy którą butelke mam pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 08.12.05, 09:31 ja polecam smoczki nuk - first choice - bardz podobne do cyca no i nie leci zbyt szybko - maluch musi wyssać żeby dostać co chce. Jak karmiłam canpolowskim balonikiem - to butelke 180ml maks wsuwał w 7 min!! a potem ból brzuszka, czkawka, ulewanie,... a nukiem maks je ok 25 min i 0 problemów! ten smoczek polecany jest przy przesiadce z cyca na butle. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul do kika_kika 08.12.05, 11:15 a smoczki nuka pasują do aventowskich i canpol balonik butelek??? Jeśli chodzi o nas to mimo tego że mały pije z canpola i aventu 2 nie ma bóli brzuszka, kolek, nie uleaw a czkawkę ma sporadycznie. Jest spokojny- więc chyba zalezy od dziecka Ucałuj Maksia!!! Pozdrawiam Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś