Dodaj do ulubionych

Które mleko najlepsze i dlaczego

07.12.05, 14:33
Niestety wracam do pracy i moja Weronika zacznie dostawać mleko z butli,
dotąd tylko na cycu. Czy możecie napisać jakie mleko stosujecie i dlaczego.
Pozdrawiamy (mamy 3,5 miesiąca)
Obserwuj wątek
    • jadis76 Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 14:56
      my zaczynalyśmy od enfamil premium, mleczko dostępne tylko w aptece, 24 zl za
      puszkę
      po 3-4 tygodniach Basia zaczęla strasznie marudzić podczas jedzenia, wypluwala
      smoczek, plakala
      zmieniliśmy mleko na NAN Nestle 1, kartonik okolo 10 zl
      to jej smakuje i to zjada chętniej
      wybralam to, bo polecali znajomi, ich syn niechętnie jadl np bebiko,
      ponieważ "zaskoczylo" i Basia polubila mleczko to zostaliśmy przy tym
      • miodzio_k Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 15:33
        My podajemy Julii Bebiko. Smakuje jej. Cena u nas niecałe 10 zl
        • ala77a Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 15:38
          Ja tez dokarmiam moja Małą mlekiem modyfikowanym i zaczynalismy od NAN 1, jest
          bardzo delikatne ilatego poleca się je małym dzieciaczkom takim 1-2 tydodniowym
          już, teraz stosuje bebilon 1, zawiera Prebiotyki to taki substancje jak w mleku
          marki.
    • agadiaz Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 18:12
      Hi hi, najlepsze mleko matkismile. A tak serio moze sprobuj odciagnac swoje mleko,
      skoro wracasz do pracy cos z tym swoim musisz zrobic. Ja tak wlasnie robie, z
      tym ze mam pelna zamrazarke zapasow. Pomysl nad tym , bedzie cie to kosztowac
      troche pracy, ale warto. Jesli jednak zdecydujesz sie na formulke, mysle ze
      powinnas sprawdzic ktora bedzie najlepsza dla twojej corci. Pozdrawiam i zycze
      powodzenia!!!
      • smeagoul Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 19:09
        my od początku zwykłe bebiko 1, a od tygodnia na noc podajemy humane 1 plus-
        zagęszczona i mały przesypia prawie cała noc! od jutra będziemy próbowali humane
        1 - nie zageszczona na dzień a zagęszczoną na noc. Zmieniam bo humana tańsza-
        jesli małemu zasmakuje to będzie ok. bebiko w tesco 9,50zł, a humana 1 8,90zł, a
        humana 1 plus 8,59zł opakowania maja po 350 gr.
        ps. od pewnego czasu mały ma kupki zabarwione na zielono i w sumie tez dlatego
        spróbuje inne mleko. Nie wiem dlaczego sa zielone a wczesniej tak nie było-
        kurcze mały już w szpitalu dostawał bebiko....a zadnych innych objawów np alergi
        na białko nie masad zobaczymy jak będzie po zmianie..
        Ania
        • ninjo Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 07.12.05, 22:45
          o kurcze, smeagoul,to w Tesco Humana taka tania? szkoda, ze ja nie mam Tesco
          blisko. ja place za Humane 1: 11,50 - 12zl sad

my uzywamy odkad skonczylo sie moje mleko wlasnie Humany 1 i Nutramigenu (teraz
          najczesciej Nutramigen). Tez probowalam uzywac Humany 1+ na noc i mala jakby
          spala gorzej i czesciej sie budzila na jedzenie sad nie wiem, jak to mozliwe.
          Moze przez to ze zageszczone lecialo trudniej i bardziej sie nameczyla?
          czy dawalas malemu 1+ przez wiekszy smoczek (Natalka teraz je przez Avent 2).
          • smeagoul do ninjo 08.12.05, 09:21
          • smeagoul do ninjo 08.12.05, 09:23
            no humana tyle kosztuje- napisali że cena obniżona jest na długo. a co do
            smoczka to używam avent2 lub canpol babies(balonik) slow- zalezy którą butelke
            mam pod ręką.
          • kika_kika Re: Które mleko najlepsze i dlaczego 08.12.05, 09:31
            ja polecam smoczki nuk - first choice - bardz podobne do cyca no i nie leci
            zbyt szybko - maluch musi wyssać żeby dostać co chce.
            Jak karmiłam canpolowskim balonikiem - to butelke 180ml maks wsuwał w 7 min!! a
            potem ból brzuszka, czkawka, ulewanie,... a nukiem maks je ok 25 min i 0
            problemów!
            ten smoczek polecany jest przy przesiadce z cyca na butle.
            • smeagoul do kika_kika 08.12.05, 11:15
              a smoczki nuka pasują do aventowskich i canpol balonik butelek???
              Jeśli chodzi o nas to mimo tego że mały pije z canpola i aventu 2 nie ma bóli
              brzuszka, kolek, nie uleaw a czkawkę ma sporadycznie. Jest spokojny- więc chyba
              zalezy od dzieckasmile Ucałuj Maksia!!!
              Pozdrawiam Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka