Dodaj do ulubionych

Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:)))

02.01.06, 11:07
Kochane na naszym dniowym wąteczku zauważyłam, że kilka z Nas ma dzisiaj usg
połówkowe i bardzo mnie to cieszysmile W takim razie niech to będzie wątek
naszych dzisiajszych przeżyć po wizycie.
Wpisujcie się kochane, która na którą godzinke...
Ja - 19.30smile

Trzymam z całych sił kciukasy za Nas i wierze, że jest wszystko dobrzesmile

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 11:12
      pszczolka na czy to badanie polega? Bo mi jakoś ginka nic o tym badaniu nie
      mówiła
    • pszczolka2 Re: Dawida:) 02.01.06, 11:18
      USG
      najpopularniejsze z badań prenatalnych; pozwala ze stosunkowo dużym
      prawdopodobieństwem wykryć wiele różnych wad rozwojowych płodu dlakogo to
      badanie nieinwazyjne, które umożliwia obejrzenie płodu przez powłoki brzuszne
      za pomocą specjalnego urządzenia; może bez obaw poddać mu się każda kobieta

* pierwsze między 11 a 14 tygodniem ciąży co można zobaczyć m.in. tzw.
      przezierność karku: jej zwiększenie może świadczyć o wadzie serca lub wadzie
      genetycznej gdy coś jest nie tak zaleca się amniopunkcję (wykrywa wady
      genetyczne) i badanie echokardiograficzne (rozpozna wady serca).

* drugie ok. 20 tygodnia ciąży co można zobaczyć wszystkie części ciała dziecka
      i jego narządy wewnętrzne gdy coś jest nie tak matka i dziecko powinni zostać
      objęci specjalistyczną opieką.

* trzecie w 30 tygodniu ciąży co można zobaczyć czy dziecko prawidłowo się
      rozwija gdy coś jest nie tak.

Pozdrawiam,Ola
      • dawida25 Re: Dawida:) 02.01.06, 11:21
        hihi wyszłam teraz na idiotkęsmile)) Przecież ostatnio mi sprawdzała brzuszek,
        żołądek....Boże co za baba ze mniesmile Ja idę w przyszłym tygodniu zobaczę jak
        mały się rusza. Ostatnio pielęgniarka nie mogła poszukać echa serduszka tak się
        wiercił. smile
    • pszczolka2 Re: A więc wszystko jasne:) Jest to dokładne usg:) 02.01.06, 11:25
      No to super, że robiła Tobie pomiary maluszasmile
      Po babsku, mierzy główke, udo, brzuszek, waży, patrzy jaka płećsmile)) określa
      przyblizony termin porodu itd...

Pozdrawiam,Ola
      • dawida25 Re: A więc wszystko jasne:) Jest to dokładne usg: 02.01.06, 11:28
        aha, ok więc to się nazywa usg połówkowe smile teraz już nie dam plamy smile))
    • karolcia86 Re: Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 11:30
      Ja też mam dzisiaj o 19:15
    • o_tuska ja już po 02.01.06, 11:44
      poodlądaliśmy sobie
      ginka jest zadowolona- wszystko jest ok
      ona się bardzo cieszy bo określiła mnie mianem zdrowej ciąży a takich mam
      stosunkowo mało.
      Oleńko pomyślnych wyników i super widoków.
    • pszczolka2 Re: Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 11:54
      Ciesze się, że u Ciebie wszystko dobrzesmile
      Ja również mam taką nadzieje, że i u mnie bedzie wszystko ok. Dziękujesmile))

Pozdrawiam,Ola
      • 1979ju Re: Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 12:39
        O 16.10 i juz siedzę jak na szpilkach, nie moge sie doczekać, jak wrócę to
        opowiem co i jak.

Pozdr, Asia - 22 t.c.
    • floraservice Re: Ja juz miałam!!! w ubiegłotygodniową środę 02.01.06, 13:00
      A ja nie wytrzymałam juz w ubiegłym tygodniu i byłam na usg połówkowym... z
      maleństwem wszystko w porządku - z pomiarów wynika że jest o jakis tydzień-dwa
      wieksze niz z terminu om. Doktore powiedział, ze pewnie duże się urodzi, choc
      teraz waży jakieś 475 g (ale kulfon, co?). Poza tym spało sobie w najlepsze
      zwiniete w kłębuszek, aż wreszcie poruszyło się i wyprostowało nogę - dało się
      zajrzeć i cos mi tam chłopczykowato wyglądało... ale ja sie boję nastawiać -
      jak ma być kinder=niespodzianka to niech będzie. Mężus mój to chyba by skakał
      pod niebo, bo mamy juz dwie córeczki i fajnie było by miec synalka.... Ale co
      tam - byleśmy oboje zdrowi byli!!!!!
      Pozdrawiam
      Basia
      • monikajacka Re: ja na 17.40 02.01.06, 13:51
        i cieszę sie z tego Usg jak dzieciak.Tusko gratuluję
        • aniak-i Re: a ja w srode:) 02.01.06, 13:53
          juz sie nie moge doczekac
    • editt7 Re: Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 21:54
      Jaaaaa mialam dzis USG, z dziedzia wszystko ok....wszystkie pomiary w
      normie...termin ok.16 maja...no i prawie na 100% chlopak!!!!To co widzialam to
      podobno pisiorek hihi i worek mosznowy...bedzie wiec Wiktorek. Pozdrawiam
      wszystkie majoweczki przed i po polowkowym....
      • karolcia86 Re: Kto ma dzisiaj usg połówkowe? Jaaaaaaaaa:))) 02.01.06, 22:27
        U mnie w normie, fikał (bo to chłopak - teraz na 100%, wcześniej w 18 tc dawała
        mi gin 80%), że nie mogła dobrze serca obejrzeć. Poza tym wszystko ok. termin
        OM 15.05, a USG 16.05.
        Miałam nadzieję, że może okaże się jeszcze dziewczynką, bo mam już Antoniego,
        ale co tam, będzie Franio.
      • vanilia25 Pszczólka.... 02.01.06, 22:29
        a czemu ty sie nie chwalisz?? dawaj znacsmile) ja jutro mam o 16:20 wizyte i
        polowkowe. ale sie denerwuje i nie moge sie doczekac.pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p
        ng- NASZA PEREŁKA
    • pszczolka2 Re: ALEKSANDER:))) 02.01.06, 23:01
      SYNUŚsmile))
      Cóż za radość, zdrowy, ładny i już nie taki maleńki hihi.
      22t6d waga 492gsmile
      Położenie płodu: grzbietowoprzednie pośladkowe.
      Lokalizacja łożyska: tylna ściana wysoko i stopień dojrzałości łożyska ok.
      Oprócz tego wszystko pozostałe jest OKsmile
      Jestem bardzo bardzo szczęśliwa i dużo spokojniejsza, w środe tylko jeszcze
      echo-serca płodu i koniec poważnych badań do 30tyg. Kolejna wizyta 17.01 ale
      tylko kontrolna bez usg.
      Tak więc kolejny 100% chłopczyk wita wszystkie koleżanki i kolegówsmile

Pozdrawiam,Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka