romilka 29.01.06, 14:04 Nic sie u nas nie dzieje!!Pusto bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekim3 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 01.02.06, 13:42 Romilka a na drugim froncie cos nas ostatnio malo odwiedzasz... ;-( Co to ma znaczyc???? )) Prosze sie poprawic. ) Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 03.02.06, 14:24 ja ciagle jestem Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 03.02.06, 16:18 jopowo to co nic nie piszesz??Jak tam twoja dzidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
martysia1983 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 08.02.06, 22:17 Witam jestem mamą Patrycji urodzonej 08.06.2005 Dziś właśnie kończy 8 miesięcy od jutra zaczynamy 9 miesiąc Pochwalcie co potrafia wasze maleństwa bo chciałam sprawdzic czy moja mała rozwija sie prawidłowo. Moja mała potrafi siedzieć sama bez oparcia, podciąga się sama za kołderkę sztachetki w łóżeczku do siadnia mówi mama, ba, bbyy, pa, przekręca sie zplecków na brzuszek i odwrotnie, postawiona przy poręczy trzyma się pewnie nawet kilka minut, a jak się nie zwraca na nią uwagi gdy siedzi w łóżeczku próbuje się sam podciagnąć do wstawania ale jej to za bardzo nie wychodzi i ląduje na kolanach i tak potrafi wytrzymac naet pare minut. Jednak jeszcze nie raczkuje i to mnie martwi jednak od samego poczatku nie lubiła leżeć na brzuszku może to jest przyczyną?? Odpowiedz Link Zgłoś
serducho_m Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 09.02.06, 03:32 mala potrafi bardzo duzo nasz Dominik siedzi sam ,ale nie usiadzie sam, nie stoi, moze dlatego ze jestbardzo ciezki (ponad 9.5kg). mowi mamamamam, dadadadad, babababab i rozmaite inne takie z bokun a bok sie przekreca sam, na brzuszek potrafi ale nie lubi wiec nie robi tego, z brzuszka na plecki bardzo szybko nie lubi lezec na brzuszku, i nie martw sie tym za bardzo - nasza Oliwusia tez nie lubila i nie dawala sie polozyc na brzuszku, nie raczkowala, za to poruszala sie ruchem posuwistym na pupie i o. potem zaczela chodzic i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 09.02.06, 14:58 Fajnie ze piszecie dziewczyny!! Wasze dzieci to zuchy!! Filip przekreca sie na brzuch i na plecy bez problemu,siedzi sam i jak sie ma za co chwycic to staje na nogi!!Ale ja mu nie pozwalam!! Raczkowac zaczyna ale jeszcze nie do konca mu wychodzi!! ale nie mowi mamama ani bababab tylko jakies dziwne dzwieki czasem wydaje a tak poza tym to ostatnio czesto placze z powodu choroby!! pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 09.02.06, 18:04 Zolinka urodzona 17 czerwca wazy teraz ok 10 kg. Potrafi mowic mama,czasami tata dada i inne bu gry ej jej itp. Nie lubiła lezec na brzuszku,miała dysplazje stawu biodrowego i nakładałam jej przez 3 miesiące poduszke Frejki,przez to mało sie ruszala bo w takiej poduszce to tylko leżec mozna więc duzo czasu spędzała w leżaczku.Od grudnia juz bez poduchy wiec sporo czasu spędza na kocu przekręca sie z brzuszka na plecy ,ale częściej przez lewe ramie,potrafi juz z pleców na brzuszek ale nie robi tego czesto ,nie roluje jak inne dzieci hihi,posadzona siedzi sztywno ,czasami podpiera sie rękami,bawi sie zabawkami przekłada je z rączki do rączki,manipuluje przy nich ,dostrzega szczególy,gryzie stopy heheh,uwielbi wpychac nogi do buzi.Co do poruszania sie to pełza i kreci sie leząc na brzuszku do okoła osi ,umie dopełzać do zabawki oddalonej o kilka cm od zasięgu ręki,nie stawiałam jej i nie bede tego robiła ,niech sama probuje,jak lezy to łapie sie za kołdre i podciąga sie do siadu ,jak jej troche pomoge to z lezenia na boku siada.Ładnie je,otwiera dzioba,czasami pije z kubeczka niekapka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 martysia 10.02.06, 12:31 no to mamy dzieci z tego samego dnia ))))))))))))))) krystek uwielbial brzuch wiec pewnie dlatego juz raczkuje, kleczy, staje i powoli probuje sie przemieszczac bokiem - probuje bo troche mu sie placza nogi i pada na tylek. poza tym chodzi do zlobka. jest spokojny, ale gada malo tata, dada dladla, baba ale mama jeszcze nie. ladnie juz spal w nocy ale ostatnio juz o 1 biore go do nas bo marudzi - ida mu gorne jedynki i wyjsc nie moga. pozdrawiamy )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 10.02.06, 14:30 ja ci powiem dlaczego tu jest pusto. bo dziewczyny maja nowe forum i one tam pisza > Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 11:55 Jopowo wiem ze jest druigie forum bo tez na nim pisze czasem lolo a twoj maly siedzial najpierw a potm zaczal raczkowac czy ominal siadanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 romilka 13.02.06, 14:19 siedzial ale nie siadal sam, potem sie bujal dos dlugo, a potem zaraczkowal i sam usiadl Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 12:45 jestesmy i my chociaz bardzo mało czasu mamy na pisanie Odpowiedz Link Zgłoś
kamila785 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 13:54 to ja się tez melduję....heh..tu sie jakoś dziwnie lżej oddycha)) a moja Toska jest jakaś leniwa albo niekumata...nie chce w ogóle mysleć o raczkowaniu czy wstawaniu.opracowała sobie metode przemieszczania sie po całym mieszkaniu: po prostu okręca sie wokół swojej osi jednocześnie kulając sie w pożądanym kierunku...idzie jej to błyskawicznie więc obawiam sie że nie ma juz teraz żadnej motywacji by zmienic swój styl )) a jeśłi chodzi o mówienie to pierwsze co zaczęła mówić i wciąz to powtarza kiedy coś ją zainteresuje to :"totoje?" ja rozumiem że ma to być cos w rodzaju "co to jest?"...chyba sie nauczyła przypadkiem ode mnie....poza tym mówi "tata","dada" ale nie łączy tego z konkretnymi znaczeniami...za to gada jak najeta całymi dniami po swojemu....a juz teraz widze jej zainteresowania ponieważ nie obchodzą jej zbytnio lalki i inne zabawki za to skacze ze szczęscia na widok laptopa, telefonu komórkowego czy jakiegoś kabla...powinnam dodać, że mój mąż jest elektronikiem i kable to jego pasja..ja tylko nie wiedziałam, że to jest dziedziczne.....)) pozdrowki dla was i waszych "dużych" maluszków Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 18:55 Kamila Filip tez zaczynal od turlania sie po calym domu,nastepny etap to pelzanie!!Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 21:28 Melduję się z Michasiem (ur.30.05.2005 w 36tc.) Teraz już dawno minęliśmy 10kg i 75 cm - ścigamy się wymiarami z Krystianem )) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila785 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 12.02.06, 22:21 magdalenka77 napisała: > Melduję się z Michasiem (ur.30.05.2005 w 36tc.) Teraz już dawno minęliśmy 10kg > i 75 cm - ścigamy się wymiarami z Krystianem )) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 kamila 13.02.06, 14:22 jak na 2800 to ladnie wazy. do roczku powinna potroic wiec nie masz sie czym martwic my startowalismy od 4300. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: kamila 13.02.06, 14:40 no,no to zdecydowanie oddaje wam pierwsze miejsce ))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: kamila 13.02.06, 21:42 Filip wazy terqaz 8400 i ma 75 cm!!a zaczynalismy z 4070 Malo przybiera ale jest zgrabniutki Odpowiedz Link Zgłoś
je Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 20.02.06, 10:52 melduje sie z Zuza, urodzona 12.06, waga 3250g, teraz 8 m-cy i 9400 he, he troche duzo Odpowiedz Link Zgłoś
em73 Re: Cos mala frekwencja dziewczyny-meldowac sie ; 20.02.06, 15:49 To my tez sie zglaszamy. Marysia urodzila sie bardzo malutka, ale w pol roku dogonila rowiesnikow i jest wg. naszego lekarza sredniakiem. Wazy ok. 8500 kg., ladnie siedzi sama, z raczkowaniem jest gorzej. Raczkujemy do tylu a do przodu podciagamy sie na brzuchu pare centymetrow. Za to nauczyla sie ze mozna sie przeturlac do przdmiotu pozadania, wiec roluje nam sie po calym pokoju. O stawaniu nie ma nawet mowy, bo trzymana pod paszki podkurcza nogi. Za to sama ladnie bawi sie zabawkami, przeklada z raczki do raczki, wklada i wyklada zabawki z pudelka, czasem nawet uda jej sie przekrecic kartke ksiazeczki. Ksiazeczki i papiery mamy to ulubiona zabawki, nic sie nie moze rownac mozliwosci wgryzienia sie w ksiazeczke. Po za tym mamy dwa zeby juz od po nad trzech miesiecy i nadal nie widac nowych. A zapowiedzi pojawiaja sie co pare tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś