Dodaj do ulubionych

dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)))

01.03.06, 20:29
widzialyscie ta stronke smile))
sniezka.pl/disney/
Obserwuj wątek
    • kapuhy_a Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 01.03.06, 21:24
      ja widziałam...fajna stronka i mają sugerowane ceny więc można przeiwdizeć ile
      się wyda smilezanim pójdzeisz do sklepu
    • agakapcia Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 03.03.06, 15:42
      aha... faajne są te pokoiki...
      tylko trzeba mieć spory ten pokój dla malucha... mój ma zaledwie 3na 3,5 i na dodatek mam tylko 2 pokoje więc wybór niewielki... kompa muszę tu zostawić szafę też hmm.. i wersalkę... może uda mi się wcisnąć jakoś łóżeczko i małą komodę..

--------------
      pozdrawiam aga

• apple_pie_76 Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 03.03.06, 19:16
        nie musisz miec dużego pokoju. Beckers ma takie szablony dla dzieci.
        Pieczątkujesz pokój np. w rybki, muszelki, ośmiorniczki itd. WYgląda to moim
        zdaniem ciekawiej niż szablonowa Myszka Mickey wink
        Choć nic do niej nie mam wink)
        • kropek47 Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 05.03.06, 09:56
          Nie mam oddzielnego pokoiku dla dziecka ale postanowilam wygospodarowac dla
          Kajtka jeden kacik w naszej sypialni i polozyc pasek z tapetki oraz pomalowac
          jakies figurki z gotowych szablonow (albo sama sobie cos wytne wink). Do malowania
          kupie kilka kolorow farb z probnikow np dulux i juz. Za naklejkami nie przepadam.
    • olutek_m Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 05.03.06, 13:58
      Ja postanowiłam, że sama chcę coś dzidzi narysować. Zwłaszcze, że siedze w domku
      i mam czas. Kupiłam białą farbę, barwniki i zaczełam się bawićsmile Znalazłam
      rysuneczki, które mi sie podobały. Musze tu podziekować Pszczółce. Kiedyś
      wkleiła link do rysuneczkówsmile
      Etapy:
      img48.imageshack.us/my.php?image=p10100291ep.jpg
      img46.imageshack.us/my.php?image=p10100341ue.jpg
      img48.imageshack.us/my.php?image=p10100359dz.jpg
      img48.imageshack.us/my.php?image=p10100417qh.jpg
      Jak skończę to przesle fotkismile
      • matie31 link 05.03.06, 14:17
        A ten link masz gdzies zaamietany?? Mozesz podac?
        • olutek_m Re: link 05.03.06, 14:39
          www.stumilowy.host.sk/start.html?158,42
          Proszęsmile
          • moli75 Re: link 05.03.06, 20:28
            Olutku, ja te same obrazki namalowałam farbami witrażowymi i jak już będzie
            umyte okno w wyszykowanym pokoju dziecka, to przykleimy je do szyb. Tak się
            rozpędziłam, że obrazków starczy mi też na szyby w drzwiach do pokoju. Ale to
            jeszcze z dwa tygodnie, albo lepiej, bo na razie było malowanie i... klaps,
            farba wygląda fatalnie. Była droga, więc złozyliśmy reklamację i teraz czekamy
            na jej rozpatrzenie przez sklep.
            • olutek_m Re: link 06.03.06, 10:57
              Rówiez myslałam o witrażach. Jednak okno w tym pokoiku mamy na wyskości 120cm. A
              same okno to tak mniej-wiecej 170x110, więc nieduże. Zabralibysmy całe światło,
              a i tak nie jest Go za dużo.
              W szkole sredniej robiłam duzo obrazków z kreskówek dla dzieci. Gdy
              przeprowadzałam się do siebie wszystkie obrazki powyrzuciałam, pooddawałam. Sama
              się zastanawiam czemu??? Teraz bardzo by mi sie przydałysmile
              Jaką farbą malowałaś ściany? My urzywamy decorala. Pieknie kryje. Mocną zieleń
              przemalowalismy na jasny żółty, nie ma nawet odblasku zieleni. Dopiero na
              przemalowanej scianie sa obrazki. Nic nie odstaje... ufff... smile
              • kapuhy_a olutek_m 06.03.06, 12:23
                a jakiej farby decoralu użyłas?bo ja też mam ciemną zieleń ścian i też musże coś
                z tym fantem zrobić.I ile kosztuje taka farba?bo ja jeszcze będe potrzebowała
                pigmenty żeby pobawić się na ścianie smile w retro stylu chybabig_grin
                • olutek_m Re: olutek_m 06.03.06, 13:15
                  Miałam chyba soczyste winogrona, a teraz sorbet cytrynowy. 2,5 litra kosztuje ok
                  55zł.
                  Do bawienia sie kup dobrą farbe białą, ja mam decorala. Im lepsza farba tym
                  lepiej przyjmuje barwniki i lepiej kryje. Oraz masz pewność, że obrazek nie
                  zleci Ci z tynkiem. Brawniki mam dwóch firm. Mixole(ok 8zł sztuka) i profit (4zł
                  szt). Bardziej podobaja mi się Profity, sa bardziej wydajne i dwa razy wieksze.
                  Nazbieraj dużooo pojemniczków, po smietanie, bonjurkach, serkach. Nakładaj tyci
                  białej farby do pojemnika, tyci barwnika. Inaczej wyjdzie Ci dużo intensywnego
                  kolorusmile A ogólnie farba jest dość wydajna (żadko kiedy musiałam malowac dwa
                  razy) i szybko schnie (!!!)
                  Potrzeba dużo pędzelków, jak do farb olejnych. Ja używałam własnie takich.
                  (pedzelki po kazdym kolorze trzeba szybko myć, bo w mik zasychają) Patyczków do
                  mieszania, szmatek do wycierania, jakby cos Ci nie wyszło, albo bys wyszła za
                  linięsmile
                  Miłej zabawy!!!
                  • kapuhy_a Re: olutek_m 06.03.06, 15:13
                    Dzięki.Obliczyłam właśnie zeznanie podatkowe i wyszło mi,że mi zwrócą kasiorkę
                    więc jestem całą szczęśliwa.Dziisja zrobię przegląd pędzli co jest w domku a co
                    trzeba dokupić.pojemniczki po jogurtach to ja zawsze magazynuję.ot takie
                    zboczenie zawodowe...ochh ja już chcę te pieniązki na farbkę...oj....musze
                    koniecznie zobaczyć co to za kolorek wybrałaś bo może i mnie będzie pasował mimo
                    brzoskwiniowego sufitu...no chyba że i sufit dostanie po skórze big_grin
                    • olutek_m kapuha_a 07.03.06, 10:26
                      My juz dostaliśmy zwrot podatku. Aż trudno uwierzyć, bo czekalismy tylko 3
                      tygodnie, a nie 3 miesiace, jak w tamtym rokusmile Za to kupilismy Małej fotelik
                      samochodywy, posciel, podgrzewacz i troche ciuszków.
                      Zawsze kochałam sie w intensywnych kolorach sciansmile Teraz cos mi sie odmieniło i
                      najchetniej całe mieszkanko bym przemalowała na delikatny żółty. Mocniejsze mnie
                      poprostu denerwują, działają zbyt pobudzającosmile
                      Ściane Dzidzi przemalowałam w sumie specjalnie na jasny, bo nie wiedziałam czy
                      pigmenty będą dobrze kryć mocniejszy kolor.
                      Co planujesz namalowac???
                      • kapuhy_a Re: kapuha_a 07.03.06, 10:37
                        stado niedźwiedzi...w ogrodzie...wszystko w brązach..zła dizsiaj jestem jak
                        osa,a wtedy najlepiej mi się myśli i rysuje więc chyba szablon machnę...zaraz
                        się ubieram i wychodzę z domu przewietrzyć...uchh znalazłam idealną komodę i mi
                        na nią kasy brakuje...znaczy niby mam ale jak wydam tyle na komodę to inne
                        dzdziowe zakupki będą musiały czekać w kolejce długo...a tu termin porodu...a
                        idę bo dobita jestem...dam znać czy machnęłam szablonsmile
                        wzorować się będę na tych niedźwiedziach
                        digilander.libero.it/cinziaslittleworld/tattyteddy.htm tylko bez tych
                        łatek no i w innych kolorkach...
                        • olutek_m Re: kapuha_a 07.03.06, 11:35
                          Niedzwiadki są cudne!!! Bardzooo mi sie dopobają. Gdybym Niunia miała w tej
                          chwili swój pokój to cały bym jej wymalowała. Na razie jednak ma jedna ścianę
                          swoją. Jak juz będzie przesypiała noce, to wyniesiemy sie do drugiego pokoju.
                          Wtedy pomyslę co zrobic na nastepnych. Moze od Ciebie ściagnę... ??? Te łatki to
                          cały urok tych Misiów!!! Ja mam takiego który ma tyle lat co ja i jest
                          nabardziej wycałowanym, poszarpanym, ugniecionym, naśliczniejszym Misiem na
                          Świecie. Śladu po jego dawnym kolorze juz nie ma...
                          • kapuhy_a Re: kapuha_a 07.03.06, 14:25
                            też mam taką ninię.Ma na imię Agatka.Włąśnie jest u prawdziwej krawcowej i czeka
                            na nową piżamkę żeby ukryć naznaczone zębem czasu łatki i plamki...będzie
                            siedziała na półce nad łóżeczkiem mojej malutkiejsmile

O własnie.Przyjechało łóżeczko.Znaczy M.wyciągnął ze strychu,ja je już umyłam i
                            teraz tylko szlifowanie i nowy kolorek smilejuż się nie mogę doczekać..dostałam też
                            poduchę od Babci z koronką...a nic jej nie mówiłam o pomyśle na ciut rero styl.
                            Co do komody to dostałąm ochrzan od M,że mi się już całkiem przewraca w głowie
                            skoro zamierzam tyle na komodę wydać...echhh...
                            • olutek_m Re: kapuha_a 08.03.06, 11:35
                              W takim razie problem z brakiem kasy na komode rozwiazany? Ja rówiez co jakiś
                              czas dostaje od męża, że troche przesadzamsmile Bo najchętaniej to zmieniłabym
                              mieszkanie na wieksze, samochód na combi... Może jak wygram w lotka...
                              Mąż znalazł na allegro fajne folie
                              allegro.pl/item89488174_disney_folie_dekoracyjne_na_szyby_ochronne_uv.html
                              Są takie sliczne, że chyba się skusze...
                              allegro.pl/item88715613_disney_naklejki_na_sciane_usuwalne_super_.html
                              Naklejki też są fajne, ale nie miałabym gdzie ich przykleić.
          • matie31 Re: link 06.03.06, 09:57
            dziekuje bardzosmile Ale fajna ta stronka
      • kapuhy_a Re: dla tych co jeszcze nie urzadzily pokoiku :)) 05.03.06, 20:50
        Bajer smilenawet mnie na ścianie narysowałąś big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        Fajne naprawdę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka