Dodaj do ulubionych

14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:(

14.03.06, 06:31
Witam Majóweczki,
dziś standardowo po godzinie piątej obudził mnie mój synuś solidnymi
kompniakami. Za oknem pogoda diametralnie różna od wczorajszej. W Lubinie
(woj. dolnośląskie) jest szaro, jakoś dziwnie mglisto i na dodatek pada
śnieg. Ta zima to się chyba nigdy nie skończy. Na dziś miałam plany, aby
wyjść na dłuższy spacer w poszukiwaniu prezentu dla mojej koleżanki na
urodziny, ale pogoda prawdopodonie zweryfikuje mi plany.
Poza tym za równe 2 miesiące przypada mój termin porodu, nie mogę się już
doczekać.
Pozdrawiam
Anna
------------------
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;28/st/20060514/dt/6/k/3e2c/preg.png
Obserwuj wątek
    • superiwona Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 08:00
      u mnie wlasnie zaczelo padac. oficjalnie stwierdzam- mam dosc zimy!!!
      dzis wizyta u ginki, a po poludniu zakupy dla malej. maz stwierdzil, ze to juz
      czas a my mamy jeszcze nie skompletowana wyprawke.
      wczoraj mialam okropny bol przepony- moze to zgaga, moze mala sie rozpycha- nie
      wiem dowiem sie na wizycie.
      pozrowienia dla majowych mamus.
    • ab76 Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 08:11
      Witam!
      Ja też mam termin na 14 maja. W Katowicach za oknem też śnieg... a dziś śniła
      mi się taka piękna, ciepła, zielona wiosna...
      Byle do wiosny!
      Agnieszka
    • floraservice Re: marzenia na przedwiośniu... 14.03.06, 08:38
      oj, oj, jeszcze tydzień do kalendarzowej wiosny, a my też sniegiem zasypywani
      prawie co noc... chciałoby się wyjśc do ogrodu, pooddychać świezym powietrzem,
      a tu na razie "se ne da". Nawet nasze starsze dzieci mają dość - snując
      marzenia o rowerach i rolkach.
      Ale zobaczycie - jak bedziemy w maju rodzić - bedzie pieknie, cieplutko i miło,
      a my w letnich sukienkach... hihihi (tylko skąd takie wielkie namioty tak na
      szybko wziąć wink)
      • aniak-i Re: marzenia na przedwiośniu... 14.03.06, 08:54
        helo helo!!!!
        letnie sukienki.....hmmmmm ja tu wieksze zimowe palto własnie
        skombinowałam-czyt. przywiozłam od mamysmilesmile bo w moim sie nie miesciłamsmile

wiecie co zauwazyłam ze moje malenstwo bardzo spokojne sie ostatnio zrobiło-od
        soboty-az sie martwie czasami?sad Wczesniej az sie zastanawiałam skad tyle siły w
        kopaniu mamusi a teraz tylko czuje ze sie sie tam rusza delikatnie .
        A jak u was?

a pozatym zauwazyłam ze jak zjem za duzo, to boli mnie tak jak bym miała kolke i
        mega zadyszkesmilechyba mi ktos zgniata zoładeczeksmile

pozdrawiam z zimowego krakowasmile
        • ania_czarna Re: marzenia na przedwiośniu... 14.03.06, 09:27
          U nas we Wrocławiu, jak ostatnio, brzydko, szaro i zyć się nie chcesad Normalnie
          zaczynam już mieć dosyć tej zimy..bleee..Co za kaszanauncertain Tak starsznie
          chciałabym wyjsc na spacerek, na balkon..ech. Kiedy to bedzie
          dziewczyny??Dożyjemy tej wiosny?smileJa jeszcze w kurttkę zimową wchodzę i nawet ją
          zapnę, ale już napięta strasznie..Daje jej góra 2 tyg..więc lepiej niech wiosna
          się śpieszysmileApetyt mam umiarkowany, ale zaczęłam bekać jak chłopsmilesmileCos mi tak
          samo nie raz wychodzi, niezapowiedzianewink Macie tak??Mała skacze jak warita, ale
          też ma gorsze, spokojnieszne dniwinkWczoraj byłam u mojej gin i zapomniałam się
          ofiara jedna spytać jak Mała jest ułożonasadNo, ale co tam. Pozdraiwam Was
          Kochane Brzuchaczkibig_grin
    • dollores1 Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 09:47
      u mnie też pada śnieg, szaro, buro i ponuro
      nie wychodzę dzisiaj z domu

dzisiaj idę na usg, ciekawe ile waży nasz Mały Borsuk, moja córka nie może się
      już doczekać tej wizyty
      tylko, że córka twierdzi uparcie, że to ona ma Eryka w brzuchu i to jej pani
      doktor będzie robiła usg smile
      • kropka1005 Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 10:22
        witam, ja i mój pies z niedowierzaniem patrzymy w okno, już mamy dość tej zimy,
        a tu znów nasypało. na dziś nie mam żadnych palnów oprócz wstępnego prania
        ciuszków - to generalne w kwietniu zrobię. moja dzidzia od 2 dni jakaś taka
        malo ruchliwa i zastanawiam sie czy to powód do zmartwień, czuję ją co jakiś
        czas ale nie tak jak w zeszłym tygodniu...pewnie jak zwykle panikuję. usg mam
        dopiero w przyszłym tygodniusad a już bym sobie popatrzyla na maleństwo i
        dowiedziała się czy wszystko ok. Wierzę, że tak. Kurcze przez tą pogodę to
        wciąż mi się spać chce i nie mam ochoty na nic...
    • patrycjabl79 Re: 14.03.2006 r 14.03.06, 10:30
      witam serdecznie majoweczki
      u mnie sniegu nie ma ale slonka tez niesad - jakies 5 stopni na plusie
      wczoraj tak sie ucieszylam ze od 3 dni slonko ze nawet kurtki zimowe
      schowalamsmile a dzis znowu powrot do szafysad

wlasnie jestem po wizycie u poloznej, zajelo to gora 15 min, czyli:
      badanie serduszka dzidzi- wszystko oki,
      wyobrazcie sobie ze zmierzyla mi brzuch centymetrem!!! powiedziala ze wyniki
      idealne a gdy zapytalam co daje to badanie to odparla ze mierzy malucha ale tak
      orientacyjnie!!!! - a jesli bylby za duzy to dopiero wtedy skierowanie ma
      glukoze
      gdy jej powiedzialam ze w Polsce to standardowe badanie odparla ze w Angli nie
      a przeslankami do niego jest cukrzyca w rodzinie i zbyt duze dziecko brrr ten
      system jest zadziwiajacy!!!
      zmierzyla mi tetno - tez super no i przeanalizowala wyniki badan z krwi - tez
      idealne
      poczulam sie lepiej po wyjsciu z gabinetu!! kolejna wizyta za 3 tyg

wczoraj odebralam wozek!!! jest super - zaraz znioslam na parking i tam
      manewrowalismy chyba 20 min, wyszedl super no ale zobaczymy w praktyce
      oto link:
      www.firstwheels.nl/nl/index.php kolor czerwony
      kolezanka ma i jest bardzo zadowolona dlatego gdy pojawila sie super promocja
      zdecydowalismy o zakupie, mam nadzieje ze okaze sie trafiony!!

ok alez sie rozpisalam, zabieram sie do pracy zycze milego dnia , pozdrawiam
      • magdacz1 Re: 14.03.2006 r 14.03.06, 10:46
        No właśnie u nas tez spadło trochę sniegu, a juz było nawet ok.
        Ale pogoda prynajmniej nie jest najgorsza, tak przez chmurki prześwituje
        słoneczko.

No i byłam u ginki. Mogę na 80% dopisać się do mam które będą miały synka. Tak
        moja pani gin powiedziała, że to raczej chłopak ale 100% będzie jak się urodzi.
        No to mój Mati się ucieszy, że będzie miał brata smile)
        Poza tym wszystko w porządku, dzidzia rośnie sobie spkojnie (30 tydz, i 1400
        g), leży główka w dól więc dobrze, no i ogólnie ze mną też wszystko ok. Pomimo
        tego że bolą mnie kości łonowe to nic się nie rozchodzi, boli bo maluch pcha
        się ze swoją głowka.

Ja jestem przeziębiona, leje mi się z nosa i trochę boli mnie gardło tak więc
        trzeba się kurować, herbatka z miodem itp. A to wszystko przez tę cholerną
        pogodę, bo jak to połowa marca i zimno jak w psiej budzie. Brrr!!!

Idę teraz poleniuchować.

Pozdrawiam
        Magda
        • megan7 Re: 14.03.2006 r 14.03.06, 12:38
          Witajcie!
          To super dziewczyny, że u Was wszystko ok. i dzieciaczki zdrowo rosną, oby tak
          dalej smile)
          Ja już się nie mogę doczekać usg, a to dopiero za 2 tyg. Tak sobie myślę, że
          trzeba się nacieszyć ciążą, bo to już końcówka i przy tych różnych bólach i
          niewygodach mozna zapomnieć, jaki to niezwykły stan. Moje koleżanki, które już
          mają dzieci często mówią, że życzliwie zazdroszczą i że też by chciały i wogóle
          wspominają ciążę z sentymentem. Tak więc cieszmy się dziewczyny, bo to już
          niedługo smile) Tylko patrzeć aż zaczną się sypać kwietniówki. Ale mi się zebrało
          na rozmyślania smile)
          Pozdrawiam!
    • kapuhy_a Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 12:31
      hej hej...i u nas śnieg i brak słonka.Z tym,że śnieg zaraz topnieje.
      Po wczorajszej wizycie na bloku porodowym urodziłąm w śnie Lenkę hehe...mój Małż
      spanikował przeokrutnie bo pierwszy raz widział na żywca fotel
      ginekologiczny...dobrze,że połozna kleszczy nie wyciagnęła...opowiedizała mi po
      kolei etapy porodu i w której sali co mi będą robić.Kiedy mnie natną i
      dlaczego.Juz się nie boję,bo przecież to tak jakbym robiła dużą kupę(tak mi
      powiedziała),że tak wygląda parcie.Powiedizałą też o zwyczajach panujących w
      szpitalu i teraz wiem,że Lenkę będę prosiła żeby wytrzymała u mnie w brzuchu do
      popołudnia conajmniej bo do południa pan profesor zaprasza studentów i nie da
      się tego uniknąć.Jedynie można poprosic o mniej liczne grono,czyli i tak będzie
      1-2gapiów...ech...poza tym możliwe,że na bloku spotkałam jakieś marcóweczki
      oczekujące..były trzy grubaski...duuuże grubaski...Małż się śmiał,że bloki
      pomyliliśmy bo ja to na ginekologię z tym brzuchem a nie na blok...jak ktoś coś
      chce wiedziec o CZMP w Łodzi to służę info smile
      cmoki i zmykam podszykować obiadek..bo marzą mi się naleśniczki zapiekane z
      serkiem białym...mniam...a tu góra zmywania jeszcze
    • pinik Robimy pokoik :-) 14.03.06, 13:24
      Hej,

moj maz na zwolnieniu (zapalenie gardla) i postanowilam z tego skorzystac.
      Wczoraj oproznilismy pokoik dzidzi z niepotrzebnych tam mebli, dzis skrecamy te
      nowe, dzidziusiowe (z wielka pomoca naszego trzylatka!)! Jak ustawimy meble,
      zdecydujemy jak pomalowac sciany (bedzie wiele kolorow) i pojade po farby.
      Jutro pomalujemy pokoik. I wtedy juz zostanie tylko szycie firanek itd (ale to
      juz moja mama, bo do tego to mam dwie lewe raczki). Oj, jak fajnie, ze to
      wreszcie zaczelismy. Choc uwzam, ze troche pozno. Ciezko mi juz pomagac.

Ide zrobic obiadek dla mojej "ekipy wykonawczej".
      • kapuhy_a Re: Robimy pokoik :-) 14.03.06, 15:54
        Pinik a ja Cię tak wypatruję...ech...i oczy mogłam sobie wypatrzeć tylko...ja za
        malowanie w przyszłym tygodniu się biorę dopiero...
    • anja.t Re: 14.03.2006 r. - I znów śnieg wrrr:( 14.03.06, 13:55
      Fuj!!! U w Warszafce tez śnieg dziś padał. Jestem wkurzona, bo wczoraj myłam
      samochód ( na myjni oczywiściesmile))) i dzis znów jest usyfionysad
    • mysza_33 przez ten śnieg... 14.03.06, 15:17
      ...to teraz leje mi się z nosa sad We Wrocku kombinujemy w czwartek spotkanko
      przy jedzonku, więc uciekam polegiwać, by się podkurować. Jak napstrykamy zdjęć
      to się pochwalimy naszymi brzuszkami i apetytem wink

Pozdrawiam i życzę miłego dnia, mimo tego śniegu...

Mysza
    • magdacz1 No to jestem przeziębiona na maxa 14.03.06, 19:10
      Kurczę właśnie zmierzyłam sobie temp. i jest 37, niby nie tak źle, ale leje mi
      się z nosa i trochę boli mnie gardło.
      Najlepiej leżałabym w łóżeczku, no ale jest jeszce Mati, który chce żebym się z
      nim bawiła itp. A M daleko, bbbuuuusad((

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka