smeagoul 16.03.06, 12:31 Macius ma 1 w zyciu katar gruszka z canpolu wogóle nic nie wyciąga- kiedys pisałyście coś o fridce- - jak ona się spisuje w uzyciu??? Jest naprawde taka dobra. chciałam kupić na allegro ale kurcze nie wiem czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 13:06 Nie uzywalam gruszek, wiec nie mam porownania, ale Frida sprawdza sie doskonale zarowno przy normalnym czyszczeniu noska jak i przy katarze, oczywiscie dodatkowo z woda morska w sprayu najpierw wpuszczana do noska. Z tym, ze Frida na pewno nie ciagnie mocniej niz gruszka, wiec jesli teraz nic nie wyciagasz to widocznie wydzielina jest za gesta..Tak mi sie wydaje przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa frida to HIT ! 16.03.06, 15:05 Zanim nabylam fride to sporo czytalam o niej i myslalam ze to przesadzone ze jak takie cos moze wzbudazac takie zachwyty i do tego tyle kosztowac! ale teraz stwierdzam, ze frida jest moim jednym z najlepszych zakupow i na pewno jest warta tych 30 zl ktore kosztuje. Nie zgodze sie z agnieszka co do tego, ze frida nie ciagnie mocniej niz gruszka bowiem zanim nabylam fride to uzuywlam gruszki i to bylo koszmarem dla niuni i trzeba bylo wielokrotnie ta gruszke wpychac do nosa zanim dokladnie oczysciala ona nosek. Frida regulujesz sobie sile ssania, ja teraz jak mala ma duzy katarek i gleboki to gruszka nic nie wyciagam a frida jak slabo zasse to troche tylko katarku schodzi, ale jak mocniej zasse to frida jest pelna zawartosci. Ostatnimi dniami uzywam ja bardzo czesto i jest naprawde super, dwa dni temu zostawialam ja w pracy i musialam posilkowac sie przez ten czas gruszka, i to bylo koszmarem dla malej i w ogole gruszka jest duzo mniej efektywna niz frida. take ja bardzo polecam fride. Acha niekoniecznie trzeba uzywac do tego wody morskiej, ja uzywama naprzemiennie albo wody albo zwykla sol fizjologiczna(po 0,30 zl za ampulke), a jesli chodzi o wode to zdecydwoanie polecam disnemar jest lepszy niz pzrereklamowany sterimar, chociazby dlatego ze ma lepsza- wygodniejsza koncowke do aplikacji. r Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 13:08 Jest super.. Gdyby nie ona to ciężko byłoby nam sobie poradzić z katarem. Hubert co prawda miał jej po kilku dniach dosyć i od razu płakał ale przynajmniej mógł spokojnie oddychać a my się dziwilismy ile może zmieścić się w takim małym nosku. Frida ma swoja stronę internetową ale niestety nie pamiętam jaką. Znajdziesz tam apteki, w których można ją kupić - będzie taniej a przede wszystkim szybciej a to chyba najważniejsze żeby szybko pomóc maluchowi. Odpowiedz Link Zgłoś
leefka Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 13:12 Ja fridę używam od niedawna, a dokładniej od kiedy moja starsza skończyła 1,5 roku i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej przy katarach ratowałam się gruszką. Ta maleńka z Canpolu w ogóle nie zdawała egzaminu, więc używałam takiej dużej kupionej w aptece i było OK. Teraz przy Fridzie też są wprawdzie protesty, ale widzę, że czyszczenie nosa znosi lepiej niż gruszką. Miśka też zaakceptowała. Moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 14:00 frida jest tez lepsza z tego powodu ze ni epodrazniasz sluzowki noska wkladajac tam cos i grzebiac tym (sila rzeczy totkniesz scianek noska bo dziecko sie wyrywa). Nie wiem gdzie mieszkasz ale jesli masz taka mozliwosc przejdz sie po aptekach - jesli nie maja na stanie t moga zamowic, jest szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 14:05 tak,jest taki dobry )) porównywałam z gruszką,bo też mam i gruszka jest do kitu... a siłę wysysania regulujesz sama i możesz ciut mocniej ciągnąc odpowiednio nosek mocniej nawilżając solą fizjologiczną jak dla mnie to hit nad hity, a mała teraz z zainteresowaniem się procesowi przygląda co też jest ułatwieniem Odpowiedz Link Zgłoś
santorinka Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 14:45 Frida jest super, gruszka do niczego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 15:55 Ja tez tak uwazam, jest super. Co prawda Zuza jest teraz chora i kilka razy dziennie podchodze z Frida , super oczyszcza , ale mala dostaje spazm, neistety. Jak miala miesiac dostala katarku , ktory trwal 3 Miesiace!!! Nic nie pomagało, frida troszke pomogla, a dopiero skonczyl sie jak odstawilam nabil : (( skaza. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 16:26 Ja słyszałam taką opinię, ze jak się wyciaga z nochala w taki sposób to się jeszcze więcej robi. Może to jakiś przesąd. Ale u mnie najlepiej ze sterimarem - zakrapiam nos i za chwilę wszystko wykichane - ale podobno o połowę tańszy jest merimar. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 16.03.06, 17:10 No dziękuję za odzew!!!- zdecydowałam sie jednak, bo szkoda mi małego.Mialam kupić SOPELEK(14 zł na allegro)-polecony przez Magdę- taki polski odpowiednik fridki ale w aptece obok nas nie było a nie chciało mi się jeździc po miescie w taka pogodę -potrzebowałam na już więc zakupiłam fridke- kosztowała 22,50 zł więc nawet taniej niż na allegro no i najważniejsze juz mogę uzywać- czekam az mały się obudzi i zobaczymy) oj chyba będzie wielki płacz- no ale trudno- nosek czyścic trzeba. Pamiętam moją chrześniaczkę- ona kurcze od chyba 2 m-ca zycia (bo dostała katarku)pięknie sama wydmuchiwała nos!- normalnie jak dorosły- wystarczyło przyłożyc chusteczke do noska i już Szkoda że nasza dzieciaczki tak nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 17.03.06, 13:24 Dzieki dziewczyny!!! Fridka spełniła swoje zadanie i nadal je spełnia- nosek oczyszczamy a mały ani razu nie zapłakał tak jak to było przy gruszce!!! Jestem w szoku bo nawet nie spodziewałam się takiej pozytynej reakcji Maciusia!! Kochane Nasze Wrzesniowe forum..... Odpowiedz Link Zgłoś
1kinia1 Re: Czy aspirator FRIDA jest naprawdę taki dobry? 17.03.06, 14:22 nie wiem jak tam Frida ale my mamy Sopelka - i jest suuper - działa na tej samej zasadzie (jak odkurzacz...)a jest produkcji polskiej i kosztuje ok 11 zł - więc jest od Fridy tańszy... miłego odsysania.. no i maluch się go nie boi jak gruszki... Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: Frida suer,gruszka nie ma co 17.03.06, 23:59 sobie glowy zawracac.NIC nie ściąga jeśli o nas chodzi.A Frida wszszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk a gdzie kupic wklad? 18.03.06, 14:23 Frida jest ok,ale niestety moj mały ma juz jej dosc i niestety wrzeszy jak wyciagam mu z noska. I wlasnie skonczyły mi sie te wkłady,nie moge ich kupic osobno,gdzie wy je kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa WKLADY 18.03.06, 18:04 ja zamowilam w aptece i bez problemu mi przywiezli, jak bedziesz aniu miala problem to daj znac to kupie u siebie i wysle Ci w poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul do aniapatryk 18.03.06, 19:56 można na allegro www.allegro.pl/item92167540_zapasowe_filtry_do_aspiratora_frida.html sa też inni sprzedawcy. albo w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 wklady do fridy vel sopelka ;) 19.03.06, 10:58 ja mam sopelka ,nie fride i myje te gabeczki i nie kupuje nowych.takie rozwiazanie podpowiedzial mam znajomy pediatra Odpowiedz Link Zgłoś