kuncwotek 19.03.06, 13:30 Dziewczyny, czy Waszym Maluszkom też tak szybko rosną paznokcie? No ja co obetnę to znowu muszę ciąć;]]]Ale chyba to dobrze....ktoś mi mówł, że to oznaka zdrowia...ale ile w tym prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
otaota Re: Paznokietki 19.03.06, 14:26 u nas tez.Co ok 4-5 dni obcinam.A u nóg to chyba tylko duże paznokcie rosną bo innych jeszcze nigdy nie obcinałam hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Paznokietki 19.03.06, 15:33 haha ja u nóg też zazwyczaj obcinam tylko u dużego paluszka...wszystkie to chyba 2 razy ciełam;] Odpowiedz Link Zgłoś
meszkasloneczko Re: Paznokietki 19.03.06, 17:04 u nas to samo 2 razy w tyg obowiązkowo trzeba obciąć bo inaczej drapie Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Paznokietki 19.03.06, 17:09 tak, tak, rosna jak glupie, ale u nas u nozek tez obcinacie obcinaczkami czy nozyczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Paznokietki 19.03.06, 18:26 Nooo u nas też.Rosną równie szybko, musimy czesto obcinać: 2x w tyg.u rączek raz na 1,5 tyg. u nóg.Szkoda że mia tak nie rosną... Odpowiedz Link Zgłoś
szyman33 Re: Paznokietki 19.03.06, 19:40 U nas tak samo, jak nie obetnie sie zawczasu to potem drapie jak szalona Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Paznokietki 19.03.06, 20:00 Mojemu tez koszmarnie szybko rosna ,non stop sie drapie i ma ranki,a obcinanie ich to zadna przyjemnosc bo mały sie wyrywa Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Paznokietki 19.03.06, 20:21 U nas u rączek strasznie szybko ale na nózkach prawie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
zitke Re: Paznokietki 19.03.06, 20:48 Strasznie szybko co 3 dni obcinam ... pamietam jak sie balam pierwszy raz obcinac , cala bylam mokra jak obcielam ) Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: Paznokietki 19.03.06, 20:58 No, szybko rosną, to prawda, jak oszalałe. Obcinam zwykłymi nożyczkami do paznokci, te z kulkami na końcach poleciały do kosza, bo można było różne rzeczy nimi robić, ale na pewno nie obcinać paznokcie. Maksio jest zawsze kilka razy zakłuty co prawda, ale nawet nie piśnie. Przez pierwsze 2 miesiące obcinałam mu na śnie, ale potem popukałam się w głowę i teraz sadzam go na kolanach i ciach,ciach! W 3 minutki wszystko obcięte, a Maksio nie może się napatrzeć co ta mama robi! Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Paznokietki 19.03.06, 21:03 Widać wszystkim dzieciaczkom tak szybko rosną u nas też 2 razy w tygodniu. U stóp wolniej. Obcinałam dopiero 3 razy. Obcinamy nożyczkami do paznokietek ale takimi normalnymi bez jakiś zakulkowanych końcówek. No i sposób ocinania "na żywca". Nigdy nie obcianałm przez sen. Julia nie protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Paznokietki 19.03.06, 22:39 my (a w zasadzie tata, ja sie boje za bardzo) obcinamy malym obcinaczem Canpolu. Na poczatku obcinalismy w trakcie karmienia, tylko wtedy mala byla wzglednie spokojna, a teraz juz musimy we snie. Inaczej sie nie da, tak macha wszystkimi konczynami I tez u raczek raz na 5 dni srednio trzeba, a u nozek tylko 3 razy obcinalismy Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Paznokietki 20.03.06, 09:29 no, u nas obcinanie to dziesieciominutowa zabawa - przez sen to balabym sie ze ja obudze a jak juz zasnela to niech spi! Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Paznokietki 21.03.06, 10:33 u nas też rosną jak szalone ale obcinamy w weekend podczas snu bo u rączek na żywca się nie da a u nóg duże częściej a te mniejsze najpierw same się łamały a potem odkryłam że nie drapią bo... się zawinęły (przez cały dzień bolała mnie głowa co ze mnie za matka że nie zauważyłam...) używamy już normalnych nożyczek bo te campolu sprawdzały się na początku a teraz już nie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: Paznokietki 21.03.06, 10:43 ja obcinam paznokcie u rąk co 3 dni, a u nóżek co jakieś 2-3 tygodnie i to zazwyczaj tylko duży paluch. Ola bardzo lubi obcinanie paznokci u rąk. Zawsze z wielkim zainteresowaniem się przygląda całemu zabiegowi. Natomiast z nóżkami jest o wiele gorzej. Mała ma straszne łaskotki na stopach. Wierci sie jak opętana, kazdym palcem kręci oddzielnie. Nie wiem jak ona to robi. Do obcinania paznokci używam nożyczek z zaokrąglonymi końcówkami lub cążek canpola. Odpowiedz Link Zgłoś