Dodaj do ulubionych

Paznokietki

19.03.06, 13:30
Dziewczyny, czy Waszym Maluszkom też tak szybko rosną paznokcie? No ja co
obetnę to znowu muszę ciąć;]]]Ale chyba to dobrze....ktoś mi mówł, że to
oznaka zdrowia...ale ile w tym prawdy?
Obserwuj wątek
    • mala67 Re: Paznokietki 19.03.06, 14:11
      u nas to samo, rosna jak opetane
    • otaota Re: Paznokietki 19.03.06, 14:26
      u nas tez.Co ok 4-5 dni obcinam.A u nóg to chyba tylko duże paznokcie rosną bo
      innych jeszcze nigdy nie obcinałam hihi
      • kuncwotek Re: Paznokietki 19.03.06, 15:33
        haha ja u nóg też zazwyczaj obcinam tylko u dużego paluszka...wszystkie to
        chyba 2 razy ciełam;]
    • meszkasloneczko Re: Paznokietki 19.03.06, 17:04
      u nas to samo tongue_out 2 razy w tyg obowiązkowo trzeba obciąć bo inaczej drapie tongue_out
      • magalik Re: Paznokietki 19.03.06, 17:09
        tak, tak, rosna jak glupie, ale u nas u nozek tez
        obcinacie obcinaczkami czy nozyczkami?
    • azja811 Re: Paznokietki 19.03.06, 18:26
      Nooo u nas też.Rosną równie szybko, musimy czesto obcinać: 2x w tyg.u rączek
      raz na 1,5 tyg. u nóg.Szkoda że mia tak nie rosną...
      • szyman33 Re: Paznokietki 19.03.06, 19:40
        U nas tak samo, jak nie obetnie sie zawczasu to potem drapie jak szalona smile
        • kuncwotek Re: Paznokietki 19.03.06, 19:53
          mamy obcinak canpolasmile
    • aniapatryk Re: Paznokietki 19.03.06, 20:00
      Mojemu tez koszmarnie szybko rosna ,non stop sie drapie i ma ranki,a obcinanie
      ich to zadna przyjemnosc bo mały sie wyrywa
    • annairam Re: Paznokietki 19.03.06, 20:21
      U nas u rączek strasznie szybko ale na nózkach prawie wcale.
    • otaota Re: Paznokietki 19.03.06, 20:36
      my używamy obcinaczki canpola
      • zitke Re: Paznokietki 19.03.06, 20:48
        Strasznie szybko co 3 dni obcinam ... pamietam jak sie balam pierwszy raz
        obcinac , cala bylam mokra jak obcielam smile)
        • aciki Re: Paznokietki 19.03.06, 20:58
          No, szybko rosną, to prawda, jak oszalałe. Obcinam zwykłymi nożyczkami do
          paznokci, te z kulkami na końcach poleciały do kosza, bo można było różne
          rzeczy nimi robić, ale na pewno nie obcinać paznokcie. Maksio jest zawsze kilka
          razy zakłuty co prawda, ale nawet nie piśnie. Przez pierwsze 2 miesiące
          obcinałam mu na śnie, ale potem popukałam się w głowę i teraz sadzam go na
          kolanach i ciach,ciach! W 3 minutki wszystko obcięte, a Maksio nie może się
          napatrzeć co ta mama robi!
          • miodzio_k Re: Paznokietki 19.03.06, 21:03
            Widać wszystkim dzieciaczkom tak szybko rosną u nas też 2 razy w tygodniu. U
            stóp wolniej. Obcinałam dopiero 3 razy.

Obcinamy nożyczkami do paznokietek ale takimi normalnymi bez jakiś zakulkowanych
            końcówek.

No i sposób ocinania "na żywca". Nigdy nie obcianałm przez sen. Julia nie
            protestuje.
            • ninjo Re: Paznokietki 19.03.06, 22:39
              my (a w zasadzie tata, ja sie boje za bardzo) obcinamy malym obcinaczem
              Canpolu. Na poczatku obcinalismy w trakcie karmienia, tylko wtedy mala byla
              wzglednie spokojna, a teraz juz musimy we snie. Inaczej sie nie da, tak macha
              wszystkimi konczynami smile
              I tez u raczek raz na 5 dni srednio trzeba, a u nozek tylko 3 razy
              obcinalismy smile
              • magalik Re: Paznokietki 20.03.06, 09:29
                no, u nas obcinanie to dziesieciominutowa zabawa - przez sen to balabym sie ze
                ja obudzesmile a jak juz zasnela to niech spi!
    • sani14 Re: Paznokietki 21.03.06, 10:33
      u nas też rosną jak szalone ale obcinamy w weekend podczas snu bo u rączek na
      żywca się nie dasad
      a u nóg duże częściej a te mniejsze najpierw same się łamały a potem odkryłam
      że nie drapią bo... się zawinęły (przez cały dzień bolała mnie głowa co ze mnie
      za matka że nie zauważyłam...)
      używamy już normalnych nożyczek bo te campolu sprawdzały się na początku a
      teraz już nie
    • kasiaa256 Re: Paznokietki 21.03.06, 10:43
      ja obcinam paznokcie u rąk co 3 dni, a u nóżek co jakieś 2-3 tygodnie i to
      zazwyczaj tylko duży paluch. Ola bardzo lubi obcinanie paznokci u rąk. Zawsze z
      wielkim zainteresowaniem się przygląda całemu zabiegowi. Natomiast z nóżkami
      jest o wiele gorzej. Mała ma straszne łaskotki na stopach. Wierci sie jak
      opętana, kazdym palcem kręci oddzielnie. Nie wiem jak ona to robi. Do obcinania
      paznokci używam nożyczek z zaokrąglonymi końcówkami lub cążek canpola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka