Dodaj do ulubionych

jak u was z nockami??

29.03.06, 12:44
Bo u nas w dalszym ciagu pobudki przynajmniej 4 razy.Wczesniej budzila sie na
cycka,bo traktowala go jako smoczka,juz mialam dosyc tego wstawania i
zaczelam dawac jej smoczka.A teraz wiecie co zasypia w sumie bez smoka,ale
budzi sie juz po 2 godzinach i domaga sie smoka.I konczy sie to tak ,ze co
jej smok wypadnie z buzki to sie budzi z placzem i musze wstac, wlozyc go jej
spowrotem.I tak potrafi z 10 razy mnie obudzic.Wiec teraz chyba zaluje,ze
nauczylam ja ssac smoka,bo piersi tak czesto sie nie domagala.Kiedy wreszcie
przespi mi choc raz 5 godzin ciurkiem??Tak mi brakkuje przespania choc raz
calej nocy.Ale coz tak musi byc i trzeba to jakos przetrwac.
Obserwuj wątek
    • tin_t Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:17
      u nas tez jeszcze całej nocki nie było. zazwyczaj dwie pobudki.
      • tin_t Re: jak u was z nockami?? 31.03.06, 08:06
        dziś była cała nocka od 21-5.30 przespana. ale dla Piotrusia, dla mamy nie, bo
        mama sie budziła i sprawdzała, czy aby wszystko w porządku, że tak długo śpi... wink
    • ewaula Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:23
      U nas roznie-czasami jak dzis , tylko pobudka o 2.30 i 6.15.Ale czasem jest
      gorzej3-4 pobudki.Ale to i tak dobrze.Jeszcze niedawno wstawałam po 10-15
      razy....
      • filimoni Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:27
        U nas coraz gorzej,conajmniej 3 pobudki, ale najgorsze jest to ,że czasem żeby
        zasnął muszę go nosić,koszmar. Wiele bym dała choćby za jedną przespana całą
        noc.
        Pozdrawiam-Ania
        • smeagoul Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 16:00
          u ns juz od daaaawna 1 pobudka- ok 4-5 rano- wypija 210 mleka i spi dalej
          przynajmniej do 9
    • kasikk_29 Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:26
      przesypiamy od 20 do 6 rano smile)
      wtykam koło 4 smoczka
      • paulinka84 Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:35
        My zasypiamy ok. 20 (oczywiście malucha nosimy na rękach aż nie uśnie). Budzi
        się między 23 a 1 na karmienie. Później śpi do 4, a od 4..... zabawa do 5.30.
        Rozmawia sam z sobą, ściąga skarpetki i rozmawia z nogami, albo bawi się
        skarpetkami. Ciągnie za falbanke od ochraniacza...... Jak już wytrzymac nie
        możemy to wkładamy do łóżeczka jakies zabawki, bo usypianie jest na nicsad
        Zasypia ok. 5.30 - 6 i śpi do 7sad
        Dla naszego synka chyba noc jest stanowczo za długasad
        Oczywiście usypianie nad ranem tez na rękach. Zawsze na rękach bo sam nie
        potrafi.
        Ma ktoś sposób, aby dziecko same zasypiało?
    • liniosek Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:34
      u nas nocka wyglada nastepujaco:ok 22.30 mala usypia,okolo 1 szej w nocy 150
      ml mleczka dostaje i spi do okolo 7 rano i znow idzie mleczko.Popije mleczka i
      usnie znow lub gotowa do zabawy!
      • ninjo Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:44
        u nas podobnie,
        po zmianie czasu mala zasypia o 21-ej, ok polnocy budzi sie na mleko,
        pozniej ok 5:30 budzi sie na herbatke
        spi do 7-ej dostaje mleko i czasami jeszcze usnie do 8:30
        • liniosek Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:47
          ninjo twoja mala jest starsza od mojej caly jeden dzien !! he he
          • mala67 Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:56

min 2 pobudki , a dzis nawet 5-6. masakraa
            Ewa
            Nasza Julia
            Druga stronka Julii
          • bogusia.woj Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 13:59
            My zasypiamy o 20-tej pierwsza pobudka 23-24 i potem jedna pobudka ale nie wiem
            o której bo śpimy razem wiec nie patrze na zegarek i śpimy do 8-8.30, a mały
            jest na piersi.Uwielbia spać i w dzień spi 4 razy po około godzinie.
            • miodzio_k Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 14:20
              u nas były już nocki ze całe przesypiała a teraz znów budzi się ale na szczęscie
              raz o 3-4 rano i śpi do 8,00 od 21,00
              • lolita27 Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 15:27
                Moja choc jedna noc przespala cala!!!!! sukces!!! ale rano sie obudzilam
                wyspana!! ale jakos nie chce jej to wejsc w krew.
                Zasypia o 21.30, jedzenie o 2-3, pozneij ok 5 cos do picia i wstaje juz
                wczesniej niz keidys bo ok 7-8.
    • patoga Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 19:21
      A ja pochwalę w końcu moją córcię że udało jej się w ostatnim tygodniu przespać
      dwie nocki, calutkie, bez żadnej pobudki.
      Za pierwszym razem obudziła mnie rano i nie wierzyłam że to już jest ta godzina.
      Dzisiaj znowu zrobiła mi taką milutką niespodziankę, oby było takich nocek więcej.
      Ala zasypia ze smoczkiem i jak obudzi się w nocy bez niego to też woła. Jeszcze
      tak niedawno musiałam i po 10 razy szukać wyplutego smoka i wkładać sporotem.
      A teraz max 3 razy.
      Dorasta ta moja panna smile
      • kaliaa Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 19:49
        moja wciaz na piersi,zasypia okolo 20, i budzi sie min 3 razy, ostatnio jakas
        maskara bo nawet 5-9 razy, nie wiem co sie dzieje?
        za miesiac mam wesele mojej rodzonje siostry i wszystkie znaki na niebie i
        ziemi wskazuja tzn to jej notoryczne budzenie i uspokajanie sie tylko przy
        piersi, ze przez moje dziecko nie bede na weselu wlasnej siostry, plakac mi sie
        chce sad
        PORAZKA sad
      • aciki Re: jak u was z nockami?? 29.03.06, 19:50
        Wiecie co? To ja myślałam, że mój Maksio taka oferma i całej nocy przespać nie
        umie... A okazuje się, że przy Waszych dzieciach jest SUPERMANEM! Zasypia ok.
        20 , jedyna pobudka ok. 5, dostaje butelkę (niestety musi być mleczko) ,
        zasypia po ok. kwadransie sam w łóżeczku i śpi do ok. 7.30. Już więcej nie będę
        na niego narzekać, obiecuję.
        • hautnah Re: jak u was z nockami?? 30.03.06, 13:40
          u nas jest b. roznie. czasem przespane noce, a czasem jak dzis w nocy to bylo,
          czyli porazka: przebudzanie sie co pol godz. i marudzenie polaczone z rykiem.
          szlam do pracy na rzesachsmile
          • miodzio_k Re: jak u was z nockami?? 30.03.06, 15:33
            napisałam ze mała się zaczeła znowu budzić i proszę, dziś cała noc znów
            przespana, mam nadzieję ze to się utrzyma na dłużej.
            Kolacja była o 20 spać poszła o 21,30 zaraz po kąpieli i śpiewaniu. Śniadanie
            było o 8,30
    • meszkasloneczko Re: jak u was z nockami?? 30.03.06, 18:52
      U nas bardzo dobrze od 20-20.30 do 7-7.30 śpi smacznie nie budząc sie w nocy
      mimo że ząbki wychodzą tongue_out
    • sylwia_zi Re: jak u was z nockami?? 31.03.06, 00:46
      wiecie co... a ja nie narzekam.
      Czy jest tu dziecko co spi do 11?
      Moje dziecko tak spi. Jak jej sie zdarzy wstac o 9,30 to jestem w szoku ze tak
      rano...
      Ja sie wysypiam mimo ze mam ok. 3 pobudek na cycka. Czasem od 6 rano mam do tej
      10-11 co godzine. Ale i tak sie wysypiam. Juz sie przyzwyczailam do snu
      przerywanego. Martyna chodzi spac o 23.15-30. Ja koło 1-2.
      Jak jest z nia opiekunka rano to ma 2 godziny laby, jak dzis, bo mała wstała o
      11, a opiekunka jest na 9. Bardzo mnie to cieszy bo dziecko w sumie z obca baba
      jest mniejwinkoby tak dalej. Mnie to pasuje. Tylko co to bedzie jak sie cyc
      skonczy??? Butli nie trawi, a zasypia na cycku. Nie musze na szczescie nosic.
      Smoczka nie toleruje. Tylko cyc. Strach pomyslec jak fabryka zastrajkuje.
      Dlatego teraz chce karmic nawet do 3 lat, byleby tylko sie wysypiac... kocham
      spac.
      • sasza71 sylwia_zi 31.03.06, 08:10
        hej, wiesz,karmiłam moja starsza córcie 3lata 8 miesiecy i 10 dni...W 3 i 4
        roku zycia głownie w nocy. Mała i ja zaczęłyśmy spać naprawdę dobrze po
        rozstaniu z tym nałogiemsmileDokąd była na cycu,dotąd kilkaktitnie w nocy budziła
        sie i mnie..
        a Filip- usypia okolo 19.30-20,karmienie o 23,potem jeszcze pare razy,dokładnie
        ile nie wiem,bo staram nie wybudzac sie.
        Pobudka-taka na dobre po 7mej, czasem -gdy spokoj niedzielny w domu-spi do 8.30
        -ale to własnie od swieta. Nuiestety...zazdroszcze Ci tego
        przedpołudniowegoleniuchowania!
        pozdrowka-Ola
        • sylwia_zi Re: sylwia_zi 31.03.06, 08:29
          dzięki za pocieszenie...
          szczerze mówiąc nie wiem, jak to będzie, wcale nie musi byc jak u Ciebie, bo
          kazde dziecko jest inne, ale oby tak bylo... powaznie rzecz biorac z tymi 3
          latami to przesada, bo bylabym wiezniem domu - zadnego wyjscia, nic, i chyba
          bym zwariowala...
          A MArtyna taka jest i ona od urodzenia tak miala, ze dopiero kolo 23 zasypiala
          nocnym snem, przestalam walczyc z wiatrakami i juz jest git, dziecko wieczorem
          samo sie bawi na szczescie, kiedy jego inni forumowi koledzy juz dawno spiawink
          pozdrawiamy i pedze do pracywink a mała słodko spi bo to przeciez srodek nocywink
          • monismonis Re: jak u was z nockami?? 31.03.06, 09:35
            Ja jestem szczesliwa że mój mały tak ładnie śpi. zasypia przy butli o 20-tej i
            spi całą noc do 7.30 smile Juz piękniej jak dla mnie być nie może. Kiedys zasypiał
            o 23 i bałam sie że tak zostanie a tu prosze juz od ponad 2 miesiecy jakbym
            dziecka nie miała wieczorem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka