01.04.06, 10:34
Na przełomie 35 i 36 tc miałam robione USG i maluszek ważył 2350, a jaka waga
Waszych maluszków w tym tygodniu ciązy. Oprócz tego wszystko jest dobrze z
dzieckiem, a ja w miarę dobrze się czuję, jedynie to w nocy czasami męczy mnie
zgaga. Zaraz wszystko będzie zrobione i spokojnie będziemy czekać na przyjście
dziecka. Mam w planach pakowanie torby do szpitala.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: 35/36 tc 01.04.06, 10:48
      ja idę w środę zobaczymy ile waży, trochę się ostatnio zmartwiłam, bo wydaje mi
      się ze mało. Ginka mnie uspakajała. W 32tc ważył 1800g myślę że podskoczył
      teraz trochę smile
    • dido_dido Re: 35/36 tc 01.04.06, 11:19
      Ja następne i ostatnie udg mam za tydzień w poniedziałek. Będę wtedy w 36
      tygodniu. Zobaczymy ile mały waży. Jakoś mam przeczucie, że nie będzie duży.
      Dziś śniło mi się, że Antek się urodził. Miał dużo ciemnych włosków i
      zadziwijająco jasne oczy.
      Co do samopoczucia - nie jest najgorzej. Wprawdzie już mi ciężko, ciągle pracuję
      więc wczoraj dokuczał mi ból kręgosłupa ale humor mi dopisuje. Od 10 kwietnia
      wybieram się na zwolnienie, pewnie już do końca. Najgorzej jest w nocy. Bardzo
      dokucza mi zgaga, wielokrotnie w nocy się budzę więc rano wstaję niewyspana.
      Ostatnio wprowadziłam wieczorną dietę - nie piję herbaty, nie jem niczego
      słodkiego, zrezygnowałm z jogurtów. Troszkę pomogło ale niestety nie do końca.
      Iwona
      • dawida25 dido 01.04.06, 11:33
        ponoć jak zgaga to dziecko będzie mieć dużo włosów na główce hihihsmile) moje
        pewnie łyse się urodzi big_grin a wspomniałaś o snach. Mnie od jakiegoś czasu śni się
        mój syneczek. I zadziwiająco ciągle widze tę samą twarzyczkę no i faktycznie
        dużo włosów to on nie ma smile) Tylko boję się że wyśnie brak pokarmu jak moja
        ciotka. Miała przez całą ciążę sny, że dziecko głodne i okazało sie że nie ma
        pokarmu uncertain Ale ja tam w sny specjalnie nie wierzę. smile)
        a jesli chodzi o samopoczucie to czuję się nie najgorzej, jeszcze wczoraj
        zrobiłam sobie ponad 200km podróż tam i z powrotem do Krakowa. Dała mi w kość
        dlatego już koniec, żadnych wypraw takich długichsmile)
        • pszczolka2 co do włosków:))) 01.04.06, 12:35
          To mój Aleksiu pewnie jakimś metalowcem się urodzi - włosy do pasa hihi, od
          samego początku ciąży mam ZGAGE przez duże ZZZZ!!!
          Rano, w południe, po południu, wieczorkiem, w nocy a więc cały czas:o)
          Zobaczymy jak to będzie w realu.

Czytałam na jednym forum o włoskach opinie i jedna z mam która urodziła
          drugiego synka miała taką zgage, że hej! a jej synkowie urodzili się łysi -
          śmiała się, że ta zgaga wypaliła im włoski hihi.

A więc myśle, że chyba nie ma reguły - chociaż Ja urodziłam się z kruczo
          czarnymi włoskami do ramion, jednak szybko się wytarły i jako miesięczny bobas
          byłam łysasmile))

Pozdrawiam,Ola
          • dido_dido Re: co do włosków:))) 01.04.06, 13:07
            Co do tej zgagi i włosów to bujda na resorach! Przy każdej ciąży ją miałam a
            chłopcy rodzilie się łysi jak kolana smile
            Na szczęście teraz są normalnie owłosieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka