alfa36 21.04.06, 17:42 Mam pytanie: czy jeździcie same z dziećmi samochodem? My mamy poduszki i nie mogę wozić Jakuba obok siebie. Z tyłu się boję samego go zostawic, a poza tym ktoś mi mowił, ze jest to niezgodne z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdec Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 18:03 Ja wożę małego od początku z tyłu bo z przodu mam poduszki,których nie można wyłączyć (Kacperek 7 mies.). Wg mnie z tyłu jest bezpieczniej niż z przodu, a gdzie wyczytałaś, że to niezgodne z prawem? Jakaś bzdura! Fakt, że wolałąbym gomieć na oku, ale jak nie można z przodu to zostaje tylko tył. Muszę być samodzielna i nie mogę sobie pozwolić na nie jeżdżenie samochodem,tym bardziej, że mam 2 dzieci, a starsza chodzi do szkoły i na różne zajęcia, więc mam dużo obowiązków z tym związanych, a samochód wiele z nich upraszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 20:18 mozna z tylu. ja mala tak woze jak sama jade ale co swiatla to sprawdzam czy wszystko ok - taka schiza Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 20:31 To zalezy chyba od otelika. My przeszliśmy juz na taki od 9 do 18 kilo i w takim to chyba tylko z tyłu mozna jeździć?! z przodu jedyny fotelik jaki mozna wozic to tylko to nosidełko-fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 20:50 ja jezdze sama odkad mlody mial ze dwa tygodnie - zaczelismy od wizyt w poradni laktacyjnej, brrr. I tak nam zostalo. Fotelik z tylu. Teraz mam stres bo mlody siada w nim i wyplatuje sie z pasow (7m) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 21:27 No to będę odważniejsza i wreszcie sama sie z dzieckiem gdzieś wybiorę. Do tej pory nie miałam takiej potrzeby (tym bardziej, że jeszcze nie wróciłam do pracy), ale juz mnie korci, żeby być jak kiedyś niezależna od nikogo (z wyjątkeim Kubusia oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 22:13 ja bardzo często jeżdżę z Julią sama. Ona oczywiście z tyłu, bo wiadomo z przodu poduszki. Dobrym rozwiąaniem jest takie dodatkowe lusterkowsteczne, w którym widać maluszka w foteliku. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Przewożenie dzieci 22.04.06, 12:56 ja tez jezdze z Natalka sama, ale najczesciej wtedy mam ja na przednim fotelu, bo w moim samochodzie nie ma poduszki dla pasazera Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Przewożenie dzieci 21.04.06, 22:35 sdec napisała: > gdzie wyczytałaś, że to niezgodne z prawem? Jakaś bzdura! Rzeczywiscie bzdura. Właśnie okazało sie, że w swojej naiwności uwierzyłam mężusiowi, który ową bzdurę we mnie wmówił. I dopiero sie przyznał, jak interweniowałam. A mi to chyba rozum odjęło, że uwierzyłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Przewożenie dzieci 22.04.06, 12:56 Mozna wozic dzieci na przednim siedzeniu w foteliku 9-18 kg tyłem do kierunku jazdy takie dzieci jak nasze Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Przewożenie dzieci 22.04.06, 12:57 no jesli nie ma poduszki,to do wczesniejszej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
magmulka Re: Przewożenie dzieci 24.04.06, 08:57 Jest w sprzedaży takie specjalne lusterko, które można zamontować do osłony przeciwsłonecznej po stronie pasażera lub do przedniej szyby za pomocą przyssawki. My mamy firmy Chicco. Dostaliśmy od znajomych w prezencie, więc nie powiem jaka jest cena. Rewelacyjnej jakości to to nie jest (darowanemu koniowi ... ), ale się sprawdza i podczas jazdy nie trzeba się odwracać żeby kontrolować czy wszystko jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Przewożenie dzieci 24.04.06, 10:49 ja mimo iż nie mam poduszki to woże małego od samego początku z tyłu- jak jadę sama a nawet jak jadę z mężem mały jest z tyłu sam- z tym że on najczęściej spi więc nie było nigdy potrzeby zmiany miejsca . Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Przewożenie dzieci 24.04.06, 11:09 Tez mamy to lusterko ale jeszcze nie zamontowane a kosztowało 19 zł. Chyba tylko ze dwa razy zdażyło się, że sama jechałam z Hubertem. A tak to zawsze z kimś. Ale teraz to częściej będziemy sami się przemieszczać naszym autkiem Odpowiedz Link Zgłoś