06.05.06, 09:01
Witam serdecznie majowe mamusie i ich malenstwa.Od dawna jestem wierna
czytelniczka tego forum i musze przyznac,ze jestescie super.
Wczoraj bylam na wizycie u gina.Dostalam skierowanie do szpitala na
poniedzialek.Wystraszyla Go moja opuchlizna i stwierdzil ze nie ma co czekac
dalej.Termin mam na 10 maja.I tu moje pytanie...czy ktoras z Was tez byla w
podobnej sytuacji?Jak sie to skonczylo?Odrazu wywolywali porod?Czy najpierw
walczyli z opuchlizna?Pozdrawiam serdecznie. Magda
Obserwuj wątek
    • aniatomek3 Re: E gestoza 06.05.06, 09:40
      no też tak miałam w pierwszej ciąży i szczerze to nie mogłam znależć kostek u
      nóg taka byłam opuchnięta. Niestety nie zdążyli nic zrobić bo jak poszłam do
      szpitala w niedzielę tak urodziłam bez wywoływania w poniedziałek rano,
      dokładnie w terminie. Ale dobrze że idziesz do szpitala jakby coś się działo
      złego (nie daj Boże) to będą działać.
      Pozdrawiam
      Trzymaj się!!!
      Ania
    • asia517 Re: E gestoza 06.05.06, 10:15
      No to pieknie! Ja mam podobne objawy co ty, a wizytę dopiero we wtorek. Jestem
      tak spuchnięta, że nie mogę na siebie patrzec. Najgorsze są nogi-wieczorem są
      tak nabrzmiałe, że nie widac w ogóle kostek i do tego każdy ruch, dotknięcie to
      jeden wielki ból! Jestem załamana sad

Asia z promyczkiem
    • ania175 A jak z ciśnieniem? 06.05.06, 11:04
      Czy ciśnienie też masz podwyższone? Bo ja jestem też dość mocno spuchnięta -
      szczególnie nogi, ale ciśnienie mam dobre. Byłam w czwartek u położnej, to
      specjalnie nie zaniepokoił jej mój wygląd. Z lekarzem będe się widziała w
      poniedziałek rano. Trochę mnie przestraszyłaś tym szpitalem. Życzę powodzenia!!!
      • ania_czarna Re: A jak z ciśnieniem? 06.05.06, 12:29
        Ja też jestem jak balonik, ale z racji dobrego cisnienia i braku białku w moczu,
        nikt ze mną nic nie robiwink Ponoć tak mam wyglądac w 40tc i jużwinksmile
        • finka11 Re: A jak z ciśnieniem? 06.05.06, 13:39
          Ja mam to samo, nastąpił u mnie zanik kostek a stopy mieszczą się tylko w
          adidasy i kapcie męża. Mój lekarz mnie widział i kazał mi dużo leżeć,
          ograniczyć sól, ale o szpitalu nic nie wspominał, a to mój 40 tydz. ciąży.
          Niestety nie jestem posłuszną pacjentką, bo nic nie leżę, po prostu mnie
          roznosi. Wyników juz dawno nie robiłam, więc mam małego stracha. Jutro znowu
          będę u gina na KTG to się wypytam, co mam z tym fantem zrobić. Trzymam kciuki,
          żeby u Was wszystko było w porządku.
          Pozdrawiam
    • madziaczek83 Re: E gestoza 06.05.06, 13:55
      Jezeli chodzi o mnie to cisnienie mam idealne...120/80 od poczatku ciazy.Bialka
      w moczu tez nie stwierdzono.Jedynie ta opuchlizna.Z jednej strony ciesze sie ze
      bede miala juz niebawem moje Malenstwo a z drugiej troszke strach bierze goresad
    • kapuhy_a W Pabianicach walczą najpierw z opuchlizną... 06.05.06, 19:24
      nawet na tydzień przed terminem...ale cały czas monitoruja dzidziolka za pomoca
      ktg i usg big_grin dodatkowo robią częste próby wątrobowe i coś tam jeszcze...tyle
      udało mi się zaobserwować u mojej niedawnej łóżkowej sąsiadki big_grin aaa i
      zafundowali jej dietę surówkową big_grin i ograniczyli płyny(choc ona i tak miała
      flaszeczkę z wodą ukryta w szafce) big_grin
      • asia517 Re: W Pabianicach walczą najpierw z opuchlizną... 06.05.06, 20:36
        Kurcze to może pojadę do Pabianic? smile. Z Krakowa co prawda daleko, ale do
        rodziców miałabym blisko- mieszkają w Bełchatowie. Ale dośc tych żartów, jutro
        wybieram się do położnej. Obejrzy te moje rubensowskie kolumny, zmierzy
        ciśnienie,zrobi ktg i zobaczymy co powie
        buziaki
        Asia z promyczkiem
    • ewusiap1 Re: E gestoza 06.05.06, 20:29
      W pierwszej ciazy tez mialam podpobne objawy, opuchlizna na maxa!!!!lezalam
      ostatni miesiac w szpitalu, ale mialam jeszcze wysokie cisnienie i bialko w
      moczu-tylko dlatego mialam porod wywolywany,

Jak masz tylko opuchlizne to chyba nie beda wywolywac....

To niesamowite, ale w drugiej ciazy zero ouchniec!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka