meszkasloneczko 16.05.06, 11:01 Moja kochana córeczka to Kornelia.A zdrobnienia to:Kornelcia,Kornelinka,Kornelusia,Nelka,Nelcia,Nelusia,Nela,Kochanie,Słoneczk o,i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris_doris1 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 16.05.06, 11:09 A my przezywamy Oliwię tak: grubelek, skunks, tłusta langusta, Oliwa, Oli a ostatnio najczęściej mówię do niej kotuś a jak ja wołam to staram się uzywac imienia czyli Oliwka i ładnie już reaguje na dźwięk swojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wandalina Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 16.05.06, 14:12 Zwykle Kropka, BAbel, Żabka, ale czasem Stara Małpa, Mała Żmijka, Skunks, Paskuda Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa00 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 16.05.06, 14:38 Ja na Oskarka mowie "Oskarucha mała dzidziucha",Oskaruszko KAczuszko,Gargamel,Aniołek,Niunia,Skarbie,Oskarucha Psotucha,Oskaruszka Psotuszka,Morda,Kochanie...a na nozki przy przewijaniu nózki-oskaruszki,nozki- grubuszki i nozki-smierdziuszki Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 16.05.06, 15:03 Nasz synio ma rowniez mnostwo przezwisk. Najczesciej uzywane to: Ivko,mini-mini,prezes,ivulka,myszko, koteczku,skarbusiu,klonie(podobny do ojca jak klon,zabko,rybko, serduszko,zebolku i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 16.05.06, 19:57 No, oprócz tych wszystkich 'kochań' i 'aniołków' mówimy: śmierdziel, Maksiula- spryciula, płaska głowa ( bo ma spłaszczoną od spania, wyrodna matka nie upilnowała, zębol, dziąślak i, moje ulubione Maksio-sraksio. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 09:35 dyndol, kajcik, synek muminek Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 10:04 od Moj aniolek i kochanie moje najslodsze po dupek-glupek i dzidziuch- smierdziuch (to jak jest kupa). Caly alfabet by mozna ulozyc pewnie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 10:12 Ja mówię do mojej córci, niunia,pysia słoneczko, pysiadełko, pysiolka i nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
desty2001 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 20:00 Tola, Tolcia, Tolinka, Amelinka, Misia.Tola od koloru włosków(rudzielce) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha34 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 10:22 Maciuś,Maciulek,Maciulki,Maciejaszek,Skarbeczek,Pysiulek,Chudziaszek mój kochany ...i jeszcze trochę i też sama nie wiem skąd mi się biorą te przezwiska!Ale chyba stąd że JEST TO NAJSŁODSZY SKARB NA ŚWIECIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moniquev Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 11:58 witajcie ja na mojego stasia mowie:stasio kudłasio, chudzinka, pysio, ząbalek, tysiu, niuniek, lolek(jak sie urodzil mial fryz jak lolek z bolka i lolka!) pewnie nie wszyskie pamietam teraz... pozdrawiam monika i stas 29.09.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 17:49 Zuzik, Zula, Zuzanna, Zuza, Guzik, Guzia, Guziczek, Guziorantes, Kierowniczka, Terrorystka, Bałwanek, Łobuz, Kotek, Kotuś, Żabka, Pchełka i wiele innych;D Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 21:50 Niuniek, Kapselek, Synunia, szyneczka, Marudnik, Myszka, Kulfon, Dziabąg, Kochaneczek,Przystojniacha, Pan Syneczek,Pan Dwa Ząbki..... Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 17.05.06, 22:09 hehe, i tak najlepszy jest mój Maksio-sraksio. Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 19.05.06, 15:26 Guciorek, Glut, Gutek,Gucio, Ciulek ( od Maciulek) , Maciejka, Maćka, Maciej, i krew mnie zalewa jak Panie w żłóbie mówią MANIUŚ!!! kurczaki skąd im takie zdrobnienie przyszło od Macieja??? Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Jak mówicie na swoje dzieci????? :) 19.05.06, 15:38 a ja gastronomicznie: karczoszku, kartofelku. a poza tym: dudusiu, a jak rozrabia, to czule: mały zbóju, rozbójniku! Odpowiedz Link Zgłoś