an282 17.05.06, 12:15 Witam Was, ja termin mam na piątek, a w niedzielę lekarz chce mi z różnych względów wywołać poród. Czy któraś z Was miała wywoływany poród w tak krótko po terminie? Napiszcie koniecznie! Pozdrawiam Was cieplutko! Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkatie Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 13:43 nie wiem czy Cie to zadowoli, ale ja mialam 2 tyg przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 14:14 A z jakiś konkretnych przyczyn miałaś? Możesz mi napisać jak to wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 16:07 Dziewczyny ja włąśnei jadę do szpitala...pewnie podłączą mi oksytocynę bo cholerka nic się nie dzieje...ale lekarka stwierdziłą,że trzeba...jestem przerażona,trzęsę się jak galareta..boli mnie tylko troszkęw dól brzucha jak przed miesiączką...szyjka krótka boję się... Dam znac jak wrócę czy było strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Do Kapuhy_a 17.05.06, 18:00 Trzymam kciuki!!! Jejku a co sie stalo, ze juz trzeba wywolywac porod? Ja tez mam termin na 26 maja. Daj szybko znac co i jak. Pozdrawiam Aneta Dawidek Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 18:29 moj synek mial hipotrofie. i lekarz stwierdzil, ze lepiej dla niego bedzie jak sie urodzi wczesniej. w kazdym razie mialam wkladane jakies globulki w szyjke, dwa razy. porod szybki (o 13 odeszly wody, a o 16.40 juz urodzilam), ale czy bardziej bolesny to trudno powiedziec, bo to byl moj pierwszy. teraz tez lekarz podejrzewal, ze synek moze maly sie urodzic, dlatego juz myslal, ze mnie na koniec kwietnia zatrzyma w szpitalu. ale okazlo sie, ze wszystko ok i jak widac jeszcze chodze 2 w 1. Odpowiedz Link Zgłoś
lsc Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 18:44 Hej, ja przy córeczce 2 lata temu dostałam oxytocynę na 10 dni przed terminem, ale to z racji tego, iż miałam pessar a po jego zdjęciu od razu zrobiło się rozwarcie na 5 cm i zawieźli mnie na porodówkę. Poród był szybki i naprawdę bezproblemowy. Skurcze regularne przyszły ok 18.00 a o 20.53 córeczka była na świecie Życzę każdemu takiego porodu (w tym sobie na jutro ). A teraz - na jutro mam na 99% poród, bo lekarz, który pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić (dla zainteresowanych: Police, dr Głaz) akurat jutro ma dyżur (on właśnie odbierał dwa lata temu moją córeczkę) i kazał mi przyjechać. Wczoraj po zbadaniu mnie stwierdził, że rozwarcie jest na 3,5 cm, i wszystko jest gotowe (miałam też wczoraj wieczorem regularne skurcze, ale przeszły...) Jeśli nie zacznie się poród do jutra, to jutro przed południem bierzemy torbę i zgłaszamy się w szpitalu (2 dni przed terminem). 18. 05. - nawet ładna data ) Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Do Mateczek które miały wywołany poród sn! 17.05.06, 18:46 data bardzo ladna. zwlaszcza, ze to moj termin. tez bym chciala ( Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: kkatie 17.05.06, 18:48 dzieki, ja sobie tez zycze ) ale chyba nic z tego nie bedzie. ja Tobie zycze szybkiego porodu i zdrowego dzidziucha Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia030 Re: kkatie 17.05.06, 19:27 Ja również dołączam się do tych życzeń, tym bardziej że to tez moja data tzn, też mam terimn na jutro. Zobaczymy, życzę szybkiego i niebolesnego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś