Dodaj do ulubionych

Czym dopajać maluszka?

22.05.06, 16:31
Ciekawi mnie czym dopajacie maluszki. Ja z wielu względów jestem zmuszona
karmić sztucznie butelką i dopajam swoją córeczkę wodą z glukozą. Nie wiem
tylko kiedy najlepiej dawać jej pić, czy zaraz po posiłku czy w połowie
przerwy między posiłkami oraz ile dziennie powinna wypijać? Podzielcie się
swoimi opiniami. Pozdrawiam, Asia smile
Obserwuj wątek
    • topola4 Re: Czym dopajać maluszka? 22.05.06, 17:22
      Też mnie to interesuje. Byłam dzisiaj u pediatry, ale trafiliśmy fatalnie.
      Jakaś zupełnie niekomunikatywna baba! Wszystkie moje pytania zbywała i w ogóle
      nie była zainteresowana moim dzieckiem. Na pytanie o dopajanie powiedziała
      tylko, że mogą to być gotowe herbatki, albo przegotowana woda, ale kiedy i ile
      dopajać to już nie była w stanie mi wyjaśnić. Po co mi taki pediatra?
      • mysza_33 Re: Czym dopajać maluszka? 23.05.06, 15:04
        w sprzedazy sa herbatki hippa, taka poprawiajaca trawienie - czasem ja stosuje,
        jak widze, ze pokarm nie bardzo, a jest goraco i duszno, no i wtedy, gdy wycycka
        wszystko, a nie chce napelniac go sztucznym, bo np. jest przed kapiela lub
        trzeba go przewinac i przebrac. Jednak ponoc nie nalezy niczym dopajac tylko
        przy upalach czesciej podawac piers.
        • katrint Re: Czym dopajać maluszka? 23.05.06, 16:18
          Nam położna w szkole rodzenia mówiła,że dziecko karmione piersią nie powinno
          byc niczym dopajane natomiast karmione sztucznie woda z glukozą.Po pierwszym
          miesiącu życia można wprowadzać herbatki Hippa odpowiednie do przedziału
          wiekowego.
    • anja.t Re: Czym dopajać maluszka? 24.05.06, 07:24
      Teoretycznie dziecka które jest na piersi nir piwinno się dopajać. Ja
      pierwszego nie dopajałam pomimo tego , że było lato i teraz też myślę ze nie
      będę.
    • aniatomek3 Re: Czym dopajać maluszka? 24.05.06, 07:51
      mnie lekarka przy pierwszym synku odradziła wodę z glukozą bo Bartek miał kolkę
      a glukoza jeszcze ją wzmagała. Z tego co pamiętam to na początku dawaliśmy 30-
      50 ml na dzień herbatki rumiankowej może być na raz zamiast karmienia (ale
      wiadomo że zaraz i tak dziecko będzie głodne) albo przez cały dzień między
      karmieniami. Oczywiście jest to sytuacja gdzie dziecko jest wyłącznie na mleku
      modyfikowanym.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka