Dodaj do ulubionych

Piotr i Maciej lub ur 20.11.2001 / 07.05.2004

24.05.06, 02:15
Czy są na forum mamy dzieciaczków urodzonych dokładnie w tych dniach?

Lub mamy chłopców - braci o imionach Piotr i Maciej.

Jeśli tak, proszę wpiszcie się oraz podajcie miasto w którym mieszkacie -
najlepiej w TYTULE! smile

Zapraszam także mamy Piotrusiów LUB Maciusiów.

Chciałabym aby w tym wątku znalazły się opisy charakterów / spostrzeżenia o
naszych dzieci. Uważam, dzięki Eli (mamie Piotrusia i Maciusia) że istnieją
ogromne podobieństwa między osobami noszącymi te same imiona.

Pozdrawiam
Iljana z Warszawy, mama Piotra (2001) i Macieja (2004)

Obserwuj wątek
    • elka63 Re: Piotr i Maciej -Kraków 24.05.06, 09:20
      Hej Iljana

Tak wiec wpisuję się i ja.
      Chętnie zobaczę czy inne chłopaki o tych imionach maja podobne charaktery.
      Czekam na wpisy...
      Hej mamy , wpisujcie swoje pociechy!
    • iffona Re: Piotr i Maciej 12.06.06, 21:59

witam smile
      jestem mama Piotrusia 1999 i Maciusia 2002, z wwlasnego dosiwadczenia moge
      powiedziec, ze Maciek jest przebojowym gosciem, bardzo zywym (3 razy ostry
      dyzur, pare zdjec rtg i kilka solidnych guzow, ktore wlasnie wymagaly
      przeswietlenia), wygadany, ma odpowiedz na wszystko, nie mozna go przegadac,
      ale tez musi wszystko postawic na swoim, wtedy jest nieobliczalny jesli trafi
      na opor w tym wzgledzie, wystarczy dobra motywacja aby przeniosl gory i
      postawil na swoim, fizycznie sprawniejszy od rowiesnikow, elokwentny, twardziel
      o duszy wrazliwca (czasem boi sie ogladac bajek, ale wtedy sie denerwuje na te
      bajki, wolajac: glupie bajki, glupie misie itp), gdy ktos go przezywa od razu
      przechodzi do czynow, nie da sobie w kasze dmuchac

Piotrsu jest wrazliwcem, reaguje placzem na jakas krzywde, ale jest bardzo
      madrym chlopcem, choc nieco odstajacym od grupy, potrzebuje uznania grupy, chce
      zostac ksiedzem wink bardzo ambitny, sprawny fizycznie, latwo go zranic slowem,
      swietnie sie opiekuje mlodsza siostra

choc sie bija czesto, to jednak na obcym terenie trzym aja sie razem

nie wiem co jeszcze napisac smile
    • iljana Re: Piotr i Maciej lub ur 20.11.2001 / 07.05 13.06.06, 14:02
      Witam więc mamy Piotrów i Maciejów.

Mój Piotr takze jest wrażliwcem. Do niego trafiają każde argumenty i zawsze
      znajde sposób by go przekonać. Maciej jest trudniejszy.. robi swoje, nie mówi
      nic i nie słucha. Wygląda na silniejsza jednostkę, choć ma 2 lata a Piotr 4,5
      roku. Potrafi się sam sobą zająć, co w przypadku Piotra było bardzo trudne.
      Potrzebowal towarzystwa. Piotr biega za dziećmi i z dziećmi. A Maciej smile...
      cóż.. dzieci raczej biegają za Mackiem. Wszyscy koledzy Piotra biegną witac się
      z M kiedy odbieramy P z przedszkola. Piotr, spryciula, wydaje się mi łatwiejszy
      w obsłudze choć Skorpion. Maciej - typowy Byk, jest dumny i wie czego chce. Ja
      sama jestem lwicą i nie ułatwiam ani sobie ani dzieciom życia, kultywujac
      raczej nienajlepsze cechy charatkeru. Duzo mamy szamotaniny w domu, bo nic nie
      jest po myśli ani mojej ani dzieci. Mąż też Lew - ale to wyjątek. Łagodzi
      obyczaje w domu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka