asiaaa1 05.06.06, 12:56 Jak to u Was mateczki karmiace jest lub bedzie? Czy oprocz prezerwatyw (o ktorych moj maz nie chce slyszec)jest cos co sie nadaje na bezpieczna antykoncepcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitka111 Re: Karmienie iantykoncepcja 05.06.06, 13:12 Jest zastrzyk Depo-provera i tabletki Cerazette, które można stosować przy karmieniu. Podobno po zastrzyku , który działa 3 miesiące bardzo długo wraca płodność, mogąsieteż pojawić problemy z zajściem w ciążę, dlatego ja się decyduję na tabletki, tak na wszelki wypadek . Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: Karmienie iantykoncepcja 05.06.06, 13:13 Mi lekarz przepisał "Cerazette" - jedyne pigułki antykoncepcyjne, które można stosować podczas karmienia piersią. Moja bratowa też je brała i była zadowolona Jedyne utrudnienie, to konieczność ścisłego przestrzegania pory brania pigułki - opóźnienie powyżej godziny osłabia skuteczność działania pigułki... Pozdrawiam )) Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
larakrofft Re: Karmienie iantykoncepcja 05.06.06, 14:15 ja biore tabletki Cerazette Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Karmienie iantykoncepcja 05.06.06, 14:54 A moja znajoma zaszła w ciązę na Cerazette he he. Ale tylko dlatego, że brała te tabletki nawet jak już skończyła karmić pierwszego dzidziusia Lekarz jej nie powiedział, że po karmieniu one nie działają, a ona sama nie doczytała. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia221 Re: Karmienie iantykoncepcja 05.06.06, 16:24 A co jeśli się dokarmia małego sztucznym pokarmem, bo ja mam za mało mleka swojego i musi być dokarmiany? Czy wtedy te tabletki działają? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 To nie prawda, 06.06.06, 08:07 ze nie mozna stosowac cerazette po skonczeniu karmienia piersia. Bylam wczoraj ugina, dal mi ulotke i jest na niej napisane wyraznie " jesli jestes zadowolona ze stosowania Cerazette - moze to byc Twoja metoda antykoncepcyjna rowniez PO ZAKONCZENIU KARMIENIA PIERSIA" Odpowiedz Link Zgłoś