Dodaj do ulubionych

ile po pozytywnym teście do gina??

05.06.06, 21:50
jak myślicie?
w sobotę zrobiłam test-DWIE KRECHY,nie wiem na kiedy umawiac się do gina
może jakieś sugestie?
pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • gosiiik Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 05.06.06, 23:30
      W sumie to dobre pytanie zadałaś, bo ja sie dziś rejesteowałąm i nie
      wspomniałąm o ciąży. proponuje zadzwonic i zapytać. Powiedz, ze test ci
      wyszedł pozytywny oraz kiedy była ostatnia @ i spytaj kiedy masz sie
      zgłosić. . Ja mam przyjsć we wtorek ale może to za wczas, po co płacić 2
      razy.
      Hmmmm sama jutro zadzwonie z takim pytaniem
    • misia_75 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:16
      Ja w pierwszej ciąży poleciałam w 40 dniu cyklu,co okazało się za
      wcześnie.Idzie się około 6 tygodnia ,wtedy poszłam na pierwsze usg 55 dnia
      cyklu.Tym razem ide 19 czerwca,a będzie to 49 dzień cyklu.
      Pozdrowieniasmile
      • ambrozja Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:33
        Dziewczyny ja własnie wróciłam od gina. Wczoraj powtórzyłam bete i wyszła
        piękna ponad 6 tys. smile Poniewaz jade w sobote na wakacje to pani w labolatorium
        powiedziała mi ze od 1500 jest już widoczny zarodek na usg dlatego poleciałam
        zeby spokojnie spędzać urlop smile Faktycznie na usg widac było 10 mm pęcherzyk
        ciążowy, wg. gina wszystko ok, 4 tydzien ciązy, kazał tylko dalej łykac folik
        ale dostałąm leki na wyleczenie infekcji sad która mogłaby się potem rozwinąc.
        Specjalnych zelecen nie dostałąm oprócz standardowych, odpoczywać, nie denerwoać
        się, jeśc dobre rzeczy smile) po porwocie mam iśc na wymaz kontrolny czy bakteria
        znikła i zrobić badania moczu i krwii jakie mi zapisał. Generalnie wizyta mnie
        uspokoila bo bolał mnie brzuch wiec juz się martwiłam czy wszytsko ok sad Mam
        tylko luteine łykac na wszelki wypadek bo z progesteronem miałam zawsze cieńko sad
    • sana8 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:55
      haj, ja tez sie zastanawiam kiedy isc. W pierwszej ciazy byla ze mnie starszna
      panikara polecialam prywatnie zrobic usg, bo sobie wkrecalam, ze mam
      pozamaciczna wink dopiero jak zobaczylam to sie uspokoilam. A teraz nie wiem,
      chyba jeszcze za wczesnie?
      • filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:30
        hm, to moj pierwszy raz, chyba też jestem panikarą smile
        Ja byłam już na jednym usg u przypadkowego lekarza (sam powiedział, żeby
        zrobić), w 35 dc, widziałam pęcherzyk. Który to tydzień właściwie? 5-ty? Czy 3-
        ci? Nie wiem już, jak liczyć.
        Do mojego gina idę w 42 dc (czyt dzień cyklu, nie ciąży). Pewnie też zrobi usg -
        ja bym wolała wiedzieć, jak się mój Maluch rozwija smile
        • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:35
          Filemonka ja też już byłam na pierwszym usg i widziałam pęcherzyk( byłam
          podanprogramowo, bo zaczęłam delikatnie plamić i ginka chciała mnie zobaczyć).
          Treaz jestem umówiona na 13 czerwca i powiedziała, że bedzie już widać serduszko
          smile)) a kiedy mialaś ostatnią @??
          • filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:39
            30 kwietnia
            idę na usg w czwartek
            też byłam nadprogramowo, bo też dostałam delikatnych plamień

koziołkowa, też nie widziałaś nic w środku w pęcherzyku?
            • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:43
              to idziemy prawie łeb w łeb smile ja miałam ostatnią @ 29 kwietnia smile))
              Nic się nie martw, ja strasznie panikuje a moja gin mnie bardzo uspakaja smile)
              POczekaj do przyszłego tygodnia z tym usg. Ja miałam iść teraz w czwartek, ale
              po niedzieli ginka stwierdziła, że w czwartek niczego więcej nie zobaczy smile)) i
              kazała przepisać się z wizytą na wtoreksmile)
              Nic się nie bój, będzie dobrze a dzidziol jeszcze za mały na oglądaniewink
              • filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:51
                muszę iść teraz, bo potem mój gin idzie na urlop
                a potem z kolei ja wybieram się na wakacje
                trudno, pójdę, najwyżej nie zrobi usg jak stwierdzi że za blisko
                smile
                • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:52
                  to faktycznie ... tylko nic się nie martw, jak nie będzie widać więcej, ale
                  trzymam kciuki żeby chociaż jakiś cień malutki był smile))
                  • filemonka7 dzięki Koziołkowa :) 06.06.06, 18:53
    • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:50
      Filemonka a co ci gin powiedział na te plamienia?? musisz leżeć??
      • filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:52
        coś Ty, malutkie były, on nie potwierdził (były parę godzin wcześniej),
        powiedział że wszystko ok
        ale to nie był mój lekarz, właśnie do mojego idę w czwartek
        to już wiem, czemu musisz leżeć
        mocne miałaś te plamienia?
        • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:55
          takie troszkę, ale towarzyszył im ból brzuszka ... ale ja.. ufff to dla mnie
          trudna ciąża i chyba do jej końca osiwieje wink
          • filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:56
            trzymaj się, wszystko będzie dobrze smile
            • koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:58
              hihihi tzrymam się trzymam smile dostałam od ginki relanium i się mocno wyluzowałam big_grin
              • dakota123 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 21:20
                ojojoj,ale wywołałam lawinę pościków!!
                doczytałam się we wstępie do naszego forum że najlepiej iść pomiędzy 6 a 8 tc
                tak więc jutro idę się zapisać do gina na 19 lub 20-to bedzie u mnie środek 7 tc
                czyli idealnie
                dzięki za odpowiedzi,pozdrawiam was wszystkie-macie rację-nasze forum jest the
                best!!!
    • koziolkowa11 filemonka 06.06.06, 18:57
      zauważyłam, że też jesteś na styczniówkach... oj ja się tam jakoś odnaleść nie
      mogę, bo wszytskie już tak bardziej zaawansowane smile tu mi lepiej smile))
      • filemonka7 Re: filemonka 06.06.06, 18:59
        byłam tam, bo tu jeszcze nikogo nie było smile
        ale fakt, tam są już w dalszym stadium, też wolę tutaj smile
        • koziolkowa11 Re: filemonka 06.06.06, 19:00
          a pewnie z dnia na dzień będzie nas tu więcej smile))
    • papuga_5 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 02:55
      No to widze ze ja sie wybieram do gina za wczesnie bo ide 16 czerwca i wyjdzie mi 40 dzien cyklu, ale nie
      chce przekadac bo do niego ciezko sie dostac, czekalam na ta wizyte chyba 6 tygodni. Bo chcialam isc sie
      sprawdzic dlaczeg nie moge zajsc w ciaze, no i w miedzy czasie zaszlam. Myslicie ze jak zrobi USG to
      bedzie mogl cos zobaczyc?
    • viwka Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 18:48
      29 ost dzień @ (swoją drogą niezły skrócik taki znaczek wink - 6.06. teścik zdany
      - ginekolog umówiony na sobotkę wink
      • papuga_5 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 08.06.06, 02:31
        Ciekawa jestem czy gin zechce mi zrobic USG, bo przy poprzedniej ciazy to musialam czekac do 12
        tygodnia. A chcialabym wiedziec czy wszystko jest dobrze. Kasia.
    • my_cha1 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 19:21
      Ja bylama u ginia wczoraj (ostatnia miesiaczka - 01.05), bo bardzo bolal mnie
      brzuch i mialam pewne obawy czy wszystko OK. Cieszcze sie, ze poszlam,
      uspokiolam sie, zobaczylam pecherzyk z zarodkiem i nawet dostalam 1 zdjecie wink))
      Gin. przepisal mi duphaston (progesteron), no i skierowanie na badania (krew,
      mocz). Mam sie zglosic z wynikami za ok. 3-4 tyg.
      Na razie chodze do lekarza z zakladu pracy (mamy dodatkowe ubezp., wiec
      bezplatnie) i jestem na etapie poszukiwania zarowno lekarza prowadzacego jak i
      szpitala w ktorym bede rodzic.
      Generalnie wydaje mi sie, ze nigdy nie jest za wczesnie, aby isc do lekarza -
      zwlaszcza jezeli macie jakies obawy i chcecie sie uspokic wink
    • nekokoneko Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 08.06.06, 10:48
      A mnie ma umówić teściowa mojej przyjaciółki- położnasmile kazała mi się niczym nie
      przejmować, dbać o siebie, dużo spać i stwierdziła, ze da mi znać co i jaksmile
      złota kobietasmile
    • ivo_atom Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 10.06.06, 21:02
      Ja załapałam się z siostrą na wizytę i od razu zrobiłam USG - 06.06.2006, a
      ostatnia @ 01.05.2006. Malenstwo ma 6 mm, ma p[rzyjsc na kolejne USG w 15 tc i
      biore Luteine i witaminy. Ale w najblizszych dwóch tygodniach zapsize sie do
      lekarza, ktory bedzie mnien prowadził.
    • niuta_s Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 16.06.06, 20:12
      ja na pierwszej byłam w 5-tym tygodniu, niestety plamię więc byłam na jeszcze dwóch wizytach, 1-wsze usg 6-tydzień i widziałam już jak bije serce...
      muszę brać luteinę (progresteron) i leżęć do końca pierwszego trymestru...
      mam termin na 08.02.2007
    • martina.15 od razu 16.06.06, 21:56
      ale to byl 7 tc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka