dakota123 05.06.06, 21:50 jak myślicie? w sobotę zrobiłam test-DWIE KRECHY,nie wiem na kiedy umawiac się do gina może jakieś sugestie? pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiiik Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 05.06.06, 23:30 W sumie to dobre pytanie zadałaś, bo ja sie dziś rejesteowałąm i nie wspomniałąm o ciąży. proponuje zadzwonic i zapytać. Powiedz, ze test ci wyszedł pozytywny oraz kiedy była ostatnia @ i spytaj kiedy masz sie zgłosić. . Ja mam przyjsć we wtorek ale może to za wczas, po co płacić 2 razy. Hmmmm sama jutro zadzwonie z takim pytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:16 Ja w pierwszej ciąży poleciałam w 40 dniu cyklu,co okazało się za wcześnie.Idzie się około 6 tygodnia ,wtedy poszłam na pierwsze usg 55 dnia cyklu.Tym razem ide 19 czerwca,a będzie to 49 dzień cyklu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:33 Dziewczyny ja własnie wróciłam od gina. Wczoraj powtórzyłam bete i wyszła piękna ponad 6 tys. Poniewaz jade w sobote na wakacje to pani w labolatorium powiedziała mi ze od 1500 jest już widoczny zarodek na usg dlatego poleciałam zeby spokojnie spędzać urlop Faktycznie na usg widac było 10 mm pęcherzyk ciążowy, wg. gina wszystko ok, 4 tydzien ciązy, kazał tylko dalej łykac folik ale dostałąm leki na wyleczenie infekcji która mogłaby się potem rozwinąc. Specjalnych zelecen nie dostałąm oprócz standardowych, odpoczywać, nie denerwoać się, jeśc dobre rzeczy ) po porwocie mam iśc na wymaz kontrolny czy bakteria znikła i zrobić badania moczu i krwii jakie mi zapisał. Generalnie wizyta mnie uspokoila bo bolał mnie brzuch wiec juz się martwiłam czy wszytsko ok Mam tylko luteine łykac na wszelki wypadek bo z progesteronem miałam zawsze cieńko Odpowiedz Link Zgłoś
sana8 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 11:55 haj, ja tez sie zastanawiam kiedy isc. W pierwszej ciazy byla ze mnie starszna panikara polecialam prywatnie zrobic usg, bo sobie wkrecalam, ze mam pozamaciczna dopiero jak zobaczylam to sie uspokoilam. A teraz nie wiem, chyba jeszcze za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:30 hm, to moj pierwszy raz, chyba też jestem panikarą Ja byłam już na jednym usg u przypadkowego lekarza (sam powiedział, żeby zrobić), w 35 dc, widziałam pęcherzyk. Który to tydzień właściwie? 5-ty? Czy 3- ci? Nie wiem już, jak liczyć. Do mojego gina idę w 42 dc (czyt dzień cyklu, nie ciąży). Pewnie też zrobi usg - ja bym wolała wiedzieć, jak się mój Maluch rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:35 Filemonka ja też już byłam na pierwszym usg i widziałam pęcherzyk( byłam podanprogramowo, bo zaczęłam delikatnie plamić i ginka chciała mnie zobaczyć). Treaz jestem umówiona na 13 czerwca i powiedziała, że bedzie już widać serduszko )) a kiedy mialaś ostatnią @?? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:39 30 kwietnia idę na usg w czwartek też byłam nadprogramowo, bo też dostałam delikatnych plamień koziołkowa, też nie widziałaś nic w środku w pęcherzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:43 to idziemy prawie łeb w łeb ja miałam ostatnią @ 29 kwietnia )) Nic się nie martw, ja strasznie panikuje a moja gin mnie bardzo uspakaja ) POczekaj do przyszłego tygodnia z tym usg. Ja miałam iść teraz w czwartek, ale po niedzieli ginka stwierdziła, że w czwartek niczego więcej nie zobaczy )) i kazała przepisać się z wizytą na wtorek) Nic się nie bój, będzie dobrze a dzidziol jeszcze za mały na oglądanie Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:51 muszę iść teraz, bo potem mój gin idzie na urlop a potem z kolei ja wybieram się na wakacje trudno, pójdę, najwyżej nie zrobi usg jak stwierdzi że za blisko Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:52 to faktycznie ... tylko nic się nie martw, jak nie będzie widać więcej, ale trzymam kciuki żeby chociaż jakiś cień malutki był )) Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:50 Filemonka a co ci gin powiedział na te plamienia?? musisz leżeć?? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:52 coś Ty, malutkie były, on nie potwierdził (były parę godzin wcześniej), powiedział że wszystko ok ale to nie był mój lekarz, właśnie do mojego idę w czwartek to już wiem, czemu musisz leżeć mocne miałaś te plamienia? Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:55 takie troszkę, ale towarzyszył im ból brzuszka ... ale ja.. ufff to dla mnie trudna ciąża i chyba do jej końca osiwieje Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:56 trzymaj się, wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 18:58 hihihi tzrymam się trzymam dostałam od ginki relanium i się mocno wyluzowałam Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 06.06.06, 21:20 ojojoj,ale wywołałam lawinę pościków!! doczytałam się we wstępie do naszego forum że najlepiej iść pomiędzy 6 a 8 tc tak więc jutro idę się zapisać do gina na 19 lub 20-to bedzie u mnie środek 7 tc czyli idealnie dzięki za odpowiedzi,pozdrawiam was wszystkie-macie rację-nasze forum jest the best!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 filemonka 06.06.06, 18:57 zauważyłam, że też jesteś na styczniówkach... oj ja się tam jakoś odnaleść nie mogę, bo wszytskie już tak bardziej zaawansowane tu mi lepiej )) Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: filemonka 06.06.06, 18:59 byłam tam, bo tu jeszcze nikogo nie było ale fakt, tam są już w dalszym stadium, też wolę tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: filemonka 06.06.06, 19:00 a pewnie z dnia na dzień będzie nas tu więcej )) Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 02:55 No to widze ze ja sie wybieram do gina za wczesnie bo ide 16 czerwca i wyjdzie mi 40 dzien cyklu, ale nie chce przekadac bo do niego ciezko sie dostac, czekalam na ta wizyte chyba 6 tygodni. Bo chcialam isc sie sprawdzic dlaczeg nie moge zajsc w ciaze, no i w miedzy czasie zaszlam. Myslicie ze jak zrobi USG to bedzie mogl cos zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
viwka Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 18:48 29 ost dzień @ (swoją drogą niezły skrócik taki znaczek - 6.06. teścik zdany - ginekolog umówiony na sobotkę Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 08.06.06, 02:31 Ciekawa jestem czy gin zechce mi zrobic USG, bo przy poprzedniej ciazy to musialam czekac do 12 tygodnia. A chcialabym wiedziec czy wszystko jest dobrze. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 07.06.06, 19:21 Ja bylama u ginia wczoraj (ostatnia miesiaczka - 01.05), bo bardzo bolal mnie brzuch i mialam pewne obawy czy wszystko OK. Cieszcze sie, ze poszlam, uspokiolam sie, zobaczylam pecherzyk z zarodkiem i nawet dostalam 1 zdjecie )) Gin. przepisal mi duphaston (progesteron), no i skierowanie na badania (krew, mocz). Mam sie zglosic z wynikami za ok. 3-4 tyg. Na razie chodze do lekarza z zakladu pracy (mamy dodatkowe ubezp., wiec bezplatnie) i jestem na etapie poszukiwania zarowno lekarza prowadzacego jak i szpitala w ktorym bede rodzic. Generalnie wydaje mi sie, ze nigdy nie jest za wczesnie, aby isc do lekarza - zwlaszcza jezeli macie jakies obawy i chcecie sie uspokic Odpowiedz Link Zgłoś
nekokoneko Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 08.06.06, 10:48 A mnie ma umówić teściowa mojej przyjaciółki- położna kazała mi się niczym nie przejmować, dbać o siebie, dużo spać i stwierdziła, ze da mi znać co i jak złota kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
ivo_atom Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 10.06.06, 21:02 Ja załapałam się z siostrą na wizytę i od razu zrobiłam USG - 06.06.2006, a ostatnia @ 01.05.2006. Malenstwo ma 6 mm, ma p[rzyjsc na kolejne USG w 15 tc i biore Luteine i witaminy. Ale w najblizszych dwóch tygodniach zapsize sie do lekarza, ktory bedzie mnien prowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: ile po pozytywnym teście do gina?? 16.06.06, 20:12 ja na pierwszej byłam w 5-tym tygodniu, niestety plamię więc byłam na jeszcze dwóch wizytach, 1-wsze usg 6-tydzień i widziałam już jak bije serce... muszę brać luteinę (progresteron) i leżęć do końca pierwszego trymestru... mam termin na 08.02.2007 Odpowiedz Link Zgłoś