aciki 06.06.06, 20:34 Ja jeszcze wciąż mleczko, ale chyba czas z tym skonczyć. Maksio je owocki na drugie śniadanie, potem zupkę, a potem co podajecie? Przed wieczorną kaszką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska28 Re: Co podajecie na podwieczorek? 06.06.06, 20:37 Ja daje Michalowi deserki Hippa np. Owocowy Duet tj. twarozek z owocami lub Owoce i zboza.Albo same owoce. Ale to chyba z wygody ze sloiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Co podajecie na podwieczorek? 06.06.06, 20:40 poki chce pic mleko to daje mu mleko czasami deser _______________________ Licznik synka wrzesniowa mama 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Co podajecie na podwieczorek? 06.06.06, 21:41 kaszkę owocową na mleku z owockiem ze słoika, albo z "żywym" - dziś była wersja truskawki+jabłko+pół banana + 60 kaszki bananowej na wodzie ( bo tata robił). I taką porcję Maciej dostaje w tygodniu jak wrócimy ze żłoba ok 17, a w weekend koło 16 za to więcej ( 90, 120 ml) A o 19 pożera 250 ml mleka z kaszką ryżową czystą.... boże co za żarłok pozdro Kasia & Gutek Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Co podajecie na podwieczorek? 06.06.06, 21:56 A ja robie Ivkowi budyn lub kisielek z soczku lub owockow, to zalezy od tego jak duzo mleczka wypil wczesniej, jesli sporo to dostaje kisiel, jesli malo to budyn. Synek za nimi przepada a jak troszunie zostawi to mamusia miseczke wylize bo naprawde jest pyszny)) Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: inga75 07.06.06, 18:09 budyn robie podobnie jak kisielek. 120ml wody- polowe gotuje z drugiej robie mleczko modyfikowane. Do tej gotujacej sie wody dodaje plaska lyzeczke skrobi ziemniaczanej i szybko mieszam bo gestnieje, potem dolewam mleczko i dodaje owoce. Albo inaczej...zagotowac sok z maka i pozniej dolac mleko, najsmaczniejsze wychodza z kubusia lub bobofrutu. Odpowiedz Link Zgłoś
thmwag1 Re: Co podajecie na podwieczorek? 07.06.06, 08:22 Ja też chcę przepis na budyń. Głównych składników się domyślam, ale jak nadać budyniowi smak? No i oczywiście chodzi o mleczko modyfikowane co? A co do podwieczorków, to ja się zastanawiam nad tym czy aby nie wykombinować czegoś w wersji niesłodkiej. Ja mojemu synkowi też około 16-tej podaję kaszkę smakową z owocami ale może należałoby dać mu coś konkretnego. Co sądzicie? Dodam, że zupę je około 12-tej, potem podjada chrupki, pije soki często gęste i ten posiłek około 16-tej jest pierwszym na który po takiej przerwie się on godzi. Odpowiedz Link Zgłoś