Dodaj do ulubionych

jak często dajecie pierś maluszkowi w te upały???

15.06.06, 23:00
Hej, pytanie jak w temacie? Mój Filip je zasadniczo co okolo 3 godzinki ale
czasem nawet co godzine domaga sie piersi doslownie na 2 minutki - po prostu
chce sie napic, czasem w zwiazku z tym podaje mu wode z glukoza i zauwazylam
ze bardzo to lubi. A jak to wygląda u was???Pozdrawiam AGA
Obserwuj wątek
    • qamyczeq Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 11:49
      Mnie lekarz powiedział, że karmiąca mamusia musi byc przygotowana na to, że jej
      maluszek moze chcieć "pobyć" przy cycusiu nawet co pół godzinki i to na kilka
      tylko minutek, niekoniecznie dlatego, że jest głodny. Jeśli więc mała "woła"
      przystawiam ją do piersi.
      • kasia2705 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 13:50
        Ja tez, na zyczenie, bywa, ze co 3 godziny, bywa, ze po 15 minutach, a co mi
        szkodzi smile
        • bogusia030 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 14:41
          ja podobnie jak wyżej czasem co 2-3 godziny , czasem co kilka minut
          • cleo1976 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 19:18
            ja oczywiscie tez daje filipkowi cyca za kazdym razem jak zawola ,chodzi mi o
            to czy w te upaly wasze maluszki chca cyca czesciej niz zwykle bo chca sie
            napic?
            • bogusia030 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 21:37
              tak, teraz daję pierś częściej w ciągu dnia, ze względu na upał.Mały wypija po
              troszku, ale często. Natomiast w nocy bez zmian 2-3 razy
    • pszczolka2 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 21:55
      Jak się tego domagasmile Nawet co pół godzinki.

Pozdrawiam,Ola
      • menka12 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 22:20
        jak wyżej
    • dido_dido Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 16.06.06, 22:52
      Prawie na okrągło wisi u mej piersi wink
      Ale nie dopajam dodatkowo.
      • artistry1 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 20.06.06, 15:15
        U mnie też mała wisi przy barze mlecznym prawie non stop. W niedziele tak mi
        dała czadu że juz nic nie było, wszystko wypite i nie nadążało z produkcją i tym
        razem dopoiłam. Podałam 70ml koperku bobo-vity i zasneła snem błogim dla siebie
        i dla mamysmilespała po tym ze 3,5 h i tylko pieluszka była strasznie ciężka po
        tymsmile)Pozdrawiam serdecznie
    • lila_m Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 26.06.06, 22:18
      Paweł dostaje cyca gdy tylko się go domaga, a to różnie, rzeczywiście, teraz,
      kiedy są upały częściej.
      Cleo - czy to aby napewno dobry pomysł aby woda byla z glukozą? Ja juniorowi
      czasami podajętrochę mocno rozcieńczonego rumianku albo koperku, ale w żadnym
      wypadku żadnego cukru!

pozdrawiam, Lila
      • cleo1976 do lila_m 27.06.06, 00:25
        Witaj, podaje filipowi wode z glukoza za rada doswiadczonej poloznej i pediatry
        (pani profesor) wiec skoro one obie mi to zalecily to mysle ze nie ma w tym
        nic zlego, a filipek wprost ta wode uwielbia smile na widok butelki smieje sie na
        glos smile
    • kajunia13 Re: jak często dajecie pierś maluszkowi w te upał 27.06.06, 11:16
      Ja moja anule tez karmie co 3 godziny ale w te upaly przystawiam ja do piersi ,
      kiedy chce, niestety znosi zle upaly i sie drze! a do tego kolki ale cyc
      wszystko lagodzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka