Dodaj do ulubionych

czy już przytyłyście?

19.07.06, 23:13
Ja jestem przerażona 9 tc a ja już 4 kg na plusie. Mam apetyt jak mały model
słonia. Cały czas jestem głodna a do tego mam zachciewajki na jedzenie typu
kebab,frytki,mięso smażone, zapiekanki , no i do tego jakies ciacho sad
Zmuszam się do jakiegos owocka,ale i tak po tym jestem "głodna" na coś extra.
Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • papuga_5 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 03:48
      Ja tez mam same zachcianki na typu frytki i same niezdrowe jedzenie, staram sie z tym ograniczac jak
      tylko moge. Na razie malo przytylam bo tylko 0.5 kg a jestem w 11tc. Ale i tak przed zajsciem w ciaze
      bylam za gruba bo po pierwszej ciazy zostalo mi 7 kg. Teraz sie boje ze jesli po drugiej ciazy mi tyle
      zostanie to bede juz wtedy gruba. Staraj sie ograniczac z frytkami i tego typu pokarmami, no i ze
      slodyczami.
    • stokroteczka79 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 13:16
      ja również jestem w 9 tc smile. Co do kilogramów to nie przytyłam ani grama wręcz
      przeciwnie starciłam narazie 0,5 kg. Staram się jesc często i mało, to pomaga.
      Nie jem słodyczy i unikam niezdrowego jedzonka. Ogólnie chce mi się cały czas
      jeść, a rano budzę się tak głodna jak bym cały tydzień nic nie jadła.

pozdrawiam
      • dakota123 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 13:43
        ja jutro kończę 11 tc,na razie +1 kg,to moja druga ciąża.Na szczęścia minęła mi
        już fala głodu nad ranem-potrafiłam obudzić się tak burczało mi w brzuchu.Na
        szczęście pomagało zjedzenie jogurtu lub wypicie szklanki mleka.
        • utka Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 13:56
          Dakota jestesmy prawie w tym samym miejscu ciazy smile
          ja 11 tydzien koncze w sobote a termin mam na 14 lutego
          a jak u Ciebie ?

a, i ja spadlam - 1,5 kg. do tylu
          no ale mnie dobijaja mdlosci, na szczescie bez dalszego ciagu ...

pozdrawiam
          • justakoko Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 14:09
            kurcze, zazdroszczę tym co schudły.
            ja 12tc i 2 kg na plusie. do tego zaczęłam puchnąć - obrączka mi się nie mieści
            na palec. niestety często jestem głodna a jogurt mi wogóle nie podchodzi, mam
            po nim straszne mdłości.
            mam nadzieję że niedługo mi przejdzie ten wilczy apetyt.
          • agagol10 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 14:39
            ja też jestem w 11 tygodniu, jeszcze nie przytyłam ani grama, ciąle mam
            mdłości, jjem mało a często. Na słodycze nie mam wogóle ochoty i zachcianek też
            nie mam.
            pozdrawiam
            • koziolkowa11 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 15:18
              justakoko ja tez 12 tydzien i też 2 kg na plusie, ale to nic smile mój malż
              tydzień ma się rozumieć ten sam a 6 kg na plusie wink hihihiih
              • mika751 Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 16:11
                Ja jestem w 9 tygodniu i na razie 1 kg na minusie... Mecza mnie mdlosci i
                prawie zupelnie stracilam apetyt. A w czasie pierwszej ciazy wogole nie mialam
                takich sensacji sad Ale fakt, rano budze sie glodan jak wilk. Az mnie mdli smile
                • dakota123 do Utka 20.07.06, 18:40
                  Ja mam termin na 10,sama tak wyliczyłam po cichu a moja ginka potwierdziła.Ale
                  Twój termin jest świetny-pasuje jak ulał na urodzenie wyczekanego dzidziusia.
                  A co do mdłości to nie przejmuj się-już niedługo koniec I trymestru,będzie lepiej!!
                  • trzeci_raz_mama Re: do Utka 20.07.06, 18:43
                    U mnie dokladnie dzisiaj 12 tygodni i 1 dzien i 2 kg na plusie i prawde mowiac
                    to gdybym mogla, zezarlabym przyslowiowego konia

pozdrawiam wszystkie glodne
                    • aga_lub_marcin Re: do Utka 20.07.06, 20:35
                      Ja mam na tyle przerypane że tymczasowo w kuchni nie jestem " u siebie" musze
                      jeść co mi zaserwują. Gotuje facet teściowej i z obiadu aż tłuszcz kapie,więc w
                      sumie bez różnicy czy zjem obiad w domu czy frytki na mieście bo tu i tu fast
                      food. Ale wezmę chyba wkroczę do kuchni,bo tak dłużej być nie może utyłam
                      najwięcej z was wszystkich! Widziałam się dzisiaj z koleżanką która mnie nie
                      widziała odkąd zaciążyłam mówi,że nie widać że mnie przybyło,ale waga swoje
                      pokazuje i ciuchy też się przecież raptem nie skurczyłysmileZaczynam od jutra
                      racjonalne odżywianie smile
                  • utka Dakota 21.07.06, 10:01
                    sliczna masz coreczke smile

moja tez jest z wrzesnia, tyle ze 2004.

Ja w ciazy raczej cierpie na brak apetytu - caly dzien moglabym nic nie jesc sad
                    W pierwszej przytylam niewiele bo tylko ok. 8,5 kg, no ale z tego powodu male
                    dzieci rodze - corcia wzyla tylko 2800 g.

mocno chce wierzyc ze z magicznym 12 tygodniem to wstretne calodzienne mulenie
                    pojdzie sobie hen daleko ..... sad

pozdrawiam serdecznie
                    • dakota123 Re: Dakota 21.07.06, 14:30
                      Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg ale moja córcia była jeszcze mniejsza-2650!!
                      A koleżanka która urodziła miesiąc temu ślicznego chłopczyka przytyła tylko 7
                      kg!!A mały ważył 2800.Plusem w niewielkim tyciu podczas ciąży jest szybkie
                      dochodzenie do wagi sprzed ciąży,ona w 3 tyg.po porodzie wyglądała jakby nigdy
                      nie była w ciąży!!
                      Pozdrawiam!!Twoja córeczka to też Panna(zodiakalna)??
                      • utka Re: Dakota 21.07.06, 14:39
                        dakota123 napisała:

> Pozdrawiam!!Twoja córeczka to też Panna(zodiakalna)??

jak najbardziej - obydwie jestesmy 'rasowe' panny, zeby jeszcze tylko moja mala
                        tak porzadek lubila jak ja ... smile

Dakota no to w niedziele zaczynamy 12 tydzien ? smile

z weekendowym pozdrowieniem
                        u.
                        • dakota123 Re: Dakota 21.07.06, 15:44
                          ja już jutro i to bardzo hucznie-idziemy na wesele do chrzestnej Julki!!Na
                          szczęście jeszcze brzuszek w normie i mieszczę sie w gorset a bałam się że już
                          nic z tego!!
                          Papa!!
    • candy.woman Re: czy już przytyłyście? 20.07.06, 22:05
      No ja niestety niesad((( Moze uznacie że powinnam się cieszyć, ale ja
      generalnie startuje z niska wagą i boje sie zeby przzez to nie było
      zadnych problemow.
      • ula_kanada Re: czy już przytyłyście? 21.07.06, 02:03
        Ja przytylam pol kilo a potem mi zniknelo wiec ta sama waga co przedtem. Brzuszek juz mam po
        troszku, a szczegolnie wieczorem. Z sukienka weselna 5tego sierpnia bedzie wesolo smile
    • mo1717 Re: czy już przytyłyście? 21.07.06, 11:04
      ja przytyłam kilogram, apetyt mam wieelllkkkiiii!!! ale mi to nie zaszkodzi bo
      chciałabym troche przytyć.... w tej chwili waze 49 kg tylko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka