Dodaj do ulubionych

zrobiłam dziś test ciążowy...

13.09.06, 09:24
napewno już gdzieś był taki wątek ...

do mam piersiowych czy wy już?
karmię piersią ale i butlę minimum raz dziennie mały dostaje wczśniej bebilon teraz bebiko...a czasem to kilka razy w ciągu doby na samej butli(rzadko ale się zdarza)

szczerze mówiąc to kupiłam test ciążowy bo mi się jakoś długo wydaje...

no ale jeszcze waga mi stanęła i wróciły napady głodu...do tego brzuszek mi zaczął rosnąć zamiast maleć no i jestem strasznie zmęczona nawet jak wstaje rano z łóżka to już mi siły brakuje... zrobiłam morfologie i ok zrobiłam nawet cukier a poprzedniego dnia wchłonęłam ogromną ilość ciasta w nocy sad ... i wiecie co ten cukier wyszedł mi w dolnej normie a mam ogromny apetyt na słodkie....

no i zostało mi jeszcze 15 kg żeby wyglądać jak człowiek...hmmm przy tym apetycie hm...to nawet szans nie mam....

właśnie mam wynik... negatywny... więc to nie siostrzyczka hi..hi...
jednak ciasta i ciasteczka buuuuuu....

to kiedy ta @?

• mimi_75 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 10:12
      Ja też mam obawy że mogłabym być w ciąży i nawet nie rozpoznać w żaden sposób,
      piersi nabrzmiałe bo karmię piersiami, brzuch jeszcze nie opadł i @ brak, ale
      testu nie robiłam i chyba nie zrobię, jednak mam nadzieję, że to moje urojenia,
      na razie muszę wrócić do pracy.
    • olutek_m Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 10:13
      Aga, aż mi serce szybciej zabiłosmile Już myślałam, że bedziemy miały pierwszą
      majówkę w ciążysmile Kwietniówki już mają pierwszą ciężarówkę!!!
      Przez ciążą nie znosiłam ciast, ciasteczek. W okresie ciąży opychałam się nimi i
      już mi tak zostało. Ostatnio czuje straszne ruchy w brzuchu (tak jak w
      ciąży!!!). Do zapłodnienia dojść nie mogło (tak mi się wydaje, chyba, że
      zawiodła prezerwatywa, poza tym za wczesnie na takie kopniaki). Mam coś jakby,
      schize ciążowąsmile
      A chciałabyś już mieć nastepnego dzidzusia?
    • nitka111 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 10:19
      ja biorę cerazette, ale też mam czasem schizę i stoję pod apteką wejść czy nie
      wejść wink
      nie chciałabym teraz być w ciąży, mam dwóch wspaniałych chłopaków, którzy mi
      wystarczą, nie mówię nigdy, zwłaszcza że mężowi marzy się trójeczka, ale jeszcze
      nie teraz, może byłaby dziewczynka............................
      do zrzucenia pozostał brzuszek niestety, reszta chuda , tylko ten brzuch uncertain
    • agakapcia Re :) do olutek_m 13.09.06, 10:36
      szczerz mówiąc to właśnie ta schiza a już myślałam że to tylko minie spotkało a o tzw kopniaczkach nie chciałma nic mówić bo to naprawdę mi się wydawało schizą hi..hi...

a co do drugiego to planuję napewno tylko nie wiem co lepsze teraz się przemęczyć chwilę z dwójką czy potem od początku zaczynać wszystko...

i dochodzę do wniosku że w mojej sytuacji teraz by mogło być... a co jak już siedze w domu to siedze... właśnie kończy mi się macierzyński i przerwałam jakąkolwiek karierę zawodową a potem co ...rozpocznę pracę i znów ciąża i macierzyński i wszstko od nowa ....

chciała bym odchować dwójeczkę i znaleźć sobie pracę .. i spełniać się powolutku w pracy i w domku jako mama....
    • emmilka Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 10:50
      kochana,
      przerazilas mnie tytylem postu smile
      Ja juz dwa razy mialam cos jakby @ - lekki skurcz i niewielkie plamienie. Sluz
      mi sie zmienia jak w normalnych cyklach. W kazdym razie, jak twierdzi moj gin
      - karmienie moze i zabezpiecza, ale do 2 m-cy a potem wszystkie niespodzianki
      mozliwe... Jak poczytalam strony NPR to pomimo karmienia wylacznie piersia nie
      spelniam warunkow, zeby stwierdzic, ze nie jajeczkuje - bo np. moj maly robi
      sobie 7 godz przerwy w nocy .... no i kicha

A propos - tez jestem cisteczkowym potworem... ostatnio Maslane Kaliszanki - pycha
    • karolcia86 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 14:27
      Ja też mam trochę nerwy. Trzecie wprawdzie planuję, ale za 2 lata a nie teraz.
      @ też nie mam, karmię, ale w nocy przerwy po 6 godz. Poprzednio @ nie dostałam
      przez pół roku, potem wzięłam zastrzyk, więc nie wiem kiedy bym dostała. Teraz
      prerki, ale ich nienawidzę i ostatnio poszaleliśmy bez. Łudzę się, że się uda,
      ale wiadomo....
    • izuniap78 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 15:05
      O Boże dziewczyny, a myślałam, że tylko ja taka przewrażliwiona. Objawy mam
      takie same jak agakapcia, nawet te "kopniaczki" w brzuchu mam, ostatnio
      myślałam, że zeświruję i w poniedziałek poszłam na badania, wczoraj jak po nie
      jechałam, to myślałam, że ze stresu nie dojadę. Oczywiście, że chcemy mieć
      drugie dziecko, tylko jeszce nie teraz, a poza tym na pewno mogłabym się
      pożegnać z obecną pracą, a tego nie chcę.
      Wyniki okazało się są dobre(trochę za duży cholesterol), ciąży brak(uffff..).
      Pozdrawiam, Iza.
    • kkraksa1 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 13.09.06, 20:06
      hihi ja też już robiłam test, też nic chociaż tez planujemy drugie dziecko ale
      jeszcze nie teraz. Na samym początku zaszalelismy kilka razy, a później sie juz
      bałam no i miałam czuja bo mimo tego że karmie TYLKO piersią , z przewami w
      dzień 2-3 godz, a w nocy max 4 to 26 sierpnia dostałam okres, prawdziwy 7 dni
      duzo i z bólami (a miały podobno po porodzie przejść)więc w metody naturalne to
      ja nie wierze. Pozdrawiam smile
    • kachna79 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 14.09.06, 11:54
      Tez wydawalo mi sie, ze moge byc w ciazy i zaczelo mi sie to podobacsmile Juz nawet
      widzialam siebie z piekna druga coreczka. Okazalo sie, ze to falszywy alarm, a
      ja przypomnialam sobie, ze musze w tym roku obronic doktorat, itp. Ach te
      ambicje... a moglo byc tak piekniesmile
    • karmelek37 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 14.09.06, 20:25
      A ja akurat bym chciała. I pewnie dlatego mi się to nie przytrafi. Na Mikołajka
      czekałam 2 lata i dlatego teraz boję się, że znowu tak będzie, każdy miesiąc
      taki dłuuuuugi. A te kopniaczki to ja też czuję, śmieszne, ciekawe co to takiego
      smile
    • anius26 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 14.09.06, 23:11
      Ja też się przyznaję, że robiłam już test bo tak mi się jakoś wydawało... wink
    • ania_34 Re: zrobiłam dziś test ciążowy... 14.09.06, 23:59
      A ja też miałam robic, bo brzuch coś mi się nie chciał zmniejszyc a ginekolog
      mówił na usg, że szybko dostanę okres a tu nic.
      Ale powiem Wam, że moja córeczka, choc juz ponad 2 tygodnie była, w teście nie
      pokazała się.
      Więc nie wierzcie testom na 100%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka