kasiakasia17 21.09.06, 23:16 Witam, mam pytanie - dziewczyny co mozna na zaparcia sobie zaaplikowac, tak oczywiscie - bez uszczerbku dla fasolinki. dzieki wielkie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anntenka Re: zaparcia 22.09.06, 00:05 witaj. u mnie na zaparcia dziala.... sok z kiszonej kapusty. powaznie. kilka lykow i mam wyregulowane trawienie na reszte dnia. przewaznie pije po jakims jedzonku bo gdyby na pusty zoladek to bym chyba nie wiedziala co to sa zaparcia a i tak jakichs strasznych do tej pory nie mialam. wlasnie dzieki soczkowi. wiem ze nie kazdy lubi, ja uwielbiam. i polecam bo u mnie dziala wzorowo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: zaparcia 22.09.06, 08:35 Czesc, tez mialam ten problem na poczatku ciazy - na szczescie minelo Co do sposobow: ciepla woda rano zaraz po przebudzeniu (moze byc z lyzeczka miodu) kilka sliwek (suszonych) zalewamy wrzatkiem i pijemy ta wode kiedy jest jeszcze ciepla (sposob mojego lekarza, tylko raz wyprobowalam ) activia - na mnie dziala moze ktorys z nich sie przyda, powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: zaparcia 22.09.06, 09:48 Witam W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to zaparcia,a teraz niestety miewam...Nie są jakieś straszliwe,ale boję się ,że w miarę wzrostu dzidzi może być gorzej. Na mnie i na mojego 2,5 letniego synka(który niestety często ma zaparcia kilkudniowe)działa kompot z suszonych śliwek,jedzenie świeżych śliwek,dużo wody i jogurtów,picie mleka i oczywiście ogórki kwaszone,kapusta itd.. Moja fasolka ma: src="bd.lilypie.com/2IMJp2.png" Odpowiedz Link Zgłoś
magda_stop86 Re: zaparcia 22.09.06, 10:05 Ja polecam picie przegotowanej wody osłodzonej miodem rano na czczo naprawde pomaga! dobrze jest pic codziennie bo jednorazowa kuracja moze nie przyniesc efektow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasia17 Re: zaparcia 22.09.06, 11:34 Dziewczyny jestescie kochane! Dziekuje za wszystkie rady! od dzis biore sie za wyprobowywanie co podziala) Pozdrawiam i milego dzionka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
sieja79 Re: zaparcia 01.10.06, 12:07 Cześć dziewczyny. Ja się spodziewam trójki Szkrabusiów wieć mam bardzo duże problemy z zaparciami. Ja próbowałam jeść szuszone śliwki morele, jabłka, śliwki pić kefir... to coś pomagało, ale efekty mnie do końca niezadawalały. Dla mnie najlepszym sposobem na zaparcia jest jedzenie np. z jogutem naturalnym otremby pszenne - naturalne. Nie są dobre dla mnie otremby z dodatkami np. z suszonymi śliwkami. Ja zaczęłam od jednej dużej łyżki i stopniowo zwiększałam aż do 5 dużych łyżek. Jeśli Wam otremby nie pomogą to można zastosować syropy dostępny bez recepty LACTULOSUM oraz DUPHALAC. Syropy te zawierają lakturozę- a laktuloza to cukier który jest rozkładany przez bakterie jelitowe do niskocząsteczkowych kwasów organicznych takich, jak kwas mlekowy i kwas octowy. Prowadzi to do zakwaszenia jelita, co pobudza jego perystaltykę oraz zmian ciśnienia osmotycznego co prowadzi do oddania stolca. Te dwa syropy można stosować w ciąży. Oj przepraszam, ale się rozpisałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 do sieja!!! 01.10.06, 12:30 Witamy kolejną mamusię trojaczków-coś na naszym forum urodzaj na potrójne szczęścia))Mamy już jedną trojaczkową mamę,teraz będzie Wam raźniej!!! Duża buźka dla Ciebie i Szkrabików!!! Odpowiedz Link Zgłoś
irtasia1 Re: do sieja!!! 02.10.06, 15:27 moj lekarz mi polecil na zatwardzenia tak : lyzeczke miodu popic 2 szklankami wody i zjesc 5 suszonych sliwek .jak nie poskutkuje to wieczorem jeszcze raz to samo i tak do skutkow. mi pomoglo po 3 dniach o do dzisiaj nie mam problemow Odpowiedz Link Zgłoś
furetti Re: do sieja!!! 02.10.06, 19:23 Ja polecam codziennie wieczorem szklankę soku ze sliwek węgierek z Tymbarku lub Fortuny. Naprawdę działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sieja79 Zaparcia 02.10.06, 21:27 Dzięki za rady. Na mnie działają tylko otremby i te syropy... Ja zawsze miałam problemu z zaparciami przed ciążą brałam tabletki, ale teraz syrop musi mi wystarszyć.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś