Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają?

06.10.06, 15:19
Już momentami mam dość.Przebieram Maciejkę czasem 3 x na dzień.Nie wspomnę o
ciągłych śliniakach.Ulewa mimo odbęknięcia,w każdej pozycji.Ulewa mlekiem
niestrawionym i strawionym.Karmię piersią co ok. 3-4 godz.Ma rytm spanie
jedzenie aktywność spanie i.t.d.Nie wiem co zrobić czy wyrośnie z tego/Żal mi
go,bo dla nikogo nie byłoby przyjemnie gdy treść żołądka by się ciągle
zwracała.Ohydny smak w buzi i ten "zapach",który akurat dla niego nie ma
znaczenia tylko dla mnie jest przykry.Ajak jest u Was?pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • sylawoj Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 15:33
      Moja cora tez ulewa, zdecydowanie mniej niz kiedys ale to chyba zalezy od dnia.
      Ponoc dzieci z tego wyrastaja!!Zobaczymy!!!
      • mamuletka Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 15:39
        oj ju bzo lepiej i ynw jest tak samo, czzli ulewa ulewa ulewa...
    • zu2ka Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 15:38
      ulewa, cholera ulewa, wszystkim, mlekiem, wodą (czyli sokiem żołądkowym) i nic,
      ale to nic nie pomaga... przeczekać tylko przeczekać, ech....
      • martinka74 Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 16:13
        Tak, w olbrzymich ilosciach, nigdy jeszcze nie spedzil calego dnia w jednej
        bluzce, czasem zmieniane sa okolo 6 razy dziennie plus zalane podlogi, kanapa
        itp. Ma jednoczesnie nadwage,wiec lekarka mowi, ze nic nie robic, wyrosnie.
    • marlenka_p Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 16:26
      Oj ulewają niestety i to coraz więcejsad Od około 2 tygodni malutka chlusta mi
      na odległość po każdym karmieniu, a nawet i już po rozpoczęciu następnego.
      Byłyśmy u pediatry i kazała mieszać Bebilon Pepti 1 z 2 (takie mleko malutka
      pije). Ale to chyba nie był najlepszy pomysł, bo zaczął ją boleć brzuszek. Na
      opakowaniu jest napisane, że podawać po 5 miesiącu, a my niedawno skończyłyśmy
      4. Chyba przejdę się jeszcze raz do pediatry.
      • xixx Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 16:30
        Jul juz coraz mniej ulewa, ja jak ma dzien gorszy czyli ulewa bardziej - do
        każdego mleka dodaje łyżeczkę kleiku kukurydzianego i pomaga. Tylko nie należy
        przesadzać bo się dziecko roztyje.
    • babie_lato1 Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 17:37
      Był już taki czas, że Jaś w zasadzie przestał ulewać, ale od niedawna znowu się
      zaczęło sad
      • abea Re: Czy Wasze dzieci jeszcze ulewają? 06.10.06, 21:25
        moja córka ma 5 mc ulewa od urodzenia a teraz to przede
        wszystkim zwraca pokarm albo wodę o nieprzyjemnym kwasnym zapachu. Robi to
        głównie jakiś czas po jedzeniu. Byłam dziś u specjalisty gastrologa
        dziecięcego i lekarz ledwo podotykał brzuszek, nic właściwie nie zbadał tylko
        zalecił mi nie jesc nabiału ( bo twierdzi ze nabiał wzmaga uleanie _ ja nie
        jadłąm nic z nabiału przez 2.5 mc i dziecko tez ulewało. ) Ponadto kazał
        zmienić mleko sztuczne ( czasem dokarmiam tym ajk mi mojego zabraknie )
        obecnie uzywamy NAN HA a zalecił Bebilon Pepti - moje dziecko skazy nei ma .
        Mam zamiar zmienic jej mleko z 1 na 2 i nie wiem czy mam faktycznie przejsc
        na bebilon pepti. To wpradzie 1 posiłek dizennie ale zawsze inne mleko ...

• izunia1 BEBILON AR 06.10.06, 22:44
          mój Filip tez ulewał ale zaczelismy mu podawac Bebilon AR (mleko bardziej gęste
          dla dzieci ze skłonnością do ulewań) i przestał. owszem zdarza się ale raz na
          dzien moze, a poprzednio ulewał po kazdym posiłku. Ja karmię jeszcze 1-2x
          dziennie piersią, reszta butelką.
          A dzieci podobno ulewają do pół roku, potem przechodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka