Dodaj do ulubionych

blizna po cc ?

13.10.06, 20:53
jak po roku wyglada Wasza blizna po cc?

ja mam koncowki jasne, niewidoczne, gladkie a srodek blizny jest jeszcze
czerwony i gruby - potrzebuje wiecej czasu zeby sie wygoic czy mnie zle
zszyli akurat w tym miejscu (np. nalozona skora na skore?)
Obserwuj wątek
    • maretina Re: blizna po cc ? 13.10.06, 21:52
      moja chyba bez zastrzezen. ogladal ja ostatnio gin i powiedzil, ze "ladna".
      nie mam pojecia czy ktos brzydko zaszyl czy tez tak po prostu sie goilo.
      • paulinka84 Re: blizna po cc ? 13.10.06, 22:04
        Moja czerwona i gruba. Wygląda jakbym miała naszytą skórę na skórę. Na dodatek
        boli na zmainę pogody tak potwornie, że nie ma mowy o założeniu dżinsów ani
        iinego ubrania, które bardziej uciska w to miejsce. Mam coraz większe
        podejrzenia, że źle mnie zszyto. Wybieram się do jakiegoś lekarza, który by to
        ocenił, ale wybrać się nie mogę..... Smarowałam cepanem, ale też nie pomogłosad
        Pozdrawiamsmile
    • bomba001 Re: blizna po cc ? 13.10.06, 22:07
      gładka, nieco jeszcze czerwonawa w srodku, ale prawie niewidoczna. niczym nigdy
      nie smarowalam, jestem za leniwasmile)) w ogóle jej nie czuję, ale ja juz nie
      czułam ok. 2 tyg. po.
      no ale bogiem a prawdą to dużo za nia zapłaciłamsmile) ale warto byłosmile))
    • katarzynasg Re: blizna po cc ? 13.10.06, 22:08
      mam tak jak Pati po bokach jasne, w środku czerwona i zgrubiona. Czasem
      pobolewa, i swędzi nie fajne to, a czy dobrze zszyta podobno tak,ale w sumie
      któż to wie różnie z tymi lekarzami bywa;/.
    • azja811 Moje drogie Panie.... 13.10.06, 22:38
      to o czym piszecie to KELOID, patologiczne gojenie się rany nawet po niewlekim
      urazie gdzie dochodzi do przerwania ciagłąści skóry, charakteryzuje się
      niekontrolowanym rozrostem tkanki bliznowca poza granice rany.Jest ona gruba,
      zaczerwieniona, wystaje ponad powierzchnię skóry ota­czającej.Przyczyna
      formowania się blizn przerostowych i bliznowców nie jest znana, choć często
      występują rodzinnie. Powstają one w zależności od koloru skóry, płci i wieku, a
      pewne okolice ciała są szczególnie predys­ponowane. W początkowym okresie
      gojenia się rany wszystkie blizny wy­glądają prawidłowo. Miejscami nara­żonymi na
      rozwój blizn przerostowych i bliznowców są: uszy, dolna połowa twarzy, szyja,
      dekolt, okolica mostka, górna część klatki piersiowej, kark, bar­ki, ramiona,
      przedramiona oraz górna część pleców.

Tak więc moje drogie panie ci podli lekarze pomimo tego ze was dobrze zszyli
      nie mają wplywu na to ze wyhodowal się Wam keloid.

PS. Ja też mam keloidka doklądnie takiego jak Patismile
    • pati775 Re: blizna po cc ? 14.10.06, 09:36
      azja, dziewczyno moja dzieki za ten full information
      na Ciebie to mozna zawsze liczyc smile))))
      fajnie wiedziec co sie ma !
    • scotia Re: blizna po cc ? 14.10.06, 11:25
      A moja blizna na szczęście nie boli i wygląda jak... blizna, tzn. jest na całej
      długości tego samego koloru, takiego trochę szarawo-różowego, ciemniejszego od
      reszty skóry.Piękne to to nie jest, ale da się przeżyć.
      • asia_mod Re: blizna po naturalnym porodzie. 14.10.06, 19:47
        Ja rodziłam siłami natury, w dodatku miałam poród kleszczowy, więc cięcie duże.
        Do dziś je czuję jak ma padać deszcz, czasem to nawet siedzieć nie mogę. gin
        powiedziała, że ładnie się zagoiła i nie ma pojęcia z kąd te dolegliwości. do
        końca życia będę pamiętałao mojej pupci...
    • mama1_24 Re: blizna po cc ? 15.10.06, 10:51
      mojej prawie nie widać, jest tylko taka mała, cieniutka kreseczka i też niczym
      nie smarowałam
      • asmi7 Re: blizna po cc ? 16.10.06, 13:57
        Moja tez dosć niewidoczna, mało widoczna kreseczka (tylko na małym odcinku
        nieco zgrubiona). To zgrubienie mam po lewej stronie, po której miałam
        bardzoiej rozciągniętą skórę (Wojtuś był ułożony lewostronnie, brzuch miałam
        bardzo asymetryczny). Wg mnie własnie to jest powodem, że po tej lewej stronie
        ta moja blizna nieco gorzej wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka