mikaa25 02.11.06, 11:27 jakie imiona chodza wam po glowach? podajcie co wam sie podoba dla dziewczynki a co dla chłopczyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia9944 Re: jakie imiona 02.11.06, 13:31 Dziewczynka Zuzanna a jak bedzie chlopak to chyba Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: jakie imiona 02.11.06, 14:16 u mnie dzis sie potwierdzilo, ze bedzie dziewczynka wiec bedzie Nadia a chlopca chcielismy xaviera (nie z powodu wisniewskiego, bron boze, poprostu nam sie podoba, a nie mam polskiego nazwiska) Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: jakie imiona 02.11.06, 17:49 A u mnie w brzuszku mieszka malutka Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: jak w sygnaturce -Baśka no i dodamy jej 02.11.06, 20:19 jeszcze Łucję na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Re: jak w sygnaturce -Baśka no i dodamy jej 02.11.06, 20:47 Czekamy na Samuela Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 u nas też Basia:) 02.11.06, 21:07 Niuta miło mi u nas też będzie Basia pozdrawiam lutowe dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: Basie to fajne dziewczyny są :DDD 03.11.06, 13:08 moja siostra ma na imię Basia,jej teściowa, moja teściówka też nosiła to imię, i to właśnie po niej Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: jakie imiona 02.11.06, 20:54 U nas na dzień dzisiejszy: Zosia, Marysia, Alicja lub Amelka. Ale wszystko sie może zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama pinacolada77 masz dobry gust !!! 02.11.06, 21:55 Marysie słodka już mamy, a czekamy na Zosie ) A Alicja to moja mama ) Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: pinacolada77 masz dobry gust !!! 02.11.06, 22:49 u nas Mikołaj, Bruno, albo........... pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: pinacolada77 masz dobry gust !!! 02.11.06, 23:33 Alez dziekuje) Nie chce słodzić za dużo, ale ty też masz niezły z tego wynika))) Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 Re: jakie imiona 03.11.06, 11:35 u nas dziewczynka to będzie Olga lub Milena, z chłopakiem jest WIELKI problem bo mamy z mężem odmienne upodobania co do męskich imion... mi sie podoba Borys, Łukasz, a maż nie moze sie przekonać, możliwe ze bedzie Marcel bo oboje "coś" w tym imieniu ładnego widzimy jeszcze bierzemy pod uwagę Juliusza i Maksyma Ps. a ja cos przeczuwam ze chłopiec bedzie wiec mamy wielki problem... Odpowiedz Link Zgłoś
jusi82 Re: jakie imiona 03.11.06, 12:23 na 90% NADIA, ale coś rodzina protestuje a jak będzie chłopak - to nie mam pojęcia .............ale jeszcze dużo może się zmienić! Odpowiedz Link Zgłoś
marganda dla niezdecydowanych polecam 03.11.06, 12:56 forum Wszystko o Imionach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Bardzo mi pomoglo znalezienie imienia, ktore nie nalezy do pierwszej 20 i nie jest ekstrawaganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: jakie imiona 03.11.06, 16:42 My jesteśmy na etapie "dochodzenia do porozumienia" i tak jak dziewczynka to będzie Ania, Alicja lub Nadia (w tej kolejności), a chłopiec to Kacper, Maksymilian bądź Filip (również ta kolejność ), ale to porodu jeszcze ok 3miesięcy, więc może się jeszcze odmienić Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: jakie imiona 03.11.06, 20:08 No więc Oliwia -a jakby stała się niespodzianka i urodził się chłopiec to prawdopodobnie Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: jakie imiona 03.11.06, 22:00 Uff, przeglądając lokalny dodatek do gazety 'Witajcie na świecie' byłam ostatnio trochę załamana, że wybrane przez nas imię co chwila się powtarza, ale przynajmniej na forum jeszcze go nie było: u nas ma być Kubuś - imię wybrane baardzo dawno temu (zanim jeszcze na poważnie zaczęliśmy myśleć o dziecku) jednomyślnie a nie było łatwo, bo rodzinę mamy z obu stron dość dużą, i wszystkie ładne i ponadczasowe imiona zajęte... Z dziewczynką byłoby jeszcze trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
kutikula11 Re: jakie imiona 04.11.06, 13:06 Witajcie...my czekamy na Aleksandra, malutkiego Olusia, imie będziem miał po mamie ;o) Podobał nam sie też Alan ,Kewin i Szymon, ale stanęło na Olku ;o) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marganda statystyka nadan imion w Warszawie 04.11.06, 13:28 Bartek Gorny prowadzi statystyke nadawania imion w warszawskich szpitalach na podstawie dodatku do Wyborczej. Ciekawa lektura. Jakub jest zdecydowanym nr jeden, wiec w klasie na pewno bedzie mial kilku imiennikow. www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Re: jakie imiona 05.11.06, 22:28 U nas będzie Arkadiusz lub jak kto woli Arek lub jak kto woli Aruś...) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka1133 Re: jakie imiona 06.11.06, 09:18 A ja nie podam, bo nie chcę plagiatów, ale z tego co tu widzę, to wszyscy podobnie, zresztą zgodnie ze statystykami najpopularniejszych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Iga, Paulinka, Czaruś :) 06.11.06, 11:19 W przyszłym tygodniu dowiemy się z mężem czy to dziewczynka czy chłopaczek. Dla dziewczynki: Iga (na drugie Małgorzata - po mamusi) lub Paulina (Małgorzata) Dla chłopca: Cezary (na drugie Michał - po tatusiu). Pzdr, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś