12.11.06, 10:23
Byłam już dzis na wyborach - musze sie przyznać, że pierwszy raz poszłam na
samorządowe. W takim dniu jak dzisiejszy zazdroszczę ludziom z małych
miejscowości, bo znają tych, na których głosują.
Niestety chyba w Łodzi nie zmieni się prezydent. Chociaż nie tracę nadziei.
Ten, którego mamy ciągle gdzies sobie jeździ ( efektów tych jego wyjazdów za
bardzo nie ma ) i sprawdza w gazetach co o nim napisali i tyle.

Oczywiście zachęcam Was ( mimo że ja jestem bardzo zniechęcona ) do pójścia i
zagłosowania.
Obserwuj wątek
    • iva30 Re: wybory 12.11.06, 11:43
      My oczywiście wybieramy się na wybory i podobnie jak Ty mam ten sam problem -
      mogę głosowac jedynie na listę bo ludzi nie znam, oprócz kandydatów na
      prezydenta (Warszawa). Ale wiem kogo nie chcę dłużej u władzy. Mam nadzieję, że
      zamiast narzekać, więcej ludzi zagłosuje. Oby smile
    • sylwia_zi Re: wybory 12.11.06, 14:46
      ja też byłam, choc nigdy nie chodziłam. Z takich samych powodów jak Wy. I
      powiem Wam tak - jak się więcej młodych i inteligentnych ruszy to statystyki w
      łeb im wezmą, i wtedy faktycznie Przeproszą i Spier..........
      Marsz na wyborywink
      • katarzynasg Re: wybory 12.11.06, 14:59
        też już byłam i mimo ze Szczecin małym miastem nie jest wiedziałam na kogo
        głosować poza prezydencka listasmile
        • justin301 Re: wybory 13.11.06, 09:58
          Dziewczyny z Warszawy,
          a może to dzięki Wam Wasze Prawo i Nasza Sprawiedliwość właściwie przegrała
          wybory w Warszawie do sejmiku wojewódzkiego a PO odniosła taki sukces.
          Gratuluję. To jeszcze idziemy za 2 tygodnie na prezydenckie. U nas w Łodzi tez
          nie wybrali. Mam nadzieję, że może w prezydenckich wygra kandydat PO.
          • filimoni Re: wybory 13.11.06, 13:52
            Justyna czy ty w ogóle nie bierzesz pod uwagę tego, że ktos także z tego forum
            może głosowac na PIS? Cholernie mnie wkurza traktowanie jak ostatnich palantów
            ludzi którzy mieli czelnośc zagłosować na te partię.
            Ja do rady miasta głosowałam na swojego kolegę ,którego znam od podstawówki,
            jest niesamowicie dobrze wykształconym( na polskich i brytyjskich
            uczelniach),pełnym energii a przede wszystkim uczciwym młodym człowiekiem.
            Startował z ramienia PIS-u.
            A więc częściowo zagłosowałam na PIs i nie czuję się z tego powodu oszołomem i
            ciemnogrodem . Większość moich znajomych podzieliła się na tych ,którzy
            głosowali na PIS i na tych którzy głosowali na Po, ale nikt się nawzajem nie
            obraża ,nie dyskredytuje ,wszyscy sie nadal lubią i szanują .Chciałabym żeby
            wszędzie tak było.
            Pozdrawiam-Ania
            • justin301 do filimoni 13.11.06, 19:31
              Ja nie zagłosowałam na PO w żadnym z 3 głosowań ( tzn. na kandydata z tej
              partii ). A w prezydenckich zagłosuje na kandydata z PO bo ja wyszłam z takiego
              może dziwnego założenia, że może warto oddać głos na człowieka młodego to
              znaczy 30to paroletniego a niestety do wyboru mam staruszka po 60tce, który
              niewiele zrobił w ostatnim czasie i kandydata PO. Więc wybieram niejako
              mniejsze zło.
              Niestety znam od kilku lat bardzo prominentnego polityka, który niestety
              sprzeniewierza się głoszonym przez tę partię wartościom. Ale gdybym mogła
              zagłosować na wartościowego człowieka z PiS to bym to zrobiła. Nie miałam
              możliwości.
              A tobie oczywiście gratuluję, że masz pewność, że dobrze wybrałaś. I pewnie Cię
              zadziwię ale życze wszystkiego dobrego twojemu koledze i mam nadzieję, ze coś
              zdziała dobrego jak wejdzie do struktur.
              • filimoni Re: do filimoni 14.11.06, 12:25
                Dzięki justin ,miło mnie zaskoczyłaś swoją odpowiedzią, szczerze mówiąc aż
                bałam się czytać ,myślałam ,że mnie skrzyczysz za obronę znienawidzonej przez
                chyba zdecydowana większość forumowiczek partii Kaczorów a tu proszę...
                Pozdrawiam-Ania
                • justin301 Re: do filimoni 16.11.06, 21:02
                  napisze do Ciebie na priva.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka