Dodaj do ulubionych

mam doła!!!!!!!!

17.11.06, 23:23
uśpiłam w końcu swojego rozbójnika i myślałam że coś popiszę a tu dziś taki
spokój.a ja mam takiego doła.Jestem w rozsypce.Dziadziuś mi umarł dzisiaj i
nie mogę jakoś w to uwierzyć a jak pomyślę o babcisadoni się tak bardzo
kochali.I nie mogę jeszcze jednego zrozumieć:dlaczego naokoło umierają tylko
dobrzy o potrzebni ludzie a inni żyją sobie w najlepsze i zatruwają nam życie?
Obserwuj wątek
    • rosieee77 Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 00:22
      linka! Strasznie mi przykro! To straszne jak się musisz czuć... Bardzo ci
      współczuję... Zawsze gdy odchodzą bliscy mamy poczucie że to niesprawiedliwe, ja
      staram się wtedy myśleć, że to jest pewnego rodzaju Plan - Tam Na Górze Ktoś
      czuwa i stara się żeby wszystko najlepiej poukładać - chociaż często nie po
      naszej myśli. Trzymaj się, w pewnym sensie jesteś szczęsciarą - masz kochaną
      babcię, która na pewno w tych dniach będzie potrzebowała także Twojego wsparcia.
      Moi Dziadkowie dawno już odeszli - o tyle rzeczy już nie zapytam...
      • nitka111 Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 09:06
        kiss**, strasznie mi przykro. Mój ukochany dzidziuś nie żyje już 12 lat, ale
        pamiętam do dziś jak się wtedy czułam. Ktoś mi wtedy powiedział, że Bóg zabiera
        do siebie dobrych ludzi, a tym gorszym daje szansę na poprawę. Cóż pozostało
        tylko być dumnym, że dziadziuś był dobrym człowiekiem.
        Przytulam Cię mocno Anita
    • lkarp Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 09:09
      Bardzo Ci współczuję, i wiem co czujesz. Ja przeżywałam w czerwcu to samo co
      Ty. I chociaż mój Dziadek miał 78 lat, dla mnie odszedł za wcześnie. Bardzo
      cierpiał, i jak patrzyliśmy na jego cierpienie, bolało nas serce. Bardzo
      przeżyłam Jego śmierć i do dnia dzisiejszego boli, chociaż minęło 5 miesięcy.
      Ale myślę, że Oni już są szczęśliwi, nie cierpią. Tylko my cierpimy, bo od nas
      odeszli, bo nigdy nie będzie już tak jak kiedyś, bo nigdy nas już nie przytulą
      do swego serca. Na pogodzenie się ze śmiercią kogoś bliskiego potrzeba czasu. I
      z dnia na dzień będzie Ci coraz lżej. Taka jest kolej losu, kto urodził się
      musi umrzeć. Tylko zawsze jest za wcześnie. Poświęć Dziadkowi dużo modlitwy, bo
      teraz bardzo jej potrzebuje. Wiedź, że dusza ludzka cierpi, jak na ziemi jest
      opłakiwana.
    • wiolik2 Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 09:50
      Dołączam sie do w/wym. wypowiedzi. Dziś to dla ciebie ogromny ból, ale z każdym
      dniem będzie lepiej, zobaczysz. A czemu tak jest, że umierają dobrzy ludzie, to
      chyba przeznaczenie, ja myslę sobie wtedy Bóg tak chciał i może chociaż
      odrobinę mi łatwiej. A uwierz mi wiem co piszę, bo będąc w ciąży straciłam 3
      bliskie osoby, w paź. jedyną babcię, w list. jedynego wujka, a w kwietniu tego
      roku szwagra w wieku 40 lat. Myślałam, że te "anielskie chóry" nigdy nie
      przestaną grać. Zamiast radować się, ze sojego rosnącego brzucha ja odwiedzałam
      cmentarze. Ale dziś prawie po roku już mi łatwiej. To może banalne powiedzenie
      ale czas naprawdę leczy rany. Ja myslę, że trzeba się wypłakać a potem po
      prostu pomysleć, że tak miało być. Trzymaj sie ciepło
    • anja.t Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 10:26
      linka, strasznie mi przykro. Chciałabym cię jakoś pocieszyć, ale wiem że w
      takich sytuacjach bardzo cięzko jest znaleźć odpowiednie argumentysad
      Trzymaj się.
      • linka4 Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 11:04
        Dzięki Dziewczyny! Miło jest przeczytać tyle cieplutkich słówek od Was,które
        mnie nie znacie,zwłaszcza że nawet mąż się nie wywiązał ze swej roli ale to
        pewnie dlatego,że nie chce mnie rozżalać.Jesteście kochane!
    • renowa Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 12:17
      Strasznie mi przykro. Ja sms nigdy dziadka nie znałam, ale moją babcie bardzo
      kochałam, zmarła 5 lat temu i bardzo cierpiała, chorowała, miała gościec.
      Trzymaj się.
      "Oni są z nami niepokonani przez czas"- to słowa piosenki Golec uOrkiestra i
      jest w tym coś prawdziwego. Są z nami cały czas jakby patrzyli na nas a póki my
      o nich pamiętamy zawsze będą z nami.
      Pozdrawiamy. Renia i Rafałek
      • cleo1976 Re: mam doła!!!!!!!! 18.11.06, 14:09
        Bardzo mi przykro z powodu Twojego Dziadziusia, mój jeden zmarł jak miałam 2
        latka a drugi jak miałam 14. Babcia zmarła w 2002 roku i do dziś wszystkich ich
        wspominam. Najważniejesze dla mnie jest to że chociaż odeszli to są w moim
        sercu i moje dzieci będą o nich wiedzieć, że byli i kim byli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka