efka30 20.11.06, 14:49 kupujecie swoim maluchom?/Dla dziewczynek mysle,że nie ma klopotu jest masa lalek i akcesoriów, ale dla mojego FACETA to całkiem nie wiem co.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w1paula Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 16:24 Hubert dostanie krzesełko-uczydełko, szczeniaczka-uczniaczka i pływającą wyspę Teletubisiów. Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 17:34 Patryś od dziadków doastanie stolik edukacyjny, od nas grajacego uczacego (właśnie dzisiaj kupiłam) no i pewnie jeszcze cos mu dokupie Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 17:38 Kupowanie zabawek dla mojego Tomcia, przynajmniej chwilowo, mija się z celem. Ma je on wszystkie po prostu "gdzieś". Pewnie i tak dostanie jakies od babć, dziadków, wujków i cioć, więc ja zamówiłam mu już cudne książeczki z jego ulubionej serii. Są one co prawda troszkę na wyrost, ale skoro ta seria tak mu się podoba, to czemu nie. (Potrafi je przeglądać aż do zmęczenia... matki swej i ojca ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 17:53 ja też zamierzam kupić małemu grającego - uczącego Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 18:36 Ja też zastanawiam się nad grającym uczącym, szczeniaczku uczniaczku i na krzesełku uczydełku. Chcę tez kupić jakieś kolorowe książki ze sztywnymi kartonowymi kartkami i jakiegoś misia - przytulankę. Od jakiegoś czasu też myślę o mały piesku snoopy - FP. U mnie też zabawki mijają się z celem, bo i tak ciekawsze są przedmioty zakazane. Synek pewnie dostanie coś super od moich rodziców (zawsze kupują jakiś ekstra prezent, że czasami mi głupio, że od własnych rodziców takich nie dostaje) i od ojca chrzestnego. Na drugich dziadków i matkę chrzestną nie ma co liczyć Nigdy nic od nich nie odstał, więc tym razem też zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 30.11.06, 17:25 o ile chodzi o tego samego pieska-uczniaczka, jeśli o fisher price, to na moim synku nie zrobił najmniejszego wrażenia.. jasiek (ur.1października) zwyczajnie go zignorował sugeruję zabrać dziecko do sklepu i pokazać mu najpierw zabawkę i stosownie do reakcji, podjąc decyzję zakupową. piesek uczniaczek chyba bardziej podoba sie rodzicom, niz dzieciom hehe starsze dzieci, pewnie ok.2latek, w sklepie nie odstępowały tej zabawki na krok, jednak młodsze dzieci się nią nie interesowały Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 20.11.06, 22:39 Synek dostał od chrzestnego na mikołajki prezent skrzynię drewnianą i w niej 8 różnych zabaw. Fajna sprawa. Część zabbaw pochowałam bo teraz jeszcze na nie za wcześnie a część zostawiłam i Kubek bardzo fajnie się tym bawi. Oczywiście najfajniej jest przenosić wieeeeeeeelką drewnianą skrzynie. SKrzynia do kupienia w TESCO, jest w katalogu zabawek jeśli dostałyćie ulotki, lub w necie na www.tesco.pl katalog zabawek pierwsza strona u góry jakby ktoś był zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 21.11.06, 09:19 też mamy tą skrzynię z tesco !!! ale jeszcze nie daliśmy - czekamy na jej imieniny fajnie,że Kubusiowi się podoba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 21.11.06, 10:27 A my kupujemy malej takiego konika: www.naszedzieci.pl/product_info.php?cPath=23&products_id=838&osCsid=d212cbaee346a876360d2e17d0f32cbf Kiedy jestesmy w smyku to mala zawsze na nim siada i husta sie. Wiec pewnie bedzie miala radoche. A zabawka jest o tyle fajna, ze dobrze wplywa rowniez na prace mozgu - kolysanie - koordynacja wzrokowa. A to potem przyda sie do szkoly, np. przepisywanie z tablicy. Aha! Ten konik jest w smyku o ok. 20zl drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Co to jest grający -uczący? 21.11.06, 11:55 www.allegro.pl/item140408829_fisher_price_grajacy_uczacy_demo_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro polecam konika 28.11.06, 20:48 mały dostał go na roczek od dziadków, na początku tak śmiesznie się na nim bujał, trzeba było mu pomagać, a teraz sam wsiada i jeszcze sobie tak mruczy- intonuje "bu-ju, bu-ju" i fajnie potrafi się sam bujać. Polecamy! Kupiłam go na Allegro za około 70 zł Odpowiedz Link Zgłoś
on-na Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 21.11.06, 12:09 Usiłuję namówic rodzinę na huśtawkę, taką za 149 zł ze SMYKA. Nech się złoży parę osób i cześć. Natomaist zabawki z Fishera, Kiddieland czy Little Tikes typu "naciśnij, a tu coś zagra, zaświeci, pogrzechocze", przestały Kijankę bawić jakiś czas temu, więc nie widze sensu ich kupoania. Klocki (zwykłe drewniane) pewnie będą chętnie widziane, bo budować i burzyć z foremek bardzo lubi. Pluszaki guzik ją obchodzą i ciężko tobędzie wytłumaczyc ciotkom, które maiłyby ochote kupić "takiego ślicznego misia". Którym Kijanka pobawi się 5 min. Najbardziej lubi ksiażeczki, teraz ukazała się seria o panu Kłap, jest super, siedzi przed tym jak zaczarowana, więc dokupię dalsze części. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Gdzie fajne książeczki? 21.11.06, 12:46 Możecie doradzić serie jakiś fajnych ksiażeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: Gdzie fajne książeczki? 21.11.06, 15:36 Mój synek, jak i ja z resztą, bardzo lubimy serię "Obrazki dla Maluchów". Składa się ona z dwóch poziomów: pierwszy dla b. małych dzieciaczków wzwyż (mały zaczął je oglądać chyba jak miał jakięś 4 czy 5 miesięcy i trwa to nadal), drugi dla dzieci ok. 3 roku życia, chociaż to ograniczenie Tomkowi wcale nie przeszkadza. Różnica między poziomami polega po pierwsze na różnicach w sposobie wydania, tzn. ta niższa seria wydana jest jako nieduże, książeczki z tekturowymi kartkami, a ta druga na papierze kredowym. Druga różnica: dla młodszych dzieci na jednej stronie jest tylko jeden główny rysunek, dla starszych obiekty przedstawione są grupami. Książki są naprawdę świetnie i pięknie wydane. Ta seria dla starszych urzekła chyba nie tylko mnie bo w zasadzie nigdzie już nie można jej dostać. Mam nadzieję, że coś dodrukują, bo było by szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 do scotia 22.11.06, 13:28 www.lideria.pl/sklep/szukaj_ser?tekstbrazki%20dla%20maluch%F3w Czy chodzi o ta serię? Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: do scotia 22.11.06, 14:21 Tak, właśnie o tą. I widzę, że pojawiły się te dla starszych dzieci! Baaardzo długo ich nie było. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: do scotia 30.11.06, 17:27 nasz synek tez ma kilka z tych książeczek i też bardzo je lubi! zatem podpisuję się pod poleceniami! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Gdzie fajne książeczki? 22.11.06, 13:51 ja mam super serie jana brzechwy: okulary, biedronka i zuk, zoo, arbuz, itd... masa super wierszy. kajtek codziennie mnie molestuje i czytam dziesiatki razy ksiazeczki kolorowe, sztywne kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 22.11.06, 13:48 mysle nad kolejka lub nad placykiem teletubisiow. kupujemy jeden prezent, bo na pewno dziadkowie i prababcia cos kupia a nie chce zagracac nadmiernie mieszkania. kolejka to oczywiscie pomysl mojego meza ja wolalabym konia na biegunach. krzeselko uczydelko odradzam, nie znam dziecka, ktore by to lubilo i pobawilo sie wiecej jak jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 22.11.06, 15:26 Nico dostanie od nas tanczaca zebre FP www.allegro.pl/item142103661_tanczaca_zebra_nowosc_fisher_price_tylko_u_mnie.html Zamowilam ja juz sto lat temu i od jakiegos czasu lezy juz u mamy. Wiec teraz bedzie jak znalazl na swieta. A ze wybieraja sie do nas znajomi jeszcze przed swietami, to ja nam podrzuca. I chyba bedzie to jedyny prezent. No jeszcze podobno moja mama ma podac od siebie jakiegos fajnego, duzego misia. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 22.11.06, 15:37 Zebrę polecam. Jest super. Hubert dostał ją na roczek. A co do krzesełka- uczydełka to znam co najmniej trójkę dzieci, które są nim zachwycone i to nie tylko przez pierwszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 23.11.06, 10:57 sonia dostanie: szczeniaczka-uczniaczka, laptopa, klocki, teletubisia, grajacego-uczącego i chyba jakiś ładny ciuszek na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 A taki stolik? Co myślicie 28.11.06, 14:08 Wynalazlam cos takiego. Ale nie wiem czy jest to odpowiednia zabawka dla dziecka ktore bedzie mialo prawie 16-cie miesiecy i jak dlugo sie tym pobawi. Macie moze jakies doswiadczenie w tej kwestii? Oto to cudo: www.allegro.pl/item144954541_nowy_stolik_edukacyjny_od_chicco_2_w_1_express_.html Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: A taki stolik? Co myślicie 28.11.06, 14:21 Synek dostał ten stolik na roczek, bardzo go lubi. Często się nim bawi. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: A taki stolik? Co myślicie 28.11.06, 15:45 Jula tez ma tens stolik, zabawa jest ale góra 3 min, ale zawsze cos moze potem te klocki ja beda krecic hmm Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro Re: A taki stolik? Co myślicie 28.11.06, 20:53 synek dostał ten stolik od nas na roczek.. Bawił się nim około miesiąca często po kilkanaście minut, ale tą stroną z klockami wcale. A ta kolorowa strona ma dużo grających i ruszających się bajerków. Aktualnie to wyjmuje sam ten "blat", wchodzi i staje na tym stoliku...))) Ogólnie przydatność i radość dziecka oceniam na 4 Odpowiedz Link Zgłoś
molar Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 25.11.06, 23:02 dla faceta zobacz www.2future.pl a dla dzieci hym... www.ezabawki.pl dla ciotek i innych www.kopalniaprezentow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 28.11.06, 19:24 my już kupiliśmy mamy pudełeczka które wkłada się jedno w drgie fisher price: www.allegro.pl/item144190586_kolorowe_kubeczki_do_ukladania_piramidy_shelcore.html, zestaw warzywa w dużym worku(ok 50 sztuk) , i zabawka littel people: www.allegro.pl/item145569302_little_people_figurki_z_malego_krolestwa_fisher.html zaczynamy od małego królestwa ale mam nadzieję że na nich sie nie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 29.11.06, 09:36 na mikołaja kupiliśmy uczoną słuchaweczke, mam nadzieje ze go zainteresuje www.allegro.pl/item142520410_uczona_sluchaweczka_fisher_price_extra_cena.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 29.11.06, 09:38 www.allegro.pl/item142520410_uczona_sluchaweczka_fisher_price_extra_cena.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 04.12.06, 15:16 obserwując moje dziecko zauwazyłąm, że zabawki FP podobają sie głównie rodzicom dzieci ja mają w poważaniu i u mnie np. zabawki te walają się z kąta w kąt ale poszłam za radą którejś z forumowych mam i kupiłam na Mikołaja tablicę magnetyczną, (kiedyś to się nazywało znikopis) w makro za niecałe 30 zł polecam, jest w promocji i idzie jak ciepłe bułeczki mam nadzieje, ze małemu się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
mamadasia1 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 04.12.06, 18:37 My kupiliśmy teraz na mikołaja taki wózek z klockami: www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27535601-27510001.html Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 04.12.06, 22:02 Córeczka - garnuszek na klocuszek FP, cymbałki i laleczka Chou Chou Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 06.12.06, 14:11 te klocki sa super przywiozłam małemu z wakacji i już nauczył się je składać Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 05.12.06, 07:27 Teletubiś z telewizorkiem, zestaw do sprzątania (miotła, mop, wiaderko), lego duplo (wagonik, lokomotywa, maszynista, słoń), 2 książeczki z jednym dużym obrazkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 05.12.06, 12:16 Ja mam córeczkę i pod choinke kupiliśmy wózeczek: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=146269509 Babcia dokupi lale do wózka. Na Mikołajki jeszcze nie mamy prezentu, ale planuje kupić jakiegoś "gadającego" Teletubisia, bo u nas ta bajka to hit nr 1. Ojciec chrzestny kupił na Mikołajki znikopis i dał go Oli juz wczoraj. Wielkiego zainteresowania nie ma. Znikopis najlepiej nadaje się do okładanie psa, z czego pies wydaje się nie być zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Jakie prezenty pod choinkę??? 05.12.06, 14:09 Mala lubi ostatno wszelkie dziury do ktrych sie chowa wiec kupimy taki trzyczesciowy namiot - na allegro po 80zl. kazda czesc mozna oddzielnie rozkladac a calosc to niezly tunel do pokonania Odpowiedz Link Zgłoś