Dodaj do ulubionych

czytałyście???

27.11.06, 12:06
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3756555.html
Obserwuj wątek
    • ninjo Re: czytałyście??? 27.11.06, 12:10
      tak, ciezko mi uwierzyc, ze to prawda
      nie wiem, jak mozna sobie nie poradzic z 5-letnim dzieckiem

jezeli sa bardzo trudne problemy, to powinien psycholog pracowac regularnie z
      dzieckiem i przede wszystkim z rodzicami
      a jezeli chodzi o pogryzienia, itd. tez nie wiem jak mozna do tego dopuscic,
      zeby gryzl i bil inne dzieci, przeciez zawsze mozna go odizolowac na chwile, no
      i chyba przedszkolanki sa silniejsze niz chlopiec?
      • smeagoul Re: czytałyście??? 27.11.06, 17:44
        ja pracuję w przedszkolu i dzieci potrafią byc naprawdę agresywne- ale powiem
        Wam że problem jest najczesciej z rodzicami, który nie chcą sobie i dziecku
        pomóc. Sory za wyrażenie ale czasami sa tacy ciemni ze szok!! i sama chętnie
        bym, nimi potrząsnęła ale- przecież nie o to chodzi. Ja bym na pierwszym miejscu
        wzięła rodziców dziecka do psychologa- i uwierzcie że to by pomogło dziecku-
        dzieci tak same z siebie nie sa agresywne- zazwyczaj to odzwierciedlenie
        problemów związanych ze środowiskiem domowym itp.
        • agnieszkaela Re: czytałyście??? 27.11.06, 18:27
          MI to sie w glowie nie miesci, ze mozna byc tak bezsilnym wobec tej sytuacji...
          Skoro rodzice nie chca wspolpracowac, dziecko powinno byc usuniete z
          przedszkola. Ciekawe czemu kuratorium nie wydalo na to zgody? Choc oczywiscie
          nie zlikwiduje sie problemu w ten sposob, dziecku trzeba pomoc.
    • hana254 Re: czytałyście??? 27.11.06, 12:11
      Czytałam. Rzeczywiście horror. W ogóle brzmi to jak scenariusz jakiegoś filmu -
      trillera. Współczuję opiekunkom, innym dzieciom i ich rodzicom.
    • on-na Re: czytałyście??? 27.11.06, 12:20
      Myślę, że dzisiejsze prawo powoduje, że przedszkolanki mają związane ręce.
      Kiedyś by solidnie przylały w 4 litery i może zapanowałby spokój... NIe znaczy
      to, że jestem za biciem, sama ręki nie podniosłam na dziecko i pewnei nie
      podniosę, to dla mnie nie metoda. ALe co zrbić z takim gagatkiem? Moim zdaniem
      jest chory psychicznie, albo zdegenerowany. Jakie normalne dziecko mówi do
      wychowawczyni per "szmato"? Albo mały drań, który powiela zachowania z domu.
      ALbo psychicznie chory - jest tzw. syndrom Touretta, osoba, która na niego
      cierpi zachowuje się agresywnie i użya brzydkich słów, nie zdając sobie z tego
      sprawy. Moim zdaniem on nadaje się do leczenia, a rodzina też, ewidentnie udają
      ślepych.
      • alza73 Re: czytałyście??? 27.11.06, 13:38
        problem nie jak sobie poradzic z dzieckiem tylko jak sobie poradzić z
        rodzicami, zwłaszcza byli i obecni gliniarze są bezkrytyczni wobec swoich
        pociech. Tak naprawdę to jeszcze ludzi straszą.
      • hanna26 Re: czytałyście??? 27.11.06, 13:38
        Moja starsza córka chodzi do prywatnego przedszkola prowadzonego przez siostry.
        Tam takie dziecko zostałoby natychmiast wyrzucone. Rodzice musieliby sobie sami
        z nim radzić w domu. Ale co będzie jak, taki maluch wyrośnie z maluchów i
        pójdzie do szkoły?
        • bogusia.woj Re: czytałyście??? 27.11.06, 13:59
          Koszmar.
          Własnie dzięki tak beznadziejnym rodzicom nastolatkowie podcinają gardła ,
          grożą,biją i mordują niewinnych ludzi. Według mnie powinni najpierw się wziąc za
          tych rodziców, a dopiero za dziecko.
    • lolita27 Re: czytałyście??? 27.11.06, 14:32
      Szkoda słow i nerów. Współczuję tym małym dzieciaczkom, rodzicom i
      przeczkolankom a przede wszytskim dziecku takich rodziców. To dziecko powinno
      byc pod stałą opieką psychologa, powinno cały czas z nim pracowac bo własnie z
      takich dzieci, które mają zły przykład w domu wyrastaja łobuzi. Bo dlaczego to
      dziecko tak sie zachowuje? Bo rodzice daja zły przykład, nie zajmują sie
      dzieckiem. A skad on zna takie zachowania i słowa?
      A ojciec policjant tym bardziej powinien wiedziec co dzieje sie w
      patologicznych rodzinach, co dzieje sie z takimi dziecmi... i dbac o to zeby
      tak w domu sie nie działo!
    • sani14 Re: czytałyście??? 27.11.06, 15:30
      straszne... żal tylko tego dziecka bo problem leży po stronie rodziców których
      należałoby przymusowo leczyć bo nie widzą problemu czyli nie są w stanie
      wychować dobrze dziecka...
    • azja811 Re: czytałyście??? 27.11.06, 16:48
      Też jestem przeciw przemocy, ale obawiam się, że na miejscy przedszkolanek to
      mojke merwy by nie wytrzymaly i przylałabym gówniarzowi....w obronie własnej
      rzecz jasnasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka