Dodaj do ulubionych

MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE

IP: *.* 29.05.02, 12:46
Ogłoszenie drobne::benetton:Mam na imie Gosia i pochodze z Olsztyna. Mam 26 latek moja córcia w styczniu skończyła dwa latka. Jestem żadna wymiany zdań i rozwiązywania problemów nie tylko dotyczących dzieci. :bic:
Obserwuj wątek
    • Gość: 0107 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 29.05.02, 21:10
      Hej!Ja mam prawie dwulatka i chętnie wymienię poglądy z osobą posiadającą malucha w podobnym wieku. Mam 29 lat i jestem z Lublina. Jak masz ochotę korespondować to mój adres znajdziesz w profilu.Papa. Pozdrawiam, Basia.
      • Gość: Przygoda. Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 30.05.02, 19:12
        Hej, hej Mam na imię Sylwia, 28 lat i rozbrykaną dwulatkę, Madzia ma jeszcze starszego 4,5 letniego brata Bartka. Mieszkamy w Warszawie.Gorace pozdrówkaSylwia z rodzinką.
      • Gość: wikusia Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 15:16
        Czesc Basiu!Mam na imie Monika, tez mam 29 lat, tez mam 2-latka w domu (coreczke Wiktorie) i tez mieszkam w Lublinie.Pozdrawiam
        • Gość: 0107 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 18:17
          Hej Monika!Cieszę się, że napisałaś. Konkretnie to gdzie mieszkasz? Bo ja na Czechowie. :)Pozdrawiam, Basia.
          • Gość: wikusia Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 05.06.02, 07:12
            Czesc Basiu, mieszkam obecnie na Choinach, ale bardzo często jestem na Czechowie, bo tam mieszkajš moi rodzice (na Smyczkowej). A Ty w jakiej czę?ci Czechowa mieszkasz? Napisz co? o swoim dziecištku.Pozdrawiam, Monika
        • aga173 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE 24.07.03, 21:59
          Witam Mój starszy synek Kamil 25.04.2003r skończył 2 latka i od 03.02.2003r ma
          brata Kacpra zapraszam na GG ze mną:6107286
      • Gość: iwa7 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 26.07.02, 16:48
        Witaj Basieńko!!!!Mój maluch urodził się 28 lipca 2000r.Już po jutrze mała uroczystość.Chętnie poznam cię bliżej i porozmawiam o dzieciaczkach i nie tylko.Pozdrawiam.Iwona
    • Gość: karina_duchewicz Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 30.05.02, 21:44
      Jestem Karina z Włocławka. Mój synek Mateuszek dopiero 28 lipca skończy 2 latka ale chyba już teraz zaczyna przechodzić tzw. "bunt dwulatka". Wszystko jest na nie, zrobił się złośliwy. Wcześniej do wszystkich zwracał się zdrobniale - mamusia, tatuś, dziadziuś, ciociunia itp. a teraz tatuch, mamucha. Nie wiem co mam robić, reagować czy nie, a jeśli tak, to w jaki sposób.Może masz doświadczenia w tej kwestii?Pozdrawiam, Karina
    • Gość: tygrys Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 31.05.02, 09:43
      Mój Michaś skończył 2 latka w kwietniu i chyba jest typowym zbuntowanym 2-latkiem :)Ja mam na imię Kasia, mam 26 lat, mieszkamy w Warszawie.PozdrawiamKasia B.
    • Gość: Anna72 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 31.05.02, 14:02
      Cześć! Mam 30 lat i urwisa Kamilka, który w listopadzie u.r. skończył 2 lata (czyli jak łatwo policzyć ma 2 i pół, od 2 tygodni)i przechodzi chyba wszystkie możliwe bunty ;-) . Mieszkamy w Rzeszowie. Chętnie pogadam lub pokoresponduję. :hello: Anka.
    • Gość: Balbina Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 02.06.02, 00:31
      "Balbina" z Siemianowic Śl., lat 28. Mam 2 letniego Wojtka (z kwietnia) i poważny problem: mój dwulatek zaczął używać niecenzuralnych słów (nie za wcześnie trochę? i gdzie on się tego nauczył?!)
      • Gość: Weronisia Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 03.06.02, 15:49
        Hej! Mam 26 lat, mam 4-letnia Oliwie i 1,5 rocznego Thomaska. Mieszkam w Köln, ale pochodze z Gdanska.
    • Gość: AnkaZ Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 10:38
      Cześć!Mam 29 lat i jestem mamą Kubusia, który w styczniu skończył 2 latka i 23 tyg. brzuszka. Chętnie wymienię poglądy na najrózniejsze tematy.Anka Z
      • Gość: cat Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 14:00
        Cześć ,moja Martusia w lipcu skończy 2 lata, a we wrześniu zostanę drugi raz mamą. A więc jestem w bardzo podobnej sytuacji jak AniaZ.Pozdrawiam CAT
      • elzbietanowak Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE 23.04.03, 15:00
        Cześć Anka!
        Mam na imie Ela i synka też Kubusia, który 16 marca skończył 2 latka. Jesli
        masz ochote pogadać to jestem na GG 3398351. Czekam.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Agnieszka1974 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 11:57
      Cześć! Mam 28 lat, a Ninka w lutym skończyła dwa latka. Wspólnie przechodzimy wszystkie książkowe etapy przeróżnych buntów i dziwactw, a poza tym jesteśmy bardzo zadowolone z życia :-)AgnieszkaP.S. Właśnie jesteśmy na etapie wdrapywania się na apa bo na podłodze są żółwie (małe, czerwone i jest ich 8)
      • Gość: stasia Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 04.06.02, 12:38
        cześćMoja Kamilka 23 maja skończyła dwa latka.Mam 28 lat i jestem z Mielca blisko Rzeszowa.
      • Gość: Agnieszka1974 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 05.06.02, 09:36
        A! Mieszkamy w Poznaniu. Żółwi już nie ma, ale są kijanki :-)
    • Gość: kopuszek Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 05.06.02, 13:20
      Witam wszystkie emamy. Jestem z podkarpacia mam 29 lat a moja córeczka za 2 tygodnie skończy 2 lata.
      • Gość: Ewusiek Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 05.06.02, 20:26
        Witam, mam na imię Ewa i mam córeczkę Joasię, która w lipcu (21.07) skończy 2 latka, ma też prawie pięcioletniego brata.Mieszkamy w Warszawie.
    • Gość: miko Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 13.06.02, 22:31
      Mam na imię Dorota, mój synek - Mikołaj 4 lipca skończy 2 latka. Zawsze był bardzo ruchliwy, a ostatnio poprostu kompletnie mnie nie słucha, zawsze idzie w inną stronę i ma co innego do roboty. Ciągle wymyślam różne fortele, aby coś od niego uzyskać, ale on już mnie przejżał i zaczyna ubiegać mnie w moich , chyba nie dość sprytnych, pomysłach...Pozdrawiam. Dorota
    • Gość: alinaw Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 14.06.02, 12:08
      Cześć. Mam na imię Alina. Jestem mamą dwuletniej Poli (ur. maj 2000)Chętnie porozmawiam na różne tematy związane z radością wychowania dziecka i nie tylko.
    • Gość: Graza Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 18.06.02, 14:17
      CzescJa mam 28 lat a moj "lobuziak" skonczyl 2 latka 30 marca. Ma na imie Mateusz. Mieszkamy w W-wie. I z checia poplotkuje troszeczke o 2-ulatkach :)
    • Gość: franciszek Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 19.06.02, 05:26
      Mam na imie Kasia, mam 26 lat mieszkam w Stanach, moja coreczka Julka skonczy dwa latka 25 lipca a planowo 4 sierpnia ma przyjsc na swiat jej braciszek, prawdopodobnie Kamil. Noworodek i bunt dwulatka, teoretycznie wiem co mnie czeka, ale praktyka moze okazac sie nieco inna...
      • Gość: beatabilinska Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 19.06.02, 07:13
        Cześć, Nazywam się Beata, 32 lata. Mój Krzyś kończy 2 latka w lipcu a w pierwszych dniach listopada będzie miał nowego braciszka albo siostrzyczkę. Mam też 9 letnią córeczkę. Problemy z przekorą dwulatka to nasza rodzinna pasja.Całuski.
      • Gość: alinaw Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 20.06.02, 08:13
        Szkoda, że inni nas nie rozumieją. Jak ja byłam w ciąży to chyba najbardziej wiedziała co przeżywam moja mama. Mąż uważał, że przesadzam, choć nie miałam ani żadnych zachcianek, ani nie marudziłam za bardzo, byłam tylko bardzo zmęczona i śpiąca. Ale teraz miło wspominam ten okres, tym bardziej, że nie miałam żadnych dolegliwości i do końca dobrze się trzymałam. Pola jest słodka, zwłaszcza wtedy, gdy przychodzi, przytula się i mówi "kofam cię" (nie mówi ch). A te chochliki w jej oczach - tylko szuka co by tu zbroić. Jest bardzo energiczna, nie potrafi dłużej zająć się czymś, ciągle trzeba ją mieć na oku. Gdy jestem z nią sama nie mogę nic zrobić. Wczoraj kupiłam sobie książkę "100 zabaw dla 2-latków", bo kończą mi się pomysły na zabawy, a muszę ją czymś zająć. Najlepiej żebym bawiła się razem z nią. W zasadzie i tak nie jestem z nią cały dzień, bo jak pisałam pracuję, a Pola w tym czasie jest babci i dziadka. Tam to się chyba wyszaleje - dziadek bardzo lubi dzieci. Nie wiem na ile znasz sytuację w Polsce (długo mieszkasz w Stanach?), ale z jednej przeciętnej wypłaty ciężko jest się utrzymać, więc w zasadzie nie mam wyboru. Poza tym trudno jest w ogóle znaleźć pracę i jak już ją mam to muszę sobie szanować (dlatego też nie mogę sobie pozwolić na drugie dziecko - pewnie zaraz by mnie zwolnili). Rynek pracy u nas jest w fatalnym stanie. Teraz ja się pożaliłm a Ciebie to pewnie nie interesuje. Napisz mi coś więcej o swojej rodzinie, gdzie dokładnie mieszkacie. Trzymaj się i nie przejmuj opinią innych. Pa.Wysłałam to przez pocztę, ale pokazuje, że mam zły Twój adres, więc wysyłam jeszcze raz przez eDziecko. Ciekawe, czy do Ciebie doszło raz czy dwa.Alina
    • Gość: patryk Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 19.06.02, 09:00
      Czesc jestem mamą 2-letniego Patryka. Mam problem z karmieniem go. Wszystko co mu podaje jest na nie, choc kiedyś było inaczej. Z repertuaru menu zostało: chleb z masłem ,suchy lub odsmażony na oleju, rosół z makaronem, ziemniaki z masełkiem lub sosem, mieso gotowane.Poradźcie co robic. Oczywiscie jak inne przechodzi bunt.Pabi
      • Gość: Agnieszka1974 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 19.06.02, 10:05
        cześć! Ja bym się nie przejmowała. Moim zdaniem i tak dużo je. Jak zaczniesz Małego zmuszać to na przekór Tobie - nie będzie jadł. Co kilka dni spróbuj po prostu wziąć coś ze swojego talerza na widelec i zapytaj czy ma ochotę spróbować, jak nie to nie - bez dyskusji, za kilka dni spróbuj znowu z czymś innym. Moja Nina między 20 a 26 miesiącem (cały okres jesienno zimowy) jadła tylko makaron i ogórki pod każdą postacią - w ogromnych ilościach, piła tylko mleko z kaszką i rumiankową herbatkę. Na deser chrupki kukurydziane. I nagle 2 m-ce temu zaskoczyła, zażądała mięska i zaczeła jeść wszystko. Chociaż ma dni, że nie je nic (dosłownie), a następnego dnia zje wiecej ode mnie :-)pzdr Agnieszka
      • Gość: alinaw Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 19.06.02, 10:08
        Cześć. Mama na imię Alina. Moja córeczka Paulinka skończyła 11 maja 2 latka. Podobnie jak Twój Patryk nie je nic, oprócz chleba z masłem, rosołu z makaronem i od ostatnich kilku dni kotlet schabowy (przypuszczam, że to będzie tylko chwilowe). Dużo pije, je owoce, serki(choć nie zawsze). Jest szczupła, ale pani doktor powiedziała, że w normie. Nie zmuszam jej do jedzenia, choć czasem potrafi cały dzień nic nie jeść. Są też takie dni, że nadrabia i wtedy potrafi naprawdę dużo zjeść. (Żartuję, że je jak chomik) Myślę, że ważne jest, żeby utrzymywała wagę w normie, choćby w jej dolnej granicy, a z czasem może wszystko się ureguluje. Powodzenia.
        • Gość: patryk Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 20.06.02, 09:11
          Dzieki za pocieszenia. Patryk czesem je serki, ale trzeba go czymś zająć. Ma owocowstręt, soków też nie lubi ,chyba że rozrobione z wodą mineralną. Wagę ma w normie ok.17kg.Mam nadzieję że kiedyś sam się skusi na kolorowe owoce. Bardzo chętnie je owoce jak są na obrazku, ale jak ma je w zasiegu reki zrywa i podaje je mnie. Orzeszki i paluszki jadłby kilogramami i to go chyba trzyma. Obiady wspólne bardzo lubi , bo je z wszystkich talerzy. Od każdej osoby siedzącej przy stole musi coś sprubować.Sorry że od razu nie odpowiadam, ale pracuję na pół etatu i jestem tylko do 12.00.PozdrawiamPabi
    • Gość: kubusiamama Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 25.06.02, 15:49
      Nareszcie udało mi sie wskoczyc Co prawda mój Kubas ma dopiero 18 miesięcy ale takiej granicy wiekowej tu nie ma.Wydawało mi się że tak niedawno sie urodził a tu już tyle dni i wspólnych miesięcy upłynęlo ...A ja tez kiedys przeżywałam rozstępy w ciąży .. porody....karmienie piersią... i pierwsze kroczki teraz mały biega że trudno mi go dogonić. Zwykle ciąży plecak z ekwipunkiem ....Drogie mamy, czy Wy też widzicie jak szybko ucieka nam czas ...
    • Gość: Edyta-C. Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 25.06.02, 19:03
      Cześć.Pozdrowienia od Edyty i mojej 2 letniej Klaudi,5 letniego Kamila.Jesteśmy z Krakowa.
    • Gość: Bułeczka Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 26.06.02, 10:00
      Czesc, a moja Wiktoria 6 sierpnia skonczy dwa latka . Jestesmy z Gliwic.pozdrawiamy wszystkich
      • Gość: 290673 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 26.06.02, 11:18
        Mateusz skończył 2 lata 9.06.2002, mam na imię Marta, 29 lat, jestem z okolic Wołomina. HEJ !!!
    • Gość: iwonaw Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 28.06.02, 13:04
      Hej Gosiu,Moja córka urodziła się 25 stycznia 2000r. Jeżeli masz ochotę podzielić się Twoimi wzlotami i upadkami wychowczymi napisz na priva. Mam 32 lata. Mieszkam w piernikowym mieście Mikołaja KopernikaIwona
    • Gość: mada_w Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 28.06.02, 14:59
      Ja też się dopisuję. Mój Mikołaj urodził się 17 stycznia 2000r. Jest zbuntowanym, ciągle gadającym i najwspanialszym dwulatkiem pod słońcem. Uwielbiam spedzać z nim czas, a trochę mamy go mało bo ja niestety pracuję.Mieszkamy na warszawskim Ursynowie.Chętnie razem z innymi poszukam rozwiązań jak najłatwiej przejść przez te zbuntowane momenty.Pozdrawiam,Magda mama Mikołajka
      • Gość: 171176 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 28.06.02, 21:25
        Czesc Gosiu,tu anielka.Moj brzdac jest z 12.03.2000.Jak tam sobie radzisz z malutka?Moj brzdac jakos ostatnio spokojniejszy sie zrobil,ale za to ma gadane!! :lol:OK,to narazie,napisz jak tam sobie radzisz z Sylwia?PozdrawiamAnielka :hello:
    • Gość: 21081970 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 02.07.02, 22:32
      Hejeczka wszystkie mamusie 2-latków.Mieszkam pod Warszawą, mam 32 lata. Moja Marianna w lutym skończyła 2 lata i pomijając takie drobiazgi jak wspomniane przez was bunty 2-latka, niechęć do jedzenia i ogromna chęć podejmowania własnych decyzji (np paradowanie w upalny dzień po ogródku w kaloszach, sztormiaku i z parasolem, lub wręcz przeciwnie uciekanie z domu na golaska)jest słodziutką, kochaną i bardzo sprytną dziewczynką. Ostatnio doszedł mi jeszcze jeden stres bo 26.05 urodziła się młodsza siostrzyczka Marianny, Majka. Marysia jakoś radzi sobie z zazdrością ale jest to dla niej i dla mnie bardzo trudny czas. Ja spodziewałam się, że może być gorzej, ale i tak chciałabym móc poświęcać jej trochę więcej czasu :(.:hello: Gośka
    • Gość: sabcia Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 03.07.02, 08:13
      Cześć,Ja mam 28 lat, a moja córeczka skonczyła 2 latka 1 lipca. Ma na imie Olga. Mieszkamy w Łodzi.
      • Gość: viktoria Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 03.07.02, 19:44
        Cześć mam dwuletniego synka Maciusia (dokładnie 2lata i 3 m-ce) i 5-miesięcznego synka Mikołaja. Mieszkam w Szczecinie. Moi chłopcy są słodcy ale bunt dwulatka i jego wściekłe wrzaski w połączeniu z przerażeniem tymże odgłosami 5 miesięcznego malucha to czasami dla mnie za dużo. :fou:
    • Gość: akbar Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 12.07.02, 14:30
      Cześć tu Ola mam 30 lat. Mój synek dziś świętuje swoje drugie urodzinki. Jest małym, kochanym łobuzkiem, o doskonałym apetycie i wielkiej woli poznawania świata. Na szczęście nie ujawnia jeszcze żadnego buntu, choć czasami potrafi zaprotestować. Chętnie porozmawiam w innymi mamami o naszych smykach.
      • Gość: 0107 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 12.07.02, 18:10
        Serdeczne życzenia dla małego solenizanta. Niechaj zawsze będzie szczęśliwym smykiem, potem młodzieńcem, oraz dorosłym.Basia, mama Łukaszka, który 2 lata skończy 26 lipca.
    • Gość: kaś Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 14.07.02, 16:10
      Gosiu ja również mam 26 lat a moja córeczka w lipcu skończyła 2 latka ma na imie Karolina a ja Kaśka, w sierpniu rodzę następnego Brzdączka. Bardzo chętnie z Tobą będę korespondować jeśli masz ochotę Pozdrawiamy serdeczniez Wyszkowa.
      • Gość: franciszek Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 15.07.02, 19:33
        Moja Julia 25 lipca konczy dwa latka, a ja mam termin na 4 sierpnia z braciszkiem. Mam 26 lat , na imie tez Kasia, mieszkam w Stanach. Pozdrawim Kasia
    • Gość: SANI Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 15.07.02, 19:11
      Witam!!!!!!!Mam na imię Ania mam 26 lat moja córcia jest ze stycznia 2000,pochodzimy z Bielska -Białej.Pozdrawiam Sani z Madzia (teraz już 2,5 latką) rany jak ten czas szybko leci...a niedawno była jeszcze małym bobaskeim...a teraz przekorną dwulatką!!!!!!!!!!Napiszcie jak tam z wagą i wzrostem waszych pociech?Bardzo mnie to interesuje!!!!!!Madzia ma 102 cm i waży 18 kg.pa,pa
      • Gość: franciszek Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 15.07.02, 19:37
        Moja Julia wazy 11 kg przy wzroscie 85 cm. 25 lipca skonczy dwa latka.To chyba w normie, prawda? Wyglada zupelnie przecietnie, moglaby jesc troche wiecej bo narazie niejadek z niej okropny. Kasia
      • Gość: paloma Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE IP: *.* 27.07.02, 22:15
        Witajciesmile)))tez jestem mama 2 latki, a wlasciwie bede 7 wrzesnia 2002r!!!! Moja Nataszka, ma okolo 11kg przy wzroscie 86cm.I jest w ogole cudownasmile))Ania
    • gg27 Re: MAMY 2 LATKOW ODEZWIJCIE SIE 27.06.03, 15:13
      Jestem mamą Szymonka, który urodził się 30.05.2001.
      Pozdrawiam wszystkich 2-latków i ich mamy.
      Grażyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka