Dodaj do ulubionych

Dzieciaczki z lipca 2002

IP: *.* 03.08.02, 15:52
Cześć,Może znajdą się tu jakieś lipcowe mamusie? A już zupełnie super by było gdyby mieszkały na Wawrzyszewie w Warszawie, to i osobiście można by pogadać.Ja jestem mamą 3 tygodniowej Zuzi i nie mogę się pozbyć ciągłego niepokoju o nią, że coś z nią jest nie tak, że ja robię coś niewłaściwie. Macie podobne problemy?Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: franciszek Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 03.08.02, 23:59
      Niestety mieszkam dosyc daleko.. w Stanach..., ale mam dwutygodniowego synka i rownie mnostwo watpliwosci mimo ze to moje drugie dziecko. Maly dopiero co "wyszedl" z zoltaczki , a juz okazuje sie ze z jego sercem jest cos nie tak ,juz w piatym miesiacu ciazy bylo to widac na usg. I znowu czekaja nas badania, szpital, lekarze...Nie wiem skad brac na to sile... Chyba mam cos w rodzaju poporodowej depresji, musze to przeczekac. Kasia
      • Gość: she77 Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 04.08.02, 07:38
        Mój synek jest także z lipca - dokładnie z 6-go :))) I tak samo niepokoi mnie wiele pewnie niepotrzebnych rzeczy. Pewnej nocy gdy spał już ponad trzy godziny, to wstałam i poszłam sprawdzić czy nic mu się nie stało - zdziwiło mnie, że tak długo śpi i nie dopomina się o jedzenie To już chyba obsesja? Zamiast cieszyć się, że coraz dłużej potrafi spać po karmieniu, to ja głupia martwię się czemu tak długo śpi :(Pozdawiam gorąco mamusie i całuję maluszki :)Jagoda
    • Gość: aga1306 Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 05.08.02, 21:53
      cześć,Mój maluszek - synek tez jest lipcowy, ma dopiero 11 dni. To moje pierwsze dziecko więc wszystkiego się dopiero uczę. Niepokój czy dziecko dobrze się rozwija będzie nam mamom towarzyszył chyba już zawsze od chwili narodzin naszych dzieci. Jak mnie coś niepokoi to szukam w róznych ksiązkach, internecie by się uspokoić, że wszystko z nim o.k. Może zatem powymieniamy się spostrzeżeniami?
    • Gość: urszk Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 08.08.02, 17:41
      Moja córeczka urodziła się 6 lipca, nazywa się Julia, jest słodziutka, nawet przez całe dnie, kiedy nie chce spać i płacze.Hej!Ulka
      • Gość: Gosia12... Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 08.08.02, 19:03
        Cześć!Moja córcia jest z 12 lipca. Jest to moje trzecie dziecko, więc do wszystkiego podchodzę już spokojniej. Dziewczyny, uwierzcie mi, to tylko kwestia wprawy. Nawet się nie obejrzycie, jak ze wszystkim zaczniecie sobie radzić. A niepokój o dziecko zostanie w Was chyba już do końca życia, obojętnie czy to będzie pierwsze czy dziesiąte dziecko.Pozdrawiam wszystkie mamyGosia
    • Gość: urszk Re: Dzieciaczki z lipca 2002 IP: *.* 13.08.02, 20:05
      Ile wasze dzidzie ważą? Moja Julię pediatra zważyła jak miała 33 dni i oczom nie wierzyłam! 5,5 kg!Hej!Ulka
      • Gość: aga1306 Re: Dzieciaczki z lipca 2002-waga IP: *.* 14.08.02, 14:07
        mój maluch ma niecałe 3 tyg., ostatnio byl ważony jak miał 15 dni-ważył 3620g, to i tak sporo bo w ciągu niecałych 2 tyg. przybrał pół kg- odrobił straty po spadku wagi po urodzeniu ( 3400 waga urodz., spadł na 3100), podobno dzieci powinny w ciągu 2 tyg. osiągnąć wagę urodzeniową, ile będzie miał jak skończy miesiąc trudo przewidzieć, na sporo bo je chętnie i często..p.s. jak są ważone wasze dzieci z pieluszka czy bez? (byłam w swojej przychodni i się zdziwiłam bo tam ważą dzici w pampersach..)
        • Gość: she77 Re: Dzieciaczki z lipca 2002-waga IP: *.* 14.08.02, 17:14
          Sebastian gdy się urodził miał 3230 g, a 26 dni później 4450g. To chyba całkiem nieźle? Byl ważony bez pampersa. Trochę to dziwny pomysł: ważyć dzieci w pieluszkach. Przecież te pieluszki czasami są naprawdę ciężkie i niepotrzebnie fałszują wynik ważenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka