Dodaj do ulubionych

1999-GRUDZIEŃ i okolice

IP: *.* 30.09.02, 23:03
Hej! moja Ania 15-tego grudnia skończy 3 latka. Do przedszkola nie chodzi bo takowego u nas nie ma-mała miejscowość, edukacja zaczyna się od zerówki. Ale i tak zna dużo wierszyków, piosenek. Świetnie układa puzzle- 60 elementów to już zbyt łatwe.Żeby jednak nie było zbyt różowo- nie woła o nocnik. Owszem ,bez pieluchy chodzi już od marca a nocne wpadki są sporadyczne. Tylko w dzień ciągle mokro jeśli tylko w porę nie zaciągnę jej do łazienki.A odbywa się to często "prośbą, groźbą i siłą". Ania ma też siostrzyczkę,majową Agatkę.Ostatnio już jej nie oddaje, a na początku ...każdemu ,kto by tylko zechciał.Milka
Obserwuj wątek
    • Gość: Silije Re: 1999-GRUDZIEŃ - styczeń 2000 IP: *.* 01.10.02, 20:34
      Moja Julka jest z 3 stycznia 2000, chodzi już do przedszkola, z czym nie mamy żadnych problemów. Także zna mnóstwo wierszyków, piosenek (ładnie śpiewa), zna literki i cyferki, jest samodzielna w łazience, z kolei zupełnie nie umie rysować nic, co by się z czymkolwiek kojarzyło. Nie wiem jak rozwinąć w niej namiastkę zdolności plastycznych, sama ich kompletnie nie posiadam!!!
      • Gość: Marta24 Re: 1999-GRUDZIEŃ - styczeń 2000 IP: *.* 03.10.02, 12:24
        Michał jest z lutego 2000. Nie chodzi do przedszkola, wierszyków nie bardzo chce sie uczyć , ale kilka zna. Jest małym majster klepką ciągle coś naprawia, robi konstrukcje z klocków.
      • Gość: Mamamisia Re: 1999-GRUDZIEŃ - styczeń 2000 IP: *.* 19.11.02, 23:05
        Hej, jestem mamą prawie trzyletniego Michałka, urodził się 4 stycznia 2000 r. w Warszawie i też juz chodzi do przedszkola.
    • Gość: Brzoza Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 09.10.02, 09:40
      Witaj !!!Moja Daria jest z 16.12.1999r. Mieszkamy w Krakowie. Uwielbiamy rowerowe wycieczki (mała siedzi z tyłu na foteliku). Ten sezon jednak z wielkim żalem już pożegnaliśmy. Od września uczęszcza do przedszkola i jest bardzo zadowowlona z tego faktu. To mała "Zosia samosia".Sardecznie pozdrawiam.
      • Gość: baba Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 09.10.02, 10:08
        Witam!!!!Moja Julka 3 urodzinki będzie miała 29.10Nie chodzi do przedszkola tylko do niani i zupełnie nie wiem jak ją przekonać do dzieci w swoim wieku.Jest moją największą radością, uwielbia śpiewać, układać wszelkie układanki, kocha książeczki i nie może się obejść bez mamy.Jest największą przylepą jaką znam.Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki i ich mamusie.Aga z julią
    • Gość: MałgośkaR Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 09.10.02, 20:58
      Witam.Mój synek skończy 3 latka 21 grudnia.Jest wysoki i szczupły. Do przedszkola też nie chodzi.Zna piosenki, uwielbia "jedyneczkę", "budzika" i kubusia puchatka.Lubi układać klocki, puzlle i różne konstrukcje z zabawek.Chętnie chce malować też farbkami, choć nie za bardzo mu to wychodzi( my z mężem też nie umiemy ładnie rysować).Za to z jedzeniem to już mamy większe kłopoty. Jeszcze do niedawna jadał papki, gdyż grudki wypluwał lub wymiotował, ale teraz już jest dobrze.Ostatnio z zapałem uczy się liczyć do pięciu, co mu nieżle wychodzi.A tak w ogóle jest rezolutny, trochę przemątrzały i bardzo pogodny, no i oczywiście uparty.
    • Gość: annnka Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 17.10.02, 18:42
      Cześć . Mój Michał jest z 18 stycznia 2000 .Ja nazywam się Anka i mieszkam w małej miejscowości w województwie podkarpackim . Nic wię cej teraz nie napisze ponieważ moje serce bardzo chce jesć i ide mu coś zrobić . Nawet w tej chwili mówi do mnie mamusia ( mówi tak jak bardzo coś chce , bo tak to mówi do mnie Ania ).
      • Gość: 1966.02.05 Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 18.10.02, 23:01
        Witam jeszcze raz!Ania, gdy jej tato wyjdzie do pracy,potrafi biegać od okna do okna, wołając donośnym głosem "Tata wracaj, Wiesiek wracaj".A z nocnikiem nadal te same problemy. Już sama nie wiem jak mam ją tego nauczyć.Milka
    • Gość: Dorota25,5 Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 20.11.02, 08:46
      Moja Juleczka urodziła się 25 listopada 99 i za5 dni będzie imprezka. Chodzi do przedszkola od września i jest ok. Teraz jest w domu bo ma kaszel i idę z nią dzisiaj do lekarza.Bardzo lubi bawić się w przedszkole, sama umię się bawić, dużo śpiewa i to bardzo głośno. Puzli nie układa bo to wymaga koncentracji i spokoju, a w niej płynie gorąca krew.Na urodziny kupie jej domino i mam nadzieję, że będzie ze mną grać.Potrafi jeździć na rowerze, bardzo szybko, hulajnoga też nie jest jej obca a także deskorolka.Czasami lubi słuchać mojego czytania, ale tylko o misiu puchatku. To typ Zosii-Samosii, wszystko sama. Więc książki też sama czyta, w swoim języku.Teraz dopiero się rozgaduję po polsku.Mieszkamy w Poznaniu. Teraz moja córcia chcę malować farbami, więc idę z nią malować.Pozdrawiam!!!!!!!!!!!
      • Gość: 1999 Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 20.11.02, 12:46
        A my właśnie po urodzinach - 14.11.1999. Tymek zażyczył sobie hulajnogę i nawet mu idzie jazda i ciuchcię hmm teraz tylko czeka mnie zapas baterii.Wczoraj dostał rogi renifera udawał Rudolfa i bawił mnie do łez. Tylko przeżywam kryzyz pracującej mamy, na wszystko brak czasu...
    • Gość: EwG Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 12.01.03, 16:39
      Mój Michał 10 stycznia skończył 3 lata.Jest bardzo oczytanym chłopcem, bo czytanie i oglądanie książeczek to jego główne zajęcie, aha książki muszą być ze zwierzętami, najlepiej takie dorosłe. Michał jest bardzo spolojnym i układnym dzieckiem.Niestety bardzo słabo mówi (ledwie kilka dwusylabowych słów)i tym sie martwimy.Ewa mama Michała
      • Gość: 1999 Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 13.01.03, 10:45
        Ewa! mój chłopak jak dostał bajki pod choinkę to stwierdził ze książka to napewno dla mamy.. Z tym mówieniem to tak różnie bywa szczególnie u chłopców może więcej kontaktu z rówieśnikami go zmobilizuje?
        • Gość: EwG Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 15.01.03, 19:23
          Mój Michał za to zaanektował totalnie trzy książki kucharskie, które dostałam od Mikołaja pod choinkę i nie chce oddać.
        • Gość: basiaurban Re: 1999-GRUDZIEŃ i okolice IP: *.* 18.01.03, 22:49
          Hej! Moja Karolinka urodziła się 04.12.1999r. Zrobiła mi tym piękny imieninowy prezent.Na razie jest jedynaczką, drugi dzidziuś w planach. Mała wspaniale się rozwija, gada jak najęta, potrafi przegadać swojego tatusia a to już coś.Bara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka