Dodaj do ulubionych

co w domu na stopki?

14.12.06, 12:47
do tej pory Oskar chodzi po domu w skarpetko-kapciach H&M bardzo sobie je
chwale bo stopa zawsze ciepla, nie spocona a co za tym idzie nie smierdzaca,
stopa nie jest "okuta" w buta tylko w milego kapcia, maluch super sie w nich
przemieszcza nie mamy problemow z chodzeniem, stopami

problem w tym ze najwieksze skarpetko-kapcie w H&M to rozmiar 20-21 (nie
widzialam wiekszych), z ktorego wlasnie wyrasta i bede zmuszona kupic jakies
nowe

i tu moje pytanie jakie kapcie Wam sie sprawdzily czyli maja te plusy jakie
opisalam wyzej stopa sie nie poci, nie koslawi, maluch swobodnie przez caly
dzien w nich lata
Obserwuj wątek
    • monika9710 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:04
      moja córcia chodzi w papciach zet-pol(nie wiem czy dobrze napisałam), teraz
      rozmiar 22.
      w papciach chodzi odkąd zaczęła chodzić, na boso też biega.
      • maretina Re: co w domu na stopki? 09.01.07, 21:54
        wow! moj syn ma 19smile
        chodzi w zwyklych kapciach a wieczormi je sciagam i zasuwa w skarpetach z absemsmile
    • inga75 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:06
      My tez mamy podobne kapciuszki i jestesmy z nich bardzo zadowoleni mimo, ze
      kilka razy dziennie musze je na nozke spowrotem zakladac bo Ivko nauczyl sie je
      blyskawicznie sciagac.
      Planujemy kupic wieksze w miare potrzeby, jednak u nas to nie klopot bo numer
      21-22 to jeden z najmniejszych i wieksze dostaniemy w jeszcze ladniejszych
      kolorach.
      • paulinka84 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:09
        Mu od samego początku w papciach. Najpierw 19, później 20 i od niedawna 21.
        Skarpetki sięn ie sprawdzają bo mały je ściagał, a skarpetko - papcie chciałam
        kupić, ale w moim maleńkim misateczku nic nie ma, a nie mam czasu pojechać
        gdzieś dalej na zakupy. Widziałam tylko duuuże skarpetko - papcie. Jak znajdę
        mniejsze to kupię i zobaczymy co z tego będziesmile
    • ninjo Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:09
      pati, sa w H&M wieksze skarpeto-kapcie. Co prawda ciezko je niestety dostac, z
      reguly sa do rozmiaru 20-21. A te wieksze sa czasami na dzialach dla wiekszych
      dzieci. ja kupilam dla Natalki 22-23 i od razu 24-25 z miesiac temu w H&M w
      Arkadii
    • kaliaa Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:12
      w hm sakrpetko kapcie sa nawet w nr 27-28, w kazdej wiekszej hurtowni
      dzieciecej powinnas dostac skarpetko -kapcie bezfirmowe. Poszukaj na zakupach,
      jakis czas temu dziewczyn podawalay adresy gdzie mozna kupic te wieksze
      rozmiary. Na algro tez mozna kupic te wieksze rozmiary. Moja mala chodzi po
      domu wymiennie: w samych skarpach, w kapciach lemigo, w kapciach befado, w
      skarpetko-kapciah nexta, i w kapciach gufo.
    • kraabik Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 13:21
      Ja odkąd Alicja zaczęła pewnie chodzić w domu zakładam jej papcie Zetpol. Teraz
      numer 20, wcześniej były butki Elefanten i papcie Befado. Skarpetki ściagała, a
      teraz w zimie w samych rajstopkach jest za zimno - mamy tylko panele i kafelki.
      A kupuję te papcie na allegro, dużo taniej.
    • pacific13 do Pati 14.12.06, 13:28
      Pati! Kupiłam skarpetko-kapcie na allegro, rozmiar 22-23, są też jeszcze
      większe. I są dużo tańsze niż w H&M.
      Kupowałam u tego sprzedawcy (wszystko było ok):
      www.allegro.pl/item150390483_kapitalne_skarpetko_kapcie_r_22_23_nowe_.html
      Pozdrawiamsmile
      • ninjo Re: do Pati 14.12.06, 13:36
        tu cena jest 21,50+ 5,50 za przesylke wiec razem 27 zl
        w H&M kosztuja na pewno ponizej 30 zl - nie pamietam dokladnie. Kojarzy mi sie
        24 zl, ale max 29 zl. Moge sprawdzic w domu wieczorem
        • pacific13 Re: do Pati 14.12.06, 13:49
          Sorry, nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się w h&m te mniejsze rozmiary (do
          20) były tańsze, a te wieksze sporo droższe (kołacze mi się w głowie cena ok.40zł).
          Ale głowy sobie uciąć nie dam. Zresztą będę tam jutro to mogę sprawdzićsmile
          • ninjo Re: do Pati 14.12.06, 13:54
            nie ma za co przepraszac, nie jestem emocjonalnie zwiazana z H&M smile))))
            mi sie tez wydaje, ze te mniejsze byly tansze. Jakos tak mi sie kojarzy, ze
            mniejsze rozmiary byly ok 20 zl, a wieksze ok. 24 czy 29zl. jakos tak

tak, jak napisalam w poscie obok wydaje mi sie, ze ten link, ktory przeslalas
            dotyczy takich samych kapcioskarpet, jak w H&M

niezaleznie od rozmiaru kosztuja 21,50 zl + przesylka
            mozna znalezc sporo tansze na Allegro innych producentow, ale nie wiadomo jak u
            nich z jakoscia
            • pacific13 do ninjo 14.12.06, 14:50
              > nie ma za co przepraszac, nie jestem emocjonalnie zwiazana z H&M smile))))
              smile)

Generalnie chodziło mi o to, że na allegro bez problemu można kupić większe, a o
              cenie napisałam tylko przy okazji, i jak widać jeszcze nie do końca prawdziwiewink

pozdrawiam!
      • wroba Re: do Pati 14.12.06, 13:44
        Pati ja kupiłam skarperko-kapcie w deichmanie za 19 zł, nie mają irchy pod
        spodem, tylko materiał z absem, ale u nas się sprawdzają.
        Pozdrowionka
        • adelle absy super!! 20.12.06, 12:44
          ja jestem zachwycona ABSami z pełną podeszwą firmy Sterntaler; bardzo dobrze
          trzymaja sie na nozce, stopki sie nie pocą. Tylko my zakladamy je na normalne
          skarpeteczki, tak jest najlepiej. Moj tymek je uwielbia,kapci niecierpi. W
          Wawie sa w paru miejscach - np na Roentgena w Amko, ale w necie tez mozna
          kupic:
          www.allegro.pl/item148726381_skarpetki_air_abs_silikon_sterntaler_super_.html
          pelen wybor rozmiarow i wzorow na stronie dystrybutora
          • wroba Re: absy super!! 20.12.06, 14:08
            Adelle dzięki za info, faktycznie fajnie wyglądają. Podaj mi jeszcze linka na
            stronę dystrybutora i napisz ile płaciłaś za nie w sklepie?
            Pozdrowionka
          • alfa36 Re: absy super!! 20.12.06, 14:11
            Adelle, możesz napisac dokładniej, w ktorym miejscu na Roentgena? Póki co kupiłam podobne skarpety w Deichmanie (innych u mnie nie znalazlam). W styczniu jadę do CO na Roentgena 5 i będę miała sporo czasu, więc poszłabym, o ile to gdzieś niedaleko. Zaznaczam, że wogóle nie znam Warszawy.
            • adelle Re: absy super!! 08.01.07, 12:29
              wybaczcie ze tak koszmarnie pozno odpisuje; wieki juz nie bylam na forum -
              jeszcze w starym roku.. na roentgena jest napewno w "Amko dla dzieci" Roentgena
              46. Tam chyba za 25 zl. Gdzieniegdzie jest trochę taniej. Ja w Łodzi za 20 zł
              kupiłam, no przynajmniej rozmiar 24 jest w takiej cenie, te większe od chyba
              26 - 34 są trochę droższe. Ale polecam na maxa. Mój tymek zupełnie juz kapci
              nie nosi. A piorą sie te absy super.

pozdrawiam,

adelle

alfa36 napisała:

> Adelle, możesz napisac dokładniej, w ktorym miejscu na Roentgena? Póki co
              kupił
              > am podobne skarpety w Deichmanie (innych u mnie nie znalazlam). W styczniu
              jadę
              > do CO na Roentgena 5 i będę miała sporo czasu, więc poszłabym, o ile to
              gdzieś
              > niedaleko. Zaznaczam, że wogóle nie znam Warszawy.
      • ninjo do pacific 14.12.06, 13:52
        znalazlam jeszcze inne wzory kapci u tego samego sprzedawcy z Allegro i ma
        miedzy innymi takie:

www.allegro.pl/item148798708_kapitalne_skarpetko_kapcie_r_28_29_nowe_.html
        to sa dokladnie takie jakie mamy z H&M, niektore inne wzory tez sie powtarzaja.
        Tzn., ze producent ten sam
        • patoga Re: do pacific 14.12.06, 15:56
          jej, ale to fajowe jest. Jaki rozmiar musiałabym kupić mojej Ali jak teraz ma
          kozaczki 23? Bo to z tą numeracją różnie bywa. Właściwie to z 23 zaczyna
          wyrastać, najlepszym wyjściem byłoby pewnie kupić 24 ale takiego nie ma sad
          • ninjo Re: do pacific 14.12.06, 16:28
            sa numery laczane: 22/23 lub 24/25
            Natalka ma 22/23 i sa na styk
    • kama755 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 15:09
      skarpety z abs-ami, ściaga je niestety często, ale podobno tak najzdrowiej dla
      nóżek
    • w1paula Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 15:24
      www.allegro.pl/item148985091_czy_to_bucik_czy_skarpetka_18_25_najpiekniej
      sze_.html rewelacja. H&M się chowają
      • pacific13 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 15:30
        Ale nóżka mu się nie poci...? Bo one są na gumowej podeszwie.
        Mieliśmy takie na gumowej podeszwie i mojemu synkowi nóżki się w nich pociły.
        Te z h&m mają tą przewagę, że są na skórzanej podeszwie.
        • ninjo Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 15:43
          tez mam takie watpliwosci, czy ktos z Was wie, na ile jest elastyczna ta gumowa
          podeszwa? na pierwszy rzut oka wyglada dosyc sztywno. bo wydaje mi sie, ze,
          jezeli jest sztywniejsza podeszwa, to powinien but trzymac w srodstopiu, zeby
          sie nie przesuwala, a tu zupelnie nie trzyma.
          ale to moje amatorskie dywagacje, bo sie nie znam na tym, z gory zaznaczam smile
    • pati775 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 16:26
      dzieki dziewczyny jak zwykle jestescie nieocenione smile
      na pewno zagladne jeszcze raz do H&M ale tym razem do sekcji dla dzieci
      starszych chyba z przyzwycajenia gnam zawsze do niemowlakow (hi, hi, hi)

jak nie znajde w sklepu zakup na allegro murowany

co do tych bucikow zaproponowanych przez w1paula to powiem tak ze na poczatku
      sama byla nimi zachwycona ale niestety noga sie poci i ten spod jest bardzo
      tepy moj chlopak sie w nich non stop przewracal (na dywanie, kaflach czy
      drewnie) sad jesli chodzi o gietkosc gumowego spodu to nie ma z tym problemu no
      i trzeba im oddac ze maja super wzornictwo smile ale niestety ilosc gleb mlodego
      mnie przerazila wiec H&M wygrywa u mnie a te na allegro wydaja sie byc
      identycznde, tej samej firmy
    • iva30 Re: co w domu na stopki? 14.12.06, 16:51
      A Ania chodzi w sandałkach Bartka. Od rehabilitantów i ortopedy wiem, że jeśli
      w domu nie ma dywanów, czyli jest twardo, dziecko powinno chodzić w dobrych
      bucikach, no i żeby stopy się nie pociły. U nas to zdaje egzamin.
    • alfa36 Re: co w domu na stopki? 15.12.06, 00:22
      A co myślicie o tych: www.allegro.pl/item145881428_sliczne_ciapki_ze_skarpeta_nowe_r_26_28_okazja_.html
      • alfa36 Re: co w domu na stopki? 15.12.06, 00:58
        Albo o tych: www.allegro.pl/item149870438_skarpetko_kapcie_z_misiem_pod_choinke_24_25gratis.html
        Jeszcze niegdy nie kupowalam na allegro, więc buszuję, szukam...
        • alfa36 A co z rozmiarem 15.12.06, 01:04
          Jeszcze Was pomęczę; jakub ma stopę dlugości 13, 5 cm zastanawiam sie nad tymi papuciami, ale skoro sprzedawca pisze, ze pasują na stopę od 12,5-13,8 to już sama nie wiem, ale powinny byc dobre czy kupić większe? Bo w kocu na rajstopę te skarpety będą (mam na mysli te z aukcji podanej przez jedną z Was).
          • ninjo Re: A co z rozmiarem 15.12.06, 10:04
            ja bym kupila wiekszy rozmiar, bo mysle, ze te by mogly starczyc tylko na
            chwile.
            co do aukcji, ktore zalinkowalas, te kapcie wygladaja podobnie, ale czy sa
            dobrej jakosci, nie wiem
    • sylwia_zi Re: co w domu na stopki? 20.12.06, 18:45
      wieczorem sie przyjrzę tym linkom oc podałyście.
      Moja ściąga wszystko i kapcie zetpola i skarpetki z absem, każde spodnie
      zapinane w kroku odpina, co chwila ją ubieramsad
      nic nie zdaje egzaminu
      • liniosek Re: co w domu na stopki? 28.12.06, 16:32
        moja po domu chodzi w grubych skarpetach antyposlizgowych.Myslalam tez o jakis
        kapuciach,ale nie wiem jakie?ta kapcio-skarpety wydaja sie fajne,ale czy one
        sie sprawdzaja?
        • alza73 Re: co w domu na stopki? 08.01.07, 15:32
          a ja kupuję butko-skarpetki firmy bical, ciężko dostać, ale są rewelacyjne.
          Mają zapachową podeszwę odpowiednio wyprofilowaną, w środku odpowiednie wkładki
          no i są fantastycznie kolorowe.
          www.allegro.pl/item154575357_czy_to_bucik_czy_skarpetka_18_25_najpiekniejsze_.html
    • aga.roro Re: co w domu na stopki? 09.01.07, 21:24
      kupiłam dzis w H&M w Poznaniu wspomniane skarpetko-kapcie ze Spidermenem,
      rozmiar 22-23, okazały się za małe niestetysad chłopięce - granatowe z czerwonym
      Spidermenem
      wystawię je jutro na allegro, wkleję link, może któraś z Was będzie chciała
      kupić. Zapłaciłam za nie 29,90.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka