kora524 19.12.06, 14:21 Tak sie zastanawiam czy któraś majówka już sie zdecydowała na drugiego dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakapcia Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 14:55 ja niestety dziś dostałam @ Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia111 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 15:26 ja poczekam ze trzy latka! Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 16:36 ja bym sie zdecydowała, ale po cesarce to za wczesnie.... ( a tak a propos - do dziewczyn po cesarce - ile trzeba czekać? co mówią Wasi lekarze? latka lecą i nie bardzo mam czas odkładać.... Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 16:50 Emilka, ja jestem po cc. W styczniu idę na kontrolę blizny. Jeśli wszystko się wygoiło to startujemy Czytałam o ciąży po cc. Czasami lekarze pozwalają na ciąże juz po 4 miesiącach. Wiec watro się przejść do ginka, który nie traktuje wszystkich jednakowo. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43873 Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 21:24 dzieki za link no wlasnie moj gin mowil 2-3 lata !! a wybieram sie do innego, chyba z Zofii w Wwie Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 17:01 Ja porozdawalam ciuszki po Tymku, a teraz sie zaczelam zastanawiac czy dobrze zrobilam To znaczy w ciazy na pewno nie jestem, ale zaczelam myslec o rodzenstwie dla Tymka. Przed Tymciem zarzekalam sie ,ze tylko jedno chce, ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
ssierzp Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 17:38 mnie mąż molestuje o córeczkę niemal od dnia porodu))ale aj chcę jeszcze zaczekać z roczek...półtora...jakoś mi szkoda Julka, bo uszczkniemy mu z opieki, miłości, bo ja wiem, z uwagi..pawnie sie mylę, ale czasami myślę, że nie umiałabym tak samo kochać drugiego dziecka....ale w ciązy być to super rzecz!te włosy, te paznokcie, ten błysk w oku)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:17 No miło w tej ciąży było (heh, nie pamięta się już swojego narzekania na brzuchol, rwę kulszową, hemoroidy, zażylakowane nogi, zadyszkę i takie tam ) ale ja się nie spieszę... Mam w planach "dojrzałe macierzyństwo" Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:38 Dziewczny nie spieszcie się. Dajcie swoim maluszkom nacieszć się sobą. Przy dwójce niestety czasu jest mniej na wszystko, a co za tym idzie na zajmowanie się dzieciaczkami. Między moimi córeczkami jest 3 lata róznicy i myślę, ze to minimum. Na codzień jest fajnie, bo starsza chodzi do przedszkola , a ja w tym czasie mogę się nacieszyć młodszą. Starsza przychodzi z przedszkola to staram się więcej czasu jej poświęcać. Teraz np. mam taką sytuację - obydwie są chore, młodsza oczywiście cały czas na rękach, stasza cały czas jęczy żeby się z nią bawić. Mam dość bo nie mogę zadowolić obydwu na raz. A gdzie jeszcze porządki przedświąteczne? Moim zdaniem rok czy dwa różnicy między dzieciaczkami to za mało. Aczkolwiek, jakby się przydarzyło.... to wcale bym się nie załamała)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:43 Muszę przyznać, że niecierpliwie czekam na taką wiadomość . ja już mam dwójkę i na razie czuję się jako matka zaspokojona. Marzy mi się wprawdzie córeczka, ale ten temat zostawiam na razie otwarty, nie mówię nie, nie mówię że na pewno. Teraz chcę się nacieszyć moimi wspaniałymi chłopcami . Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:57 hej, przeciez juz dwie dziewczyny z majowek pisaly, ze sa w ciazy. Ale moze bylo to na tym zamknietym forum. Ja mam dwoch synkow i marzy mi sie trzecie, ale oby nie za wczesnie. Miedzy pierwszymi jest 3,5 lata roznicy i naprawde (!!!): ani dnia mniej!!! Z jednym to byly wakacje w porownaniu z tym, co jest z dwojka. I moj starszy chodzi do przedszkola (fakt, ze musze tam 4 razy dziennie jezdzic mnie dobija...) i zajmie sie troche sam, a mimo wszystko jest o wiele, wiele ciezej niz z jednym. Z jednym dawalam sobie wogole bez problemu rade (choc tez mialam co robic). Moj maz b. duzo byl w rozjazdach i nie bylo to dla mnie zadnym uniedogodnieniem. Sama z malym co 2-3 miesiace latalam do Polski. Wszystko mozna bylo robic: tylko z dzieckiem. A teraz jest zupelnie inaczej. Nawet na glupie spacery mi trudno wyjsc, bo Niki nie znosi chodzic i caly czas mi jeczy. W domu matti jeczy... Juz nie wiem, co mam ze soba tu zrobic nieraz. dziewczyny! Nie spieszcie sie! Acha! I ja ciaze niezbyt milo wspominam. Mdlilo mnie przerazliwie przez pierwsze 3 miesiace. I nie wyobrazam sobie tego z malenkim dzieckiem na glowie. z moim prawie trzylatkiem bylo mi wtedy b. ciezko. I teraz jak widze na osiedlu mamy z jednym dzieckiem to sobie czasem mysle: tej to dobrze. Moze sobie tak chodzic po osiedlu, spotykac sie z kolezankami itd. caly dzien. Ja juz nie... Choc nie oddalabym oczywiscie zadnego ze swoich skarbow Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 21:24 Ja mam trzecie w planach, najlepiej za 2 lata, mąż chciałby już. Okresu jeszcze nie mam, ale nie zabezpieczamy się szczególnie, więc co będzie to będzie - wliczone mamy ryzyko - chociaż nasze oba chłopaki są po drobnym leczeniu mojego męża, za każdym razem na co innego, więc jak zabierzemy się na dobre za córeczkę to znowu wyślę go na badania. Ale wiecie jak jest- natura bardzo lubi robić psikusy... Co jakiś czas robie kontrolny test - na razie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
b.brzozowska1 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 22:06 ehh... własnie sama sobe zadaję to pytanie, bo mi sie okres spóźnia... jak weszłam na forum i zobaczyłam tutuł tego wątku to zadrżałam... nie czuję się jeszcze gotowa na kolejnego dzieciaczka, z tysiąca różnych powodów...także dlatego, że teraz chcę być dla mojego synka i jakoś nie umiem sobie wyobraznić "dzielenia" miłości na dwójkę... ehh...poczekamy - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ameneris20 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 22:57 Ja rozpoczęłam czwarty miesiąc ciąży,a mój Maksio urodził się 7 maja 2006.Drugie dziecko nie było planowane,ale już przyzwyczaiłam się do tej myśli i mam nadzieję,że będzie dobrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 00:18 Pewnie ze bedzie dobrze!!! podziwiam))) wg moich obliczen jestes rowniez majowka 2007? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hulaala Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 08:31 Urodzilam Mikojala jak mialam 27 lat a w nastepna ciaze chcemy zajsc do mojej 30-stki, czyli roznica bedzie 3-4 lata i bardzo chce aby to byla corka Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 ja:) 20.12.06, 09:48 Ja spodziewm sie Dzieciatka pod koniec lipca. Tak jak za pierwszym razem zaszlam w ciaze jak tylko o tym zamarzylismy (oczywiscie po podjeciu pewnych dzialan). Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka kachna79 20.12.06, 09:51 Gratuluje!!! I życzę dużo zdrówka dla całej rodzinki, a dla Ciebie dodatkowo dużo siły i radości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: kachna79 20.12.06, 11:28 Bardzo serdecznie gratuluję i Tobie i innym cieżarnym majówkom. Ja mam już parkę (różnica wieku 2 lata i 5 miesięcy) i na razie mi wystarczy. Ale jeżeli tylko będzie nas stać to chcemy jeszcze jednego malucha, ale to dopiero za kilka lat - jednak mam nadzieję zdążyć przed 40-tką Ciąża to naprawdę wyjątkowy stan i trochę już za tym stanem tęsknię Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 11:25 moje wielkie gratulacje! To niesamowite... Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
chaos222 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 11:42 Gratulacje dziewczyny- bede trzymac kciuki! ja musze troche poczekac ze wzgledow zdrowotnych-juz jeden aniolek nad nami czuwa- ale jak tylko bede miala zgode lekarzy na kolejna ciaze, to biore sie do roboty, choc w przyszylm roku przeprowadzka, tak wiec bylabym juz na nowym miejscu. Wiem ,ze nie bedzie latwo, ale z niecierpliwoscia czekam na ten dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 20:47 Ja też gratuluję! Super, bardzo się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
ineessa Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 20:02 Ja narazie w ciąży nie jestem i mam nadzieję, że nie nastąpi to w najbliższej przyszłości. Ale tylko ze względów finansowych. I tak już zmieniamy swoje życie przeprowadzka do innego miasta, nowa praca męża a i ja będę szukać pracy żeby było trochę lepiej pod względem finansowym, bo przy dwójce pociech to jedna pensja to za mało. Między moimi córciami jest równo 1,5 roku różnicy. Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży z drugim dzieciątkiem załamaliśmy się z mężem, jak sobie poradzimy. Ale teraz uważam, że gdyby nie te głupie pieniądze to byłoby nieźle. Młodsza już skończyła 7 miesięcy. I jest coraz łatwiej. Powoli starsza zaczyna się z nią "bawić", chce ją bujać, podaje zabawki itp. A z czasem myślę, że będzie jeszcze lepiej. Nie powiem, czasami jest bardzo ciężko. Dzilenie czasu i swojego zainteresowania nimi jest faktycznie trudne, ale do zrobienia. I myślę, że mała różnica wieku między dziećmi jest nawet dobra. Patrząc z czasem za 2,3 lata będę miała już dwójkę odchowaną, dawno pieluchy będą z głowy, a któs kto będzie miał różnicę między dziecmi 3,4 lata to znowu będzie siedzieć w pieluchach. Pozdrawiam szczególnie mamy majóweczki, które już oczekują następnego maleństwa i te, które się na to zdecydują. Ja nie mówię nie następnemu dziecku. Niech tylko się trochę odkujemy finansowo i córcie podrosną. Wtedy będziemy myśleć o następnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 21:24 Dziewczyny, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
muminkowa Re: a może któraś już jest w ciąży!! 21.12.06, 14:20 Majowa Alicja jest moim drugim dzieckiem, pierwszy jest synek Antek starszy od Ali o 1,5 roku. O trzecim na razie nie myślę. Antosia urodziłam przez cc, Alę naturalnie bez żadnych komplikacji, choc poród był wywoływany, bo byłam po terminie. Moja ginekolog mówiła, że już po roku od cc możemy się starać o kolejne dziecko... postaraliśmy sie nieco wcześniej. Lekarka ngdgy mnie nie nastawiała, że 2 dziecko też urodze przez cc, mówiła, że wszystko będzie zależeć jak będzie przebiegać poród, no i udało się naturalnie. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 dzieki za dobre slowa:) 22.12.06, 10:07 czasem budza sie we mnie obawy, ale tak naprawde to coraz bardziej sie ciesze. Ja mam cztery siostry, ale roznica wieku jest duza (od czterech do dwudziestu dwoch lat) wiec trudno mowic o przyjazni czy wspolnych zainteresowaniach. Ja marze o czworce lub piatce dzieci ale chcialabym zeby byly one zblizone wiekowo. Po drugim Dziecku pewnie chwile odczekamy, a potem znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
kora524 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 22.12.06, 12:52 Hej dziewczyny widze że Temat następnej ciąży jest popularnyWszystkim spodziewajżcym się gratulacje wielkie a starajacym sie powodzenia !!! Ja jak na razie nie mogę sobie wyobrazić dwójki dzieci przecież tak kocham benia i nie wiem czy wystarczy mi miłoście do drugiego dziecka.Troche głupio to brzmi ale może musze to przetrawić bo podobno mołośc sie mnoży a nie dzieli Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 ja bylam:((( 23.12.06, 01:31 8 listopada poronilam, dzidzi zupelnie nieplanowane, ale i tak bylo mi bardzo smutno(( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: ja bylam:((( 23.12.06, 09:23 oj, współczuję, mam nadzieję, że już się w miarę pozbierałaś, mocno przytulam Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: ja bylam:((( 23.12.06, 13:20 Inez, strasznie mi przykro Planujesz w niedługim czasie następną ciążę? Ściskam Cie Mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 dziekuje:))) 23.12.06, 14:27 dziekuje dziewczyny))) jestescie bardzo mile))) nie planuje kolejnej ciazy, jestem zbyt zmeczona i do tego dochodza jeszcze inne problemy. moj maz tez nie chce. nic na sile, jak bedziemy gotowi zeby dac Alankowi rodzenstwo, to wezmiemy sie do roboty))) pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t kora524 25.12.06, 22:10 możesz być pewna że ta miłość sie mnoży. Ja też przed urodzeniem drugiej córeczki miałam obawy o to czy pokocham ją tak mocno jak tą pierwszą. Kocham je obydwie strasznie, okropnie, bardzo)) Odpowiedz Link Zgłoś