Dodaj do ulubionych

a może któraś już jest w ciąży!!

19.12.06, 14:21
Tak sie zastanawiam czy któraś majówka już sie zdecydowała na drugiego
dzieciaczkasmile
Obserwuj wątek
    • agakapcia Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 14:55
      ja niestety sad
      dziś dostałam @

sad
    • ulcia111 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 15:26
      ja poczekam ze trzy latka!
    • emmilka a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 16:36
      ja bym sie zdecydowała, ale po cesarce to za wczesnie.... sad(
      a tak a propos - do dziewczyn po cesarce - ile trzeba czekać? co mówią Wasi lekarze?

latka lecą i nie bardzo mam czas odkładać....
      • olutek_m Re: a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 16:50
        Emilka, ja jestem po cc. W styczniu idę na kontrolę blizny. Jeśli wszystko się
        wygoiło to startujemysmile
        Czytałam o ciąży po cc. Czasami lekarze pozwalają na ciąże juz po 4 miesiącach.
        Wiec watro się przejść do ginka, który nie traktuje wszystkich jednakowo.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43873
        • emmilka Re: a jak po cesarce - kiedy można? 19.12.06, 21:24
          dzieki za link
          no wlasnie moj gin mowil 2-3 lata !! a wybieram sie do innego, chyba z Zofii w Wwie
    • matie31 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 17:01
      Ja porozdawalam ciuszki po Tymku, a teraz sie zaczelam zastanawiac czy dobrze
      zrobilam smile To znaczy w ciazy na pewno nie jestem, ale zaczelam myslec o
      rodzenstwie dla Tymka. Przed Tymciem zarzekalam sie ,ze tylko jedno chce, ehh..
    • ssierzp Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 17:38
      mnie mąż molestuje o córeczkę niemal od dnia porodusmile))ale aj chcę jeszcze
      zaczekać z roczek...półtora...jakoś mi szkoda Julka, bo uszczkniemy mu z
      opieki, miłości, bo ja wiem, z uwagi..pawnie sie mylę, ale czasami myślę, że
      nie umiałabym tak samo kochać drugiego dziecka....ale w ciązy być to super
      rzecz!te włosy, te paznokcie, ten błysk w okusmile))))
    • gosika78 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:17
      No miło w tej ciąży było (heh, nie pamięta się już swojego narzekania na brzuchol, rwę kulszową, hemoroidy, zażylakowane nogi, zadyszkę i takie tam smile) ale ja się nie spieszę... Mam w planach "dojrzałe macierzyństwo" smile
    • anja.t Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:38
      Dziewczny nie spieszcie się. Dajcie swoim maluszkom nacieszć się sobą. Przy
      dwójce niestety czasu jest mniej na wszystko, a co za tym idzie na zajmowanie
      się dzieciaczkami. Między moimi córeczkami jest 3 lata róznicy i myślę, ze to
      minimum. Na codzień jest fajnie, bo starsza chodzi do przedszkola , a ja w tym
      czasie mogę się nacieszyć młodszą. Starsza przychodzi z przedszkola to staram
      się więcej czasu jej poświęcać.
      Teraz np. mam taką sytuację - obydwie są chore, młodsza oczywiście cały czas na
      rękach, stasza cały czas jęczy żeby się z nią bawić. Mam dość bo nie mogę
      zadowolić obydwu na raz. A gdzie jeszcze porządki przedświąteczne?
      Moim zdaniem rok czy dwa różnicy między dzieciaczkami to za mało.
      Aczkolwiek, jakby się przydarzyło.... to wcale bym się nie załamałasmile))))
      • nitka111 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:43
        Muszę przyznać, że niecierpliwie czekam na taką wiadomość big_grin. ja już mam dwójkę
        i na razie czuję się jako matka zaspokojona. Marzy mi się wprawdzie córeczka,
        ale ten temat zostawiam na razie otwarty, nie mówię nie, nie mówię że na pewno.
        Teraz chcę się nacieszyć moimi wspaniałymi chłopcami smile.
    • pinik Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 19:57
      hej,

przeciez juz dwie dziewczyny z majowek pisaly, ze sa w ciazy. Ale moze bylo to
      na tym zamknietym forum.

Ja mam dwoch synkow i marzy mi sie trzecie, ale oby nie za wczesnie. Miedzy
      pierwszymi jest 3,5 lata roznicy i naprawde (!!!): ani dnia mniej!!!

Z jednym to byly wakacje w porownaniu z tym, co jest z dwojka. I moj starszy
      chodzi do przedszkola (fakt, ze musze tam 4 razy dziennie jezdzic mnie
      dobija...) i zajmie sie troche sam, a mimo wszystko jest o wiele, wiele ciezej
      niz z jednym. Z jednym dawalam sobie wogole bez problemu rade (choc tez mialam
      co robic). Moj maz b. duzo byl w rozjazdach i nie bylo to dla mnie zadnym
      uniedogodnieniem. Sama z malym co 2-3 miesiace latalam do Polski. Wszystko
      mozna bylo robic: tylko z dzieckiem. A teraz jest zupelnie inaczej. Nawet na
      glupie spacery mi trudno wyjsc, bo Niki nie znosi chodzic i caly czas mi jeczy.
      W domu matti jeczy... Juz nie wiem, co mam ze soba tu zrobic nieraz.

dziewczyny! Nie spieszcie sie!

Acha! I ja ciaze niezbyt milo wspominam. Mdlilo mnie przerazliwie przez
      pierwsze 3 miesiace. I nie wyobrazam sobie tego z malenkim dzieckiem na glowie.
      z moim prawie trzylatkiem bylo mi wtedy b. ciezko.

I teraz jak widze na osiedlu mamy z jednym dzieckiem to sobie czasem mysle: tej
      to dobrze. Moze sobie tak chodzic po osiedlu, spotykac sie z kolezankami itd.
      caly dzien. Ja juz nie...
      Choc nie oddalabym oczywiscie zadnego ze swoich skarbow smile
    • karolcia86 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 21:24
      Ja mam trzecie w planach, najlepiej za 2 lata, mąż chciałby już. Okresu jeszcze
      nie mam, ale nie zabezpieczamy się szczególnie, więc co będzie to będzie -
      wliczone mamy ryzyko - chociaż nasze oba chłopaki są po drobnym leczeniu mojego
      męża, za każdym razem na co innego, więc jak zabierzemy się na dobre za
      córeczkęsmile to znowu wyślę go na badania. Ale wiecie jak jest- natura bardzo
      lubi robić psikusy...
      Co jakiś czas robie kontrolny test - na razie nic.
      • b.brzozowska1 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 22:06
        ehh...
        własnie sama sobe zadaję to pytanie, bo mi sie okres spóźnia...
        jak weszłam na forum i zobaczyłam tutuł tego wątku to zadrżałam...
        nie czuję się jeszcze gotowa na kolejnego dzieciaczka, z tysiąca różnych
        powodów...także dlatego, że teraz chcę być dla mojego synka i jakoś nie umiem
        sobie wyobraznić "dzielenia" miłości na dwójkę...
        ehh...poczekamy - zobaczymy wink
    • ameneris20 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 19.12.06, 22:57
      Ja rozpoczęłam czwarty miesiąc ciąży,a mój Maksio urodził się 7 maja 2006.Drugie
      dziecko nie było planowane,ale już przyzwyczaiłam się do tej myśli i mam
      nadzieję,że będzie dobrzesmile
      Pozdrawiam
      • vanilia25 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 00:18
        Pewnie ze bedzie dobrze!!!
        podziwiamsmile)))
        wg moich obliczen jestes rowniez majowka 2007?
        pozdrawiam
    • hulaala Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 08:31
      Urodzilam Mikojala jak mialam 27 lat a w nastepna ciaze chcemy zajsc do mojej
      30-stki, czyli roznica bedzie 3-4 lata i bardzo chce aby to byla corka smile
    • kachna79 ja:) 20.12.06, 09:48
      Ja spodziewm sie Dzieciatka pod koniec lipca. Tak jak za pierwszym razem zaszlam
      w ciaze jak tylko o tym zamarzylismy (oczywiscie po podjeciu pewnych dzialan).
      • zu2ka kachna79 20.12.06, 09:51
        Gratuluje!!! I życzę dużo zdrówka dla całej rodzinki, a dla Ciebie dodatkowo
        dużo siły i radości. Pozdrawiam
        • ania175 Re: kachna79 20.12.06, 11:28
          Bardzo serdecznie gratuluję i Tobie i innym cieżarnym majówkom.
          Ja mam już parkę (różnica wieku 2 lata i 5 miesięcy) i na razie mi wystarczy.
          Ale jeżeli tylko będzie nas stać to chcemy jeszcze jednego malucha, ale to
          dopiero za kilka lat - jednak mam nadzieję zdążyć przed 40-tką smile Ciąża to
          naprawdę wyjątkowy stan i trochę już za tym stanem tęsknię smile
    • mysza_33 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 11:25
      moje wielkie gratulacje!
      To niesamowite...

Mysza
      • chaos222 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 11:42
        Gratulacje dziewczyny- bede trzymac kciuki!
        ja musze troche poczekac ze wzgledow zdrowotnych-juz jeden aniolek nad nami
        czuwa- ale jak tylko bede miala zgode lekarzy na kolejna ciaze, to biore sie do
        roboty, choc w przyszylm roku przeprowadzka, tak wiec bylabym juz na nowym
        miejscu. Wiem ,ze nie bedzie latwo, ale z niecierpliwoscia czekam na ten dzien.
      • babie_lato1 Re: Ameneris20 i Kachna79 20.12.06, 20:47
        Ja też gratuluję! Super, bardzo się cieszę!
    • ineessa Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 20:02
      Ja narazie w ciąży nie jestem i mam nadzieję, że nie nastąpi to w najbliższej
      przyszłości. Ale tylko ze względów finansowych. I tak już zmieniamy swoje życie
      przeprowadzka do innego miasta, nowa praca męża a i ja będę szukać pracy żeby
      było trochę lepiej pod względem finansowym, bo przy dwójce pociech to jedna
      pensja to za mało.
      Między moimi córciami jest równo 1,5 roku różnicy. Gdy dowiedziałam się, że
      jestem w ciąży z drugim dzieciątkiem załamaliśmy się z mężem, jak sobie
      poradzimy. Ale teraz uważam, że gdyby nie te głupie pieniądze to byłoby nieźle.
      Młodsza już skończyła 7 miesięcy. I jest coraz łatwiej. Powoli starsza zaczyna
      się z nią "bawić", chce ją bujać, podaje zabawki itp. A z czasem myślę, że
      będzie jeszcze lepiej. Nie powiem, czasami jest bardzo ciężko. Dzilenie czasu i
      swojego zainteresowania nimi jest faktycznie trudne, ale do zrobienia. I myślę,
      że mała różnica wieku między dziećmi jest nawet dobra. Patrząc z czasem za 2,3
      lata będę miała już dwójkę odchowaną, dawno pieluchy będą z głowy, a któs kto
      będzie miał różnicę między dziecmi 3,4 lata to znowu będzie siedzieć w
      pieluchach.
      Pozdrawiam szczególnie mamy majóweczki, które już oczekują następnego maleństwa
      i te, które się na to zdecydują.
      Ja nie mówię nie następnemu dziecku. Niech tylko się trochę odkujemy finansowo
      i córcie podrosną. Wtedy będziemy myśleć o następnym.
      • zebra51 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 20.12.06, 21:24
        Dziewczyny, gratulacje smile
    • muminkowa Re: a może któraś już jest w ciąży!! 21.12.06, 14:20
      Majowa Alicja jest moim drugim dzieckiem, pierwszy jest synek Antek starszy od
      Ali o 1,5 roku. O trzecim na razie nie myślę. Antosia urodziłam przez cc, Alę
      naturalnie bez żadnych komplikacji, choc poród był wywoływany, bo byłam po
      terminie. Moja ginekolog mówiła, że już po roku od cc możemy się starać o
      kolejne dziecko... postaraliśmy sie nieco wcześniej. Lekarka ngdgy mnie nie
      nastawiała, że 2 dziecko też urodze przez cc, mówiła, że wszystko będzie zależeć
      jak będzie przebiegać poród, no i udało się naturalnie.

pozdrawiam
      Monika
      • kachna79 dzieki za dobre slowa:) 22.12.06, 10:07
        czasem budza sie we mnie obawy, ale tak naprawde to coraz bardziej sie ciesze.
        Ja mam cztery siostry, ale roznica wieku jest duza (od czterech do dwudziestu
        dwoch lat) wiec trudno mowic o przyjazni czy wspolnych zainteresowaniach. Ja
        marze o czworce lub piatce dzieci ale chcialabym zeby byly one zblizone wiekowo.
        Po drugim Dziecku pewnie chwile odczekamy, a potem znowu...
    • kora524 Re: a może któraś już jest w ciąży!! 22.12.06, 12:52
      Hej dziewczyny
      widze że Temat następnej ciąży jest popularnysmileWszystkim spodziewajżcym się
      gratulacje wielkie a starajacym sie powodzenia !!!
      Ja jak na razie nie mogę sobie wyobrazić dwójki dzieci przecież tak kocham
      benia i nie wiem czy wystarczy mi miłoście do drugiego dziecka.Troche głupio to
      brzmi ale może musze to przetrawić bo podobno mołośc sie mnoży a nie dzielisuspicious
    • inia1984 ja bylam:((( 23.12.06, 01:31
      8 listopada poronilam, dzidzi zupelnie nieplanowane, ale i tak bylo mi bardzo
      smutnosad((
      pozdrawiamsmile
      • mysza_33 Re: ja bylam:((( 23.12.06, 09:23
        oj, współczuję, mam nadzieję, że już się w miarę pozbierałaś, mocno przytulam

Mysza
      • olutek_m Re: ja bylam:((( 23.12.06, 13:20
        Inez, strasznie mi przykrosad Planujesz w niedługim czasie następną ciążę?
        Ściskam Cie Mocno!!!
        • inia1984 dziekuje:))) 23.12.06, 14:27
          dziekuje dziewczynysmile))) jestescie bardzo milesmile))) nie planuje kolejnej ciazy,
          jestem zbyt zmeczona i do tego dochodza jeszcze inne problemy. moj maz tez nie
          chce. nic na sile, jak bedziemy gotowi zeby dac Alankowi rodzenstwo, to
          wezmiemy sie do robotysmile)))
          pozdrawiamsmile)))
    • anja.t kora524 25.12.06, 22:10
      możesz być pewna że ta miłość sie mnoży. Ja też przed urodzeniem drugiej
      córeczki miałam obawy o to czy pokocham ją tak mocno jak tą pierwszą. Kocham je
      obydwie strasznie, okropnie, bardzosmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka