Dodaj do ulubionych

Jaka woda do mleka?

27.12.06, 21:45
Jaką wodą rozrabiacie mleko modyfikowane? Zwykłą, z kranu, przegotowaną? Czy
mineralną?
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: Jaka woda do mleka? 27.12.06, 21:58
      my przewaznie mineralka niegazowana przegotowana w czajniku, a jak nie mam w
      domu to kranowka przegotowana.
      • karlis76 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 08:27
        używamy mineralnej niegazowanej przegotowanej 5 min od zagotowania, a jeśli już
        musi być kranówka to gotowana 15 min od zagotowania (zalecenia pediatry)

pozdrawiamy
        Karolina i Maja
    • hulaala Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 08:57
      Mikolaj pije przegotowana kranowe, bez gotowania 5 min.
    • september_77 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 09:45
      Eden krzeszowicki, mam w domu dystrybutor. I gotuję ponad 5 minut, zalecenie
      lekarza.
    • masza76 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 12:02
      a jaką mineralną kupujecie?
      • vanilia25 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 12:08
        Jaka jest w promocji. Chyba juz wszystkie pil Bartus i roznicy nie widze
        pomiedzy nimi. Ja tam zalecenia lekarza dodatkowo sama filtruje, bo jakby
        wszystkiego sluchac to okazalo by sie ze dziecku co chwile trzeba wyparzac
        zabawki, smoczki, jak tylko spadna na podloge, podobnie z tym gotowaniem wody.
        Nasze dzieci juz sa na tyle duze iz uwazam ze takiej potrzeby nie ma.
    • nikusia221 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 12:25
      my Primaverę w 5 litrowej butli, tania jest a odpowiednia, chyba, bo różnie to
      jest z tym co pijemy i jemy. Pisze że zdrowe, a nie jest.
    • malenkima Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 12:54
      od urodzenia zarówno do mleka jak i do picia daję zwykłą krakowską kranową
      gotowaną w czajniku i moja córka ma się naprawdę bardzo dobrze. uważam że to
      przesada z mineralną i to jeszcze gotowaną 5 minut. napędzanie biznesu
      producentom wody. a czytałyście o wodzie żywiec zdrój w świecie konsumenta i
      innych gazetach?? poczytajcie...
      • agus-ka Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 19:01
        ja czytałam o żywcu, do dzisiaj stoją jeszcze 3 butelki bo tak mnie od niej
        odrzuciło.
        Piję kranówę przegotowaną w czajniku, Tosi gotuję 5 min w garnku, ale to
        dlatego, że babcia się tak uparła, a mnie nie chce się sprzeczaćsmile)
      • magdakur Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 20:22
        możesz w skrócie opisac co o żywcu napisali? Na stronie świata konsumenta jest
        to chyba w numerze archiwalnym. Czekam na info smile - do tej pory używałam żywca
        do kaszek...
        • malenkima Re: Jaka woda do mleka? 29.12.06, 12:14
          mam skopiowany ten artykuł o "produktach polecanych przez Instytut Matki i
          Dziecka" które nawert nie były przez nich badane!!! była tam mowa zarówno o
          wodzie żywiec zdrój polecanej przez IMiD, która gdyby była kranówką i zbadałby
          ją sanepid to by kurek zakręcilismile jak i o danonkach ze zbyt dużą ilością
          wapnia ale też o baaardzo tłustych parówkach specjalnie dla dzieci i o naszych
          wspaniałych deserkach dla dzieci, które wybielają lastriko!!! jak chcesz to
          prześlę Ci to na e-maila.
    • gosiunia333 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 12:57
      a moj Michal pije normalna kranowe przegotowana, i tak juz pije ok 5 miesiecy,
      wczesniej pil mineralke, ale teraz to juz niewiadomo czy czasem kranowa nie
      jest zdrowsza
      • kokardka_80 Re: Jaka woda do mleka? 28.12.06, 16:24
        Primaverę.
    • linka4 Re: Jaka woda do mleka? 29.12.06, 13:26
      ja dla Kamilka do wszystkiego daję mineralną najczęściej żywiecką w 5litrowej
      butli bo taką mają u nas w sklepie.Dawałabym mu kranówę bo jak mieszkaliśmy u
      mojej mamy ma początku to pił taką ,ale tu u nas jest strasznie rdzawa.No i
      mimo filtrów wolę mu takiej nie dawać
      • daga210 link do artykułu o wodzie żywiec, danonkach, morli 29.12.06, 20:57
        www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=48
        prosze bardzosmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka