gosiik Re: czy wasze dzieci pija kakao? 03.01.07, 12:40 nie, bo ma na nie uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: czy wasze dzieci pija kakao? 03.01.07, 12:43 Czasami. Poprostu dodaję kakao rozpuszczalne do mleka modyfikowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: czy wasze dzieci pija kakao? 03.01.07, 13:33 mala nie ma uczulenia na kakao, ale nie daje jej. I tak jest duza dziewczynka nie chce jej jeszcze dodawac kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: czy wasze dzieci pija kakao? 03.01.07, 15:38 sporadycznie, raz na tydzien, ale gotuje takie ciemne, takie jak do ciast sie dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Tylko i wyłącznie... 03.01.07, 20:53 Jesli to co pije moja córka można nazwać kakao. Do mleka Bebiko 3 - płynnego w kartoniku dolewam zwykłego krowiego o smaku czekoladowym, inaczej za Chiny Ludowe nie wypije mleka,takiego zwykłego dla Juniora , musi mieć posmak czekolady albo inny np. waniliowy ps. czekoladę już dawno temu posmakowała, czy też ptasie mleczko nic jej po tym nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Nie 03.01.07, 23:05 Próbowałam parę razy ale nie zasmakowało (nesquick), i na mleku i bez, nawet raz do kaszy dodałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Tak 04.01.07, 13:13 Tak, czasami pije kakao. Karmię jeszcze piersią, więc mleka modyfikowanego nie podaję wogóle. Za to czasmi, zwłaszcza wtedy, gdy całą rodzinką siadamy do śniadania (np. w niedzielę), kakao robię dla wszystkich - także i dla naszej najmłodszej żabki. Robię je tak samo jak i dla nas: na zwykłym mleku, takim z foliowej torebki albo z butelki, nigdy UHT, kakao natomiast zwykłe mielone, absolutnie nie granulowane i słodzone świństwo w rodzaju np. nesquicka. Kakao jest bardzo zdrowe, ma dużą ilość magnezu. Pamiętam, jak kilka lat temu miałam niedobór tego pierwiastka. Lekarz nie przepisał mi wtedy żadnego suplementu, kazał mi po prosu jeść m.in. dużo gorzkiej czekolady i pić mocne kakao. Podziałało bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Tak 04.01.07, 14:22 My tez dajemy Zuzi kakao, ale rozpuszczalne do mleka modyfokowanego. Tak raz - dwa razy w tyg. Bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela nie smakuje 04.01.07, 15:55 Probowalam kilka razy, ale Filip nie chce pic ani kakao, ani mleka smakowego, ani zwyklego. Ale fakt-jak juz to bym dawala zwykle. Rozpuszczalne, choc sama je bardzo lubie, maja sporo cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: nie smakuje 04.01.07, 16:31 Kuba nie lubi.Ani kakao ani budyń go nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: NIE 04.01.07, 19:57 młoda dość dobrze wygląda, nie chce dodawać kalorii Nie chcialam aby poznała smak czekolady ale niektorzy w rodzinie nie rozumieją Napewno by jej posmakowalo bo sie dziewczyna rozsmakowala w ciastkach u babci, ale ja mam obsesje i ja wiecznie odchudzam tzn ograniczam jej ile moge zarcie Odpowiedz Link Zgłoś