16.03.07, 12:11
Dziewczyny najadłam się wczoraj strachu...
Podczas karmienia moja mała zaczęła wymiotować, ale takie ilości, że zanim ją
podniosłma do góry obie byłyśmy całe mokre, przestraszyłam się bo to zdarzyło
się pierwszy raz. Ulewa często ale malutnie ilości.
Zadzowniłam zaraz do pediatry, a ona stwierdziła, że może przekarmiłam małą.
No to jak to jest w końcu? Karmię na żadanie czyli wtedy kiedy córa chce, a
jest taka możliwosć, że przekarmię? Czyli co mam nie przystawiac jak chce?
Boże mam nadzieję, ze to było jednorazowe bo się wystarszyłam bardzo.
Od wczoraj jest ok, tzn ulewa juz normalne ilości.
Obserwuj wątek
    • nekokoneko Re: wymioty 16.03.07, 12:19
      może jej się brzuszeg ugniótł gdzieś czy coś..przystawiaj małą jak chce..może za
      szybko jej leciało i się zaksztusiła a w konsekwencji zaczęła wymiotpwć... a
      przede wszystkim sie uspokój
    • ulakoszula Re: wymioty 16.03.07, 12:36
      Polecam Wam do przeczytania książkę Tracy Hogg "Język niemowląt" - tam jest dokładnie wyjaśniony "schemat działania niemowląt" - chodzi mi o to, że nie zawsze dziecko jest głodne kiedy my myślimy że jest. Jeżeli córeczka wydaje sie głodna zaraz po jedzeniu, moze wystarczy ja pokołysać albo spróbować zająć czymś innym na parę minut?
      • princessa1 Re: wymioty 16.03.07, 21:45
        kurde dziś wieczorem znów to samo - chyba jutro czeka nas lekarzsad
        • dakota123 Re: wymioty 16.03.07, 22:04
          Szymkowi też się to zdarzyło ze 2 razy jak miał jakieś 3-4 tyg.Po wieczornym
          karmieniu potrafił tak zwymiotować że musiałam przebierać jego,siebie i zmieniać
          prześcieradło. Mi też pediatra powiedziała że to efekt przejedzenia.
          Na szczęście na tych pojedynczych wypadkach się skończyło,oby i u Ciebie tak było.
          Pzdr.
    • marysiowamama Przejedzenie 16.03.07, 22:13
      Ja miałam to samo wczoraj po raz pierwszy. Tyle że ewidentnie to z przejedzenia
      bo jak nigdy wydoiła dwa cyce.
      Daj znać co Ci powiedzą po wizycie.
      • princessa1 Re: Przejedzenie 17.03.07, 09:44
        Własnie się zastanawiam, ze może być przejedzenie, ale tez ostatnio zaczęłam
        jeśc dużo nabiału, moze od tego? Przy okazji chyba ogranicze nabiał i zobacze
        jak będzie
        • koziolkowa11 Re: Przejedzenie 17.03.07, 14:00
          Moja Miśka też któregoś dnia strasznie wymiotowała i prawie się odwodniła. W
          końcu zaczeliśmy podawać jej butelką, żeby wiedzieć ile zjada i przeszło.
          Niestety od tamtego czasu każda próba wrócnia do piersi kończy się tak samo -
          wymiotami. Dlatego przestaliśmy Mychę męczyć i dajemy jej butelką moje mlesio.
          Czy to wina przejedzenia, czy nerwowego jedzenia nie wiem, ale wiem, że dziecko
          na butelce jest zupelnie inne i nawet kolki nas przestały tak czesto nękać.
          • princessa1 po wizycie 20.03.07, 10:56
            Byłyśmy wczoraj na wizycie, z powodu właśnie tych wymiotów i znacznego
            ulewania, ale że mała przybiera bardzo dobrze, lekarka uznała że nie ma się
            czym niepokoić. Zbadała ją i osłuchał i twierdzi, ze wszystko ok.
            Przyczyną ulewania i wymiotów ma być: zbyt łapczywe jedzenie, przez małą i zbyt
            pozioma pozycja przy karmieniu (ale kurde inaczej nie umiem).
            Mam zapobiegać przerywają karmienie i trzymajac pionowo do odbicia, potem znów
            karmic.
            Wymiotami które się czasem trafić mam się nie przejmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka