zebra51 11.04.07, 10:25 Tymo ma stulejkę niemowlęcą. Czy któraś z Was ma doświadczenia co dalej? Kiedy wykonuje się zabiegi chirurgiczne u takich maluchów?? Az mi się słabo robi jak o tym pomyslę, strasznie mi go żal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 10:50 Ja poczekałabym jeszcze z zabiegiem, po pierwsze jeszcze może zmienić, poza tym najpierw można wykonać zabieg odklejenia ( Bartek miał 6 miesięcy). U dzieci takie zabiegi są wykonywane w znieczuleniu ogólnym, ze względu na to żeby dzieci nie wystraszyły się samym brzękiem narzędzi. Bartek miał zabieg w wieku 3 lat, zniósł go bardzo dobrze, my robiliśmy w klinice jednego dnia, więc od razu pojechaliśmy do domu. Gorzej zniosłam to ja, nie spałam całą noc. Teraz też czekam, Kacper ma tam strasznie ciasno, ale poczekam jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 10:53 Nitka, ale jak to sie odbywa? Przecinają, czy na siłę zsuwają?? I jak jest ze znieczuleniem??? A jak jest teraz u Bartusia? Bo podobno czasem stulejka powraca ( Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:06 U nas był jeszcze problem z blizną, ją wycięli, ale generalnie naciągają - rozszerzają. Goiło mu się super, mieliśmy maści do smarowania, obecnie po prawie 3 latach problemu nie ma. Bałam się tego usypiania, ale po rozmowie z panią anastezjolog przekonałam się, że tak jest lepiej. Tego typu zabiegi lepiej wykonywać w okresie zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:21 No właśnie nie dopytałam, bo dla nas to był i tak pierwszy dostępny termin, po prostu pani doktor stwierdziła, że dobrze że jest właśnie wtedy. A może po prostu ona była zwolenniczką zabiegów w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellana1 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 20:23 Przepraszam ze się wtrącam ale niedawno słyszalam ze z takim zabiegiem najlepiej poczekac . Jak dziecko ma ok 3 lat - jesli nie ma problemów z siusiakiem (zapaleń , zaczerwienienia) , nawracajacych zap ukł. moczowego (bo to moze byc przyczyna). Do 3 rż wszystko sie może zmienić . Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Problemy z siusiakiem 15.04.07, 00:17 Dzieki za te informacje. U Manu tez mamy problem z odciaganiem (nie ma problemow z zaczerwienieniem itd) ale w takim ukladzie poczekamy-moze cos faktycznie sie zmieni?? Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: Problemy z siusiakiem 20.04.07, 11:52 witajcie Trochę się przestraszyłam bo mojemu Bartoszkowi pediatra odciągnął siusiaczka. A wy tu piszecie o znieczuleniu (chirurg to powinien robić?),u nas odbyło się to bez znieczulenia.Fakt Maluni trochę popłakał ale nie darł się. Potem dostałam maść do smarowania i jak narazie jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś