Dodaj do ulubionych

Problemy z siusiakiem

11.04.07, 10:25
Tymo ma stulejkę niemowlęcą. Czy któraś z Was ma doświadczenia co dalej?
Kiedy wykonuje się zabiegi chirurgiczne u takich maluchów?? Az mi się słabo
robi jak o tym pomyslę, strasznie mi go żal sad
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 10:50
      Ja poczekałabym jeszcze z zabiegiem, po pierwsze jeszcze może zmienić, poza tym
      najpierw można wykonać zabieg odklejenia ( Bartek miał 6 miesięcy). U dzieci
      takie zabiegi są wykonywane w znieczuleniu ogólnym, ze względu na to żeby dzieci
      nie wystraszyły się samym brzękiem narzędzi. Bartek miał zabieg w wieku 3 lat,
      zniósł go bardzo dobrze, my robiliśmy w klinice jednego dnia, więc od razu
      pojechaliśmy do domu. Gorzej zniosłam to ja, nie spałam całą noc. Teraz też
      czekam, Kacper ma tam strasznie ciasno, ale poczekam jeszcze trochę.
      • zebra51 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 10:53
        Nitka, ale jak to sie odbywa? Przecinają, czy na siłę zsuwają?? I jak jest ze
        znieczuleniem???
        A jak jest teraz u Bartusia? Bo podobno czasem stulejka powraca sad(
        • nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:06
          U nas był jeszcze problem z blizną, ją wycięli, ale generalnie naciągają -
          rozszerzają. Goiło mu się super, mieliśmy maści do smarowania, obecnie po prawie
          3 latach problemu nie ma. Bałam się tego usypiania, ale po rozmowie z panią
          anastezjolog przekonałam się, że tak jest lepiej. Tego typu zabiegi lepiej
          wykonywać w okresie zimowym.
          • zebra51 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:10
            Czemu lepiej w zimie?
            • nitka111 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:21
              No właśnie nie dopytałam, bo dla nas to był i tak pierwszy dostępny termin, po
              prostu pani doktor stwierdziła, że dobrze że jest właśnie wtedy. A może po
              prostu ona była zwolenniczką zabiegów w zimie.
              • zebra51 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 11:22
                Dzięki Nituś za rady kiss
                • ellana1 Re: Problemy z siusiakiem 11.04.07, 20:23
                  Przepraszam ze się wtrącam ale niedawno słyszalam ze z takim zabiegiem
                  najlepiej poczekac . Jak dziecko ma ok 3 lat - jesli nie ma problemów z
                  siusiakiem (zapaleń , zaczerwienienia) , nawracajacych zap ukł. moczowego (bo
                  to moze byc przyczyna).
                  Do 3 rż wszystko sie może zmienić .
                  • polaquinha Re: Problemy z siusiakiem 15.04.07, 00:17
                    Dzieki za te informacje. U Manu tez mamy problem z odciaganiem (nie ma problemow z zaczerwienieniem itd) ale w takim ukladzie poczekamy-moze cos faktycznie sie zmieni??
                    • monami77 Re: Problemy z siusiakiem 20.04.07, 11:52
                      witajcie
                      Trochę się przestraszyłam bo mojemu Bartoszkowi pediatra odciągnął siusiaczka.
                      A wy tu piszecie o znieczuleniu (chirurg to powinien robić?),u nas odbyło się
                      to bez znieczulenia.Fakt Maluni trochę popłakał ale nie darł się. Potem
                      dostałam maść do smarowania i jak narazie jest wszystko ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka