Dodaj do ulubionych

siusiak ..

30.05.07, 21:04
no i właśnie dostałam miesiąc od lekarza na to żeby odkleić małemu napletek (przy kąpieli) bo jak nie to po 13miesiącu chirurg nas czeka....
rany.. na ten temat są tak sprzeczne opinie że ogłupieć idzie..
jedni mówią że nie ruszać inni że trzeba i teraz to już nie wiem co lepsze...
na dodatek małemu wychodzi tzw mastka tylko że wychodzi z jednej strony a z drugiej gdzie jest przyklejony nie ma ujścia i siedzi tam...takie ziarnko groszku.. może coś słyszałyście mamusie jak sobie z tym poradzić żeby obeszło się bez chirurga...

pozdrawiam aga
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: siusiak .. 30.05.07, 21:51
      Aga, my też mamy ten problem sad Pediatra dała nam skierowanie do chirurga, bo
      Tymek ma stulejkę. Idziemy w przyszły poniedziałek. ale szczerze mówiąc, wątpię
      żeby obyło się bez zabiegu sad((
      Kiedyś nitka111 pisała o zabiegu, który miał jej starszy synek.
    • gosiunia333 Re: siusiak .. 30.05.07, 22:04
      ja natomiast odkladam wizyte u chirurga, boje sie na sama mysl, jak Michal byl mlodzszy to jedna lekarka zaproponowala, ze jak skonczy rok to przepisze masc, ktroa mu rozluzni, takze znow sie do niej wybiore i zobaczymy co tym razem powie, a jak na razie to wklejam link, nie wiem czy pomoze ale to zdanie innych mam, pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=62159363&v=2&s=0
    • nitka111 Re: siusiak .. 31.05.07, 08:51
      tu jest link do naszej rozmowy o której Zeberka wspominała:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=60550714&v=2&s=0
      a dodam jeszcze, że teraz już jestem mądrzejsza i sam ni odklejam na siłę i nie
      pozwalam nikomu tego robić. To właśnie takie naciągnięcie zrobione przez
      pielęgniarkę żeby pokazać, spowodowało pojawienie się blizny i konieczność zabiegu.
    • mamuletka agakapcia 31.05.07, 09:09
      ja pisałam o tym w zakątku kiedyś ale piszę raz jeszcze]
      Bartkowi za nim nie chciało się odklejać (widzę Michałek podobnie choć trochę
      lepiej) tzn maska jak jest to dobrze bo ona będzie coraz bardziej schodzić do
      czubka aż jak wyjdzie to się kawałek odklei skórki - tak było u Bartka. Bartek
      ma też przepisaną maść Kuterid którą już używa 1,5 roku, ma akurat dziś 3 latka
      i jeszcze całkiem mu się nie odkleiło wszysto (pójdziemy do lekarza to się
      dowiem co dalej).
      co lekarz to pewno troszkę inaczej będzie mówił co z tym robić, ja mojej bardzo
      zaufanej lekarce gdyby powiedziała że zabieg konieczny to bym wiedziała że
      konieczny (nie wykluczone że w desperacji zasięgłabym opinii innego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka